Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Εμβολιασμοί για τέτανο μετά την κακοκαιρία – Χάος σε γειτονιές από τις φονικές πλημμύρες

Η Λάρισα συνεχίζει να μετράει τις πληγές που άνοιξε η κακοκαιρία Daniel. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, με κατοίκους της πόλης να παραμένουν σε απόγνωση…

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Γιαννούλη στη Λάρισα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σπίτια πλημμυρισμένα, έπιπλα, φωτογραφίες και οι αναμνήσεις μία ζωής είναι βυθισμένα μέσα στη λάσπη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να ζήσουν μέσα στα σπίτια τους. Τα πάντα έχουν καταστραφεί. Φιλοξενούνται είτε σε ξενοδοχεία είτε σε συγγενικά πρόσωπα και επιστρέφουν στις κατοικίες τους για να βγάλουν τη λάσπη και να καθαρίσουν τα υπόγειά τους.

Οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με την έντονη δυσοσμία, την μούχλα αλλά και με τα κουνούπια. Η δημόσια υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και οι αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Έχει ξεκινήσει από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το τετανικό εμβόλιο. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πυροσβέστες, διασώστες αλλά και εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες έπαιρναν μέρος στον απεγκλωβισμό και στη διάσωση ανθρώπων μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα.

Όσον αφορά στα σχολεία δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανοίξουν. Σε εξέλιξη και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες της Λάρισας με τους κατοίκους να ανησυχούν ως προς την στατικότητα των σπιτιών και τους ανθρώπους να μην ξέρουν αν είναι ασφαλές να μπουν στα σπίτια τους ή όχι.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα κλιμάκια για να ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών και να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία είναι τα θεμέλια προκειμένου να πουν με σιγουριά στους ανθρώπους αν θα μπορέσουν τελικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή όχι. Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Όσον αφορά στα σχολεία δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανοίξουν. Σε εξέλιξη και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες της Λάρισας με τους κατοίκους να ανησυχούν ως προς την στατικότητα των σπιτιών και τους ανθρώπους να μην ξέρουν αν είναι ασφαλές να μπουν στα σπίτια τους ή όχι.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα κλιμάκια για να ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών και να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία είναι τα θεμέλια προκειμένου να πουν με σιγουριά στους ανθρώπους αν θα μπορέσουν τελικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή όχι. Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

newsit.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσιμα: Σταθερά υψηλές οι τιμές στην αγορά – “Σανίδα” σωτηρίας οι πιθανές επιδοτήσεις

Τα καύσιμα κίνησης εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα με την απλή αμόλυβδη να πωλείται στα 2,040 ευρώ το λίτρο (μέση πανελλαδική τιμή) και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,853 ενώ το Brent καταγράφει μικρές, ωστόσο απότομες αυξομειώσεις, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση που προέρχονται από μια αβέβαιη οικονομική προοπτική έναντι των προσδοκιών για πιο περιορισμένη προσφορά για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Την Τρίτη το απόγευμα, το πετρέλαιο διαπραγματευόταν στα 93,80 δολάρια το βαρέλι και παρά τις προβλέψεις των διεθνών οίκων, όπως εκείνη της JP Morgan ότι το Brent θα μπορούσε να κινηθεί προς τα 150 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2026, το ισχυρότερο δολάριο και η πολιτική των κεντρικών τραπεζών κρατούν υπό πίεση τα προϊόντα διύλισης.

Οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, η Fed και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επανέλαβαν τις τελευταίες ημέρες τη δέσμευσή τους να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, σηματοδοτώντας ότι η αυστηρή νομισματική πολιτική μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Τα υψηλότερα επιτόκια επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που περιορίζει τη ζήτηση πετρελαίου και κατ’ επέκταση συμπιέζει τις τιμές. Ομοίως, ως το κύριο νόμισμα που χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση του πετρελαίου, ένα ισχυρότερο δολάριο συνήθως επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου καθώς γίνεται πιο ακριβό για τους εισαγωγείς σε σχέση με το τοπικό τους νόμισμα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Aύξηση θετικότητας, εισαγωγών και διασωληνώσεων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη γρίπη και τον κορονοϊό της τελευταίας εβδομάδας ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ

Συνοπτικά την εβδομάδα 38/2023:

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)

  • παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

  • Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα
  • Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=869) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 30% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό και θα φέρουν αυξήσεις!»

Η διοίκηση του Δήμου λέει ΨΕΜΑΤΑ, ότι:

  • δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ.
  • υπάρχει ελπίδα το Υπουργείο Εσωτερικών να πληρώσει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι:

  • αν δεν πληρώσουν Μουριάδης-Χρόνης το ρεύμα, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ!
  • το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει πως δε θα καλύψει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Άλλες ΔΕΥΑ της χώρας (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν κάνει ρυθμίσεις για τις οφειλές τους και δεν κινδυνεύουν!

Η ΔΕΥΑ Καβάλας όχι!

Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ:

Πώς και από πού θα πληρώσετε την οφειλή των 4 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΚ για το ρεύμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Μία δεύτερη θητεία Μουριάδη – Χρόνη στη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

  • θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού!
  • δε θα μπορεί να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ!

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: