Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ζεσταίνει τις μηχανές της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών

«Θα πιστοποιήσουμε και πάλι, στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, ποια είναι η μεγάλη προοδευτική ευρωπαϊκή παράταξη, αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία».

Με αυτή τη φράση από την Αγία Παρασκευή χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε προεκλογικό άρωμα στην εμφάνισή του σε μια μεγάλη γειτονιά της βόρειας Αττικής, αναφερόμενος στο ορόσημο των ευρωεκλογών. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και το Σάββατο, όταν είχε βρεθεί στο Γαλάτσι και αφού επισκέφθηκε το σπίτι ενός ζευγαριού που έχει ωφεληθεί από τις πρόνοιες του προγράμματος «Σπίτι Μου», επισκέφθηκε ομοίως καφέ της περιοχής.

Δεν είναι μυστικό ότι με το «γύρισμα» της χρονιάς, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ξαναβάλει σε κίνηση τις κομματικές μηχανές της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών που θα αποτελέσουν, εκ των πραγμάτων, ένα πολιτικό τεστ για το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα συνδυάζει εκτός Μαξίμου υποχρεώσεις του με στοχευμένες επισκέψεις και μίνι περιοδείες. Στόχος είναι να κάνει εξορμήσεις, αν το επιτρέπει το πρόγραμμα, ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση 2-3 φορές τον μήνα. Για παράδειγμα, στις 31 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να δώσει το παρών στα εγκαίνια της Αμβρακίας Οδού που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των μετακινήσεων μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας. Αμέσως μετά τα εγκαίνια, θα βρεθεί σε κάποια κοντινή περιοχή, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα συνοδεύει και υποχρεώσεις του εντός Αττικής.

«Αυτή την ώρα, ο μηχανισμός δουλεύει στο ρελαντί, αλλά από τον Μάρτιο και μετά θα πρέπει να φορτσάρει», υπογραμμίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού στο protothema.gr. Άλλωστε, με βάση τις προθεσμίες που προκύπτουν από τον νόμο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και το ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να σταλούν νωρίτερα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, τα ευρωψηφοδέλτια θα πρέπει να έχει κλείσει περί τις 20 Απριλίου, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν από τον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια να σταλούν ψηφοδέλτια εκτός Ελλάδος. Σημειωτέον, το εκλογικό άρωμα της χθεσινής εμφάνισης του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή ενίσχυσε η παρουσία του ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα, ο οποίος έχει «κλειδώσει» για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ παρών ήταν και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας που ακούγεται με τη σειρά του για την ευρωλίστα. Ο κ. Μαραβέγιας ήταν υποψήφιος και στις πρόσφατες εκλογές στην Κεφαλονιά.

Σημειωτέον, το 2024 θα είναι ένα σημαντικό έτος για τη ΝΔ, με δεδομένα τα 50στα γενέθλιά της που θα συνδυαστούν και με το κομματικό συνέδριο την άνοιξη. Στον δρόμο προς την ευρωκάλπη, συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης θα προτάσσει τα «δυνατά χαρτιά» της κυβέρνησης, με πρώτο την πορεία της οικονομίας, ενώ χθες ήρθε αντιμέτωπος και με έναν πολίτη που του εξήγησε ότι έσωσε το σπίτι του, κρατώντας τα έγγραφα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Πρόκληση, επίσης, αποτελεί και η εγκληματικότητα, εξ ου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι εν λευκώ εξουσιοδοτημένος για βαθιές τομές στο Σώμα.
protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Η Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εκδήλωση με θέμα “Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” διοργανώθηκε τη (Δ.Ε.Ε.Π.) Ροδόπης, στη Λέσχη Κομοτηναίων, στις 1 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Δημάση, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δημοκρίτειου της Θράκης, και Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, συμμετείχε η κα. Μαρία Καζάκου, δικηγόρος και υπεύθυνη του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης. Η συζήτηση συντονίστηκε από την κα. Λένα Χατζή, εκπαιδευτικό και πολιτεύτρια του κόμματος Νέα Δημοκρατία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από τα συνεργεία της εταιρίας “ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.”, οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας – Κουντουριώτου και Κουντουριώτου – Ερυθρού Σταυρού.

Συνοπτική περιγραφή

Η λειτουργία της οδού Κουντουριώτου, που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης της Καβάλας με την ανατολική επέκτασή της, έχει γίνει αρκετά προβληματική και απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις.

️Η λύση που επιλέχθηκε περιλαμβάνει:

 • Εγκατάσταση κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Ομονοίας, Πιπίνου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού
 • Διαμόρφωση της οδού Κουντουριώτου με μια λωρίδα πλάτους 3,75 μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από νησίδα πλάτους 1,50 μέτρου
 • Κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ώστε, αφενός να εξυπηρετηθεί η ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και ΑμεΑ, και αφετέρου να φιλοξενηθεί εκατέρωθεν παρόδια στάθμευση πλάτους 2,00 μέτρων
 • Αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου στη συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό Ερυθρού Σταυρού, με τη δημιουργία τριγωνικής νησίδας

Με την προτεινόμενη διαμόρφωση επιτυγχάνονται τα εξής:

 • Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της οδού, λόγω της αποτροπής της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της οδικής ασφάλειας τόσο για την μηχανοκίνητη κυκλοφορία όσο και για τους πεζούς. Η εγκατάσταση της νησίδας δίνει την δυνατότητα στους πεζούς να διασχίσουν την οδό σε δύο φάσεις, καθιστώντας ευκολότερη την διάβαση ακόμη και για τις περισσότερο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
 • Βελτίωση της αισθητικής της οδού.

Στόχος της παρέμβασης είναι, αφενός να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση και αφετέρου να διευκολύνονται οι κινήσεις των οχημάτων και, έτσι, να μεγιστοποιείται η κυκλοφοριακή ικανότητα και η οδική ασφάλεια.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις παρακάτω παρεμβάσεις:

 1. Κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδούς Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού
 2. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού

Στοιχεία έργου

 • Προϋπολογισμός: 3.070.000€
 • Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
 • Χρόνος περαίωσης: 18 μήνες

πηγή: Δήμος Καβάλας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Την Κυριακή 3 Μαρτίου η “Αλφαβητοπαρέλαση” στο κέντρο της πόλης

Η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα φέτος, θα είναι μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα και διασκέδαση, με τη συμμετοχή τόσο μικρών όσο και μεγάλων καρναβαλιστών.

Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και να ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι. Φέτος, μια ενδιαφερουσα προσθήκη είναι η συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια της περιοχής, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με παροιμίες. Αυτό υπόσχεται μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη εκδήλωση, που θα προσφέρει διασκέδαση και εκπαιδευτική αξία για όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en