Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον

Δημοσιεύτηκε

στις

«Όσο ο κ. Τσίπρας επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον». Αυτό τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Στη δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η ΝΔ αφορά όλους τους Έλληνες, και θα κάνει πράξη την πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια παιδεία και καλή δημόσια υγεία.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η απάντηση της ΝΔ στη νέα πρόσκληση Τσίπρα για ντιμπέιτ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρνητική ήταν η απάντηση της ΝΔ στην νέα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όσες φορές και να θέτει το ίδιο ερώτημα ο κ. Τσίπρας, έχει απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό του: “Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας”» τονίζουν πηγές της ΝΔ οι οποίες και έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τη δήλωση του κ. Τσίπρα που είχε κάνει κατά το παρελθόν.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κουμουτσάκος | Η Τουρκία θα βρει ενωμένο τον Ελληνισμό απέναντί της

Δημοσιεύτηκε

στις

Αν η Τουρκία επιμείνει σε μια διαρκή αντιπαραγωγική και παράνομη ένταση θα πρέπει η ΕΕ να μετακινηθεί από τις λέξεις και τις δηλώσεις στις ενέργειες, και να αποφασίσει μέτρα και κυρώσεις για τη χώρα αυτή, η οποία θα βρει τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της, υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και ολόκληρη την παράταξη, στην κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Κουμουτσάκος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης πως οι νενομισμένες τιμές που δίδονται στον Δημήτρη Χριστόφια είναι και οι πρέπουσες και οι οφειλόμενες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως από εκεί και πέραν η ιστορία θα κρίνει τον καθένα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουμουτσάκος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, είπε πως ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε και το θάρρος αλλά και την επιμονή να υποστηρίζει την προσπάθεια για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πριν τη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο κ. Κουμουτσάκος υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων που άνοιξε στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Δημήτρη Χριστόφια. Συγκεκριμένα έγραψε σε αυτό: «Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ολόκληρης της παράταξης μας, εκφράζω βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια. Ενός πολιτικού που ανεξάρτητα εάν συμφωνούσε κανείς μαζί του ιδεολογικά, τον αντιμετώπιζε πάντα με σεβασμό και προσοχή, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε ένας αληθινός πατριώτης που κατέβαλε άοκνες προσπάθειες και κατέθεσε ασίγαστη επιθυμία για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού. Τον τιμούμε για ό,τι πρόσφερε».

Εξάλλου μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως ο Δημήτρης Χριστόφιας «επεδίωξε σε όλη του τη ζωή με μεγάλες προσπάθειες την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου» και πως όλοι γνωρίζουν τον πατριωτισμό του, ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνούσε ιδεολογικά μαζί του. Και για αυτή την διαχρονική του προσπάθεια τον τιμούμε σήμερα, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κουμουτσάκο, και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των κυβερνήσεων και του πολιτικού κόσμου της Κύπρου και της Ελλάδας.

Είπε πως όσο και εάν διαφωνεί κανένας με ιδεολογικές τοποθετήσεις ή κατευθύνσεις αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκτιμάς τον άνθρωπο, που υπερασπίζεται αυτά που πιστεύει.

«Το δεύτερο είναι η ανθρωπιά και η εντιμότητα και το τρίτο είναι να αγνοείς τις ώρες της κρίσης τις όποιες αντιπαραθέσεις. Συνεπώς πιστεύω ότι οι νενομισμένες τιμές που δίδονται είναι και οι πρέπουσες και οι οφειλόμενες, και από εκεί και πέραν η ιστορία θα κρίνει τον καθένα μας», σημείωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέχουν και ένα μήνυμα της ανάγκης ενότητας του Ελληνισμού ειδικά σε αυτή τη συγκυρία. Η ενότητα του Ελληνισμού είναι ο ισχυρότερος παράγω εθνικής ισχύος, πρόσθεσε.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως εξέφρασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια ενός πολιτικού, που ανεξάρτητα αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες μαζί του σε ιδεολογικά ή πολιτικά θέματα αναγνώριζες πάντα ότι είχε και το θάρρος αλλά και την επιμονή να υποστηρίζει την προσπάθεια για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού.

«Άκουγες πάντα με προσοχή την άποψή του και για αυτό η απώλειά του αφήνει μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Τον τιμούμε για αυτό», σημείωσε.

Είπε πως είχε επίσης τη δυνατότητα μιας εκτενούς συνομιλίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή και ειδικά για την τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε πλήρως για τις τελευταίες εξελίξεις. «Από πλευράς μας επιβεβαιώσαμε τη διαρκή ακλόνητη στήριξή μας στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς επίσης και τη σύμπτωση των θέσεών μας για την ανάγκη να υπάρξουν ξεκάθαρα αποτρεπτικά μηνύματα προς την Άγκυρα και σε επίπεδο εθνικό, κυπριακό και ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό», επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Διότι η Άγκυρα με την πολιτική της αυτή δεν αντιστρατεύεται μόνο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αρνείται μόνο το διεθνές δίκαιο, αλλά είναι αντίθετη και σε ζωτικά συμφέροντα της Ευρώπης, δηλαδή τα συμφέροντα που είναι άμεσα συνυφασμένα με την ανάγκη της Ευρώπης να διασφαλίσει εναλλακτικές πηγές και οδούς ενέργειας, δηλαδή αντιβαίνει στη στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης», σημείωσε.

«Γι’ αυτό η απάντηση της ΕΕ πρέπει να είναι και καταδικαστική, αλλά και εάν έλθει η στιγμή εκείνη που η Τουρκία θα επιμείνει σε αυτή τη διαρκή αντιπαραγωγική και παράνομη ένταση, θα πρέπει η ΕΕ να μετακινηθεί από τις λέξεις και τις δηλώσεις στις ενέργειες, και να αποφασίσει, εάν έλθει εκείνη η στιγμή, και μέτρα και αντίμετρα και κυρώσεις για την Τουρκία», τόνισε.

Πρόσθεσε πως «εμείς το απευχόμαστε αυτό, γιατί ελπίζουμε ότι ενδιαμέσως η Άγκυρα θα συνειδητοποιήσει πού εξωθεί η ίδια τη θέση της και πόσο κακό κάνει πρωτίστως στα δικά της στρατηγικά συμφέροντα, πόσο πολύ υποσκάπτει την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική, και πόσο πολύ γίνεται ένα κράτος που αντί να παράγει σταθερότητα παράγει αστάθεια και αβεβαιότητα και ένταση στην περιοχή. Αυτός είναι ένας δρόμος που δεν την συμφέρει. Σε κάθε περίπτωση εάν συνεχίσει αυτή την πορεία θα βρει τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της», υπογράμμισε.

«Στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία αντιστρατεύεται ευρωπαϊκά συμφέροντα»

«Στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Τουρκία με την προκλητικότητα της πολιτικής της, δεν παραβιάζει μόνον τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Διεθνές Δίκαιο. Αντιστρατεύεται, ευθέως και απροκάλυπτα, νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της ίδιας της Ευρώπης, που έχει ορίσει ως υψίστη και στρατηγικής σημασίας προτεραιότητά της την ενεργειακή της ασφάλεια» επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, συνεχίζοντας την κριτική στη στάση της Τουρκίας, επανέλαβε ότι η Ευρώπη χρειάζεται εναλλακτικές οδούς και πηγές ενέργειας κάτι που της παρέχει η εκμετάλλευση των ενεργειακών δυνατοτήτων που βρίσκονται μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, και εμποδίζεται από την παραβατική τουρκική προκλητικότητα. «Οφείλουν λοιπόν οι Βρυξέλλες όχι μόνον τη στήριξη και την αλληλεγγύη σε ένα κράτος-μέλος της οικογένειας που υφίσταται bullying παρανομίας από τρίτο κράτος, αλλά και την αποτελεσματική προάσπιση των ίδιων των ευρωπαϊκών ενεργειακών συμφερόντων», σημειώνει.

Αναφερόμενος στις τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει ότι αυτές κινούνται σε ορθή κατεύθυνση, θα κριθούν όμως συνολικά εάν φτάσει η κρίσιμη στιγμή, όπου η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα, αντίμετρα και κυρώσεις. «Τότε, όπως εμείς ως Νέα Δημοκρατία ζητήσαμε διά στόματος του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΕΕ θα κληθεί όχι μόνον να κάνει δηλώσεις αλλά να εφαρμόσει συγκεκριμένες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα βρίσκεται σθεναρά δίπλα στη Λευκωσία. Η Νέα Δημοκρατία είναι σε απόλυτη συνεννόηση και επικοινωνία με την Κυπριακή Κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον και να προστατεύσουμε την Κύπρο από παράνομες επιδιώξεις ή επιβουλές», καταλήγει.

Σε ερώτηση αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας σε μια τεταμένη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία έχει προετοιμαστεί για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. «Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής έχουμε προνοήσει και προετοιμαστεί καταλλήλως, σε επαφή και συνεργασία με εταίρους και συμμάχους, τόσο ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης όσο κι εγώ ως αρμόδιος Τομεάρχης. Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τις διεθνείς διασυνδέσεις, τη θέληση και κυρίως, την πατριωτική αίσθηση υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, που μας επιτρέπουν τη βεβαιότητα επιτυχούς διαχείρισης μιας πράγματι δύσκολης και σύνθετης κατάστασης».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει ότι δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε σε μια τέτοια παράλογη και αυτοκαταστροφική ενέργεια καθώς αυτήν τη στιγμή είναι απομονωμένη διπλωματικά και πιεσμένη από ανοικτά ζητήματα και κακές σχέσεις με το σύνολο σχεδόν των γειτόνων της, των πιθανών εταίρων της στην ΕΕ και των σημερινών συμμάχων της στο ΝΑΤΟ. «Εάν, παρ’ όλα αυτά, η Άγκυρα περάσει το κατώφλι της λογικής θα βρει απέναντί της την τεράστια ισχύ της εθνικής ενότητας των Ελλήνων. Την αποτρεπτική ισχύ ολόκληρου του Ελληνισμού», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο μια πιθανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια σύνθετη κατάσταση η αντιμετώπιση της οποίας θα γίνει μέσα από ένα άθροισμα ενεργειών, δράσεων, επιχειρημάτων και πεποιθήσεων. «Με διεύρυνση και εμβάθυνση συμμαχιών. Αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις με ισχύ αποτροπής. Πρόθεση ουσιαστικού, καλά προετοιμασμένου διαλόγου χωρίς απειλές, προκλήσεις και παραβατικότητα από πλευράς Τουρκίας. Διεθνές Δίκαιο και διεθνή νομιμότητα. Ένα στιβαρό κράτος σε ηθική και πολιτική ανάταξη και οικονομική ανάπτυξη». «Ελπίζουμε ειλικρινά, η Άγκυρα να δει την ευκαιρία μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Να απεγκλωβιστεί από την πολιτική των αδιέξοδων προκλήσεων και της αντιπαραγωγικής έντασης και να περάσουμε σε μια περίοδο ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει και για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια: «Ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ένας πατριώτης. Ανεξάρτητα από τα εάν διαφωνούσες ή συμφωνούσες μαζί του πολιτικά, είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρώτο μέλημά του ήταν το καλό της Κύπρου και η επανένωση του νησιού. Με μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό. Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στην ιστορία του ελληνισμού. Τον τιμούμε γι αυτό».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυστηρή απάντηση Τσίπρα στον Ερντογάν | Οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυστηρό μήνυμα προς τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει τίμημα σοβαρό, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Όμως, ο κ. Τσίπρας απάντησε και στα όσα είπε ο Ρ. Τ. Ερντογάν για εκείνον (όπως σχετικώς τον ενημέρωσαν συνεργάτες του). Απευθυνόμενος λοιπόν στον Πρόεδρο της Τουρκίας απάντησε ευθέως ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «δεν λέει κάποια πράγματα», αλλά μιλά τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας. Επίσης «δεν μιλά μόνος του» -όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Ερντογάν– αλλά μιλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της Ε.Ε. και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας.

Δεν έχει κανένα νόημα η αδιέξοδη, ατελέσφορη κλιμάκωση. Είναι ένδειξη αδυναμίας και κάλεσε, «αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ».

 

 

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε νωρίτερα τους τόνους, απαντώντας στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να κάνει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Ερντογάν σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν πάρει και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα».

Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο σημείωσε πως η Τουρκία «έχει τέσσερα σκάφη, ερευνητικά και γεωτρύπανα. Μαζί με αυτά τα πλοία θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”», τόνισε ακόμη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης του Υποψήφιου Βουλευτή Καβάλας ΝΔ Γ. Καλατζή

Δημοσιεύτηκε

στις

Με τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καβάλα, ξεκίνησε τη σημερινήσυνέντευξη τύπου ο π. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Καβάλας.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι τον ευχαριστεί που τον συμπεριέλαβε στο 27% εκείνων των προσώπων που συνεχίζουν στη στράτα της πολιτικής καθώς τα ψηφοδέλτια της ΝΔ πανελλαδικά είναι ανανεωμένα στα πρόσωπα σε ποσοστό 73%. Τόνισε ωστόσο ότι η ευχαριστία όλων των υποψήφιων βουλευτών προς το πρόσωπο του προέδρου πρέπει να είναι έμπρακτη και καθημερινή. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ στην Καβάλα θα εκλέξει τέσσερεις βουλευτές και έχοντας αυτό ως γνώμονα ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι ουσιαστικά «δεν εκλεγόμαστε, αλλά μας διορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Προσωπική πικρία για τις ψεύτικες ειδήσεις

Ο Γιώργος Καλαντζής δεν έκρυψε την πικρία και τη στεναχώρια του για την έντονη αμφισβήτηση που διοχετεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα από ορισμένα πρόσωπα ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο οπότεαναρωτήθηκε: «πως θα κυκλοφορούντώρα έξω στον κόσμο, θα κοιτάζουν τον κόσμο στα μάτια και θα λένε ότι τόσους μήνες διέρρεαν ψέματα ότι δεν θα είναι ο ΓιώργοςΚαλαντζής στο ψηφοδέλτιο;». Χωρίς να το κατονομάζει αναφέρθηκε και σ’ ένα πρόσωπο της πολιτικής ζωής το οποίο θεωρούσε φίλο του λέγοντας μάλιστα «σε αυτόν τον άνθρωπο στάθηκα δυο φορές, ουσιαστικά στη ζωή του», αλλά ο ίδιος τον πίκρανε πολύ με τη στάση του.

Ιδιαίτερη και τιμητική αναφορά έκανε ο υποψήφιοςβουλευτής στον Γιάννη Παναγιωτόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ευπατρίδη Καβαλιώτη και μεγάλο πολιτικό άντρα. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που είχε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και σημειώνοντας ότι ο ίδιος ενώπιον του γιου του Νίκου είχε πει «γιε μου Νίκο γνωρίζεις και σπούδασες τη νομική επιστήμη και γνωρίζεις ότι στη νομική η ηθική πρέπει να καταλήγει στο δίκαιο, ηθική χωρίς δίκαιο είναι ανήθικο και είναι ανήθικο να μην είναι ο Γιώργος στο ψηφοδέλτιο».

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Γιώργος Καλαντζής έκανε εκτεταμένη αναφορά στις ημέρες και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι  δεν υπήρχε καμία συνέπεια λόγων και έργων. Ότι υπόσχονταν και δεσμεύονταν ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα το αθετούσε και προσπαθούσε να βγάλει όλους τους Έλληνες τρελούς ότι δεν το είπε καν, χαρακτηρίζονταςμάλιστα στο τέλος τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν υπέρμετρα οι φόροι στη μεσαία τάξη, να περισκοπούν τα εισοδήματα μισθωτών καις συνταξιούχων, να θεσπίσει νέα σκληρότερα φορολογικά μέτρα οδηγώντας στη φτώχια εκατομμύρια Έλληνες. Σημείωσε με έμφαση ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από τα μνημόνια επί κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά «είχε μείνει μόνο η ουρά».

«Εγκληματεί όποιος Μακεδόνας και επαγγελματίας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου και της συμφωνίας των Πρεσπών ο υποψήφιοςβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση του ΚώσταΚαραμανλή είχε δεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς να συζητάει καθόλου το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και της γλώσσας τα οποία δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, τόνισε, ότι η κυβέρνησηΣαμαρά ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία υπερταμείου στο οποίο θα υποθηκευτεί για 99 χρόνια η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, όρο που επίσης δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ολοκληρώνοντας την αναφορά του  ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι εγκληματεί απέναντί στην πατρίδα και τα παιδιά του όποιος Μακεδόνας καιεπαγγελματίας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη βιομηχανία λιπασμάτων 

Για το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη ο κ. Καλαντζής θύμισε όπως είπε ότι ήταν ο ίδιος όντας υπουργός Μακεδονίας – Θράκης που επιχειρηματολόγησε να διατηρηθεί το εργοστάσιο της Καβάλας διατηρώντας έτσι τις θέσεις εργασίας και κρίνοντας ο τότε πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής ότι αυτό ήταν ορθότερο, οπότε συμφώνησε να κλείσει αυτό της Θεσσαλονίκης, για να συμπληρώσει «σήμερα ορισμένοι μέσα στο εργοστάσιο αυτό το ξεχνούν».

«Ότι ισχύει για τη Θράκη ισχύει και για εμάς»

Αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης τουκόστους εργασίας για τις επιχειρήσεις της Καβάλας και της Δράμας (ανατολική Μακεδονία) ο κ. Καλαντζής διαβεβαίωσε ότι ηπρώτη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στη Βουλή θα είναι η εξίσωση των κινήτρων των επιχειρήσεων της ανατολική Μακεδονίας με αυτές της Θράκης. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση «ότι ισχύει για τη Θράκη, θα ισχύει και για εμάς. Κι εμείς στηρίζουμε της Θράκη και η Θράκη ζει από την Καβάλα και τη Δράμα οπότε είναι απόλυταδίκαιο και πρέπει να γίνει».

Σιδηροδρομική σύνδεση

Η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας ήταν μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός λέγοντας «υπάρχουν έτοιμες μελέτες εδώ και πολλά χρόνια, επί υπουργίαςΧρυσοχοϊδη για τη σιδηροδρομικήσύνδεση της Καβάλας με τους Τοξότες και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Ας ξεκινήσουμε από αυτό το σημαντικό έργο υποδομής που θα αναβαθμίσει το εμπορικό λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ και στη συνέχεια ας προχωρήσει η μεσόγεια σιδηροδρομική σύνδεση, η λεγόμενη Σιδηροδρομική Εγνατία, που ως έργο θα χρειαστεί περισσότερο καιρό και οικονομικούς πόρους για να υλοποιηθεί».

Το μεγάλο όνειρο…

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε στο «μεγάλο όνειρό του» όπως είπε χαρακτηριστικά που είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων,ιδιαίτερα μετά την ένταξη του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESKO. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη να ξεκινήσει τις διαδικασίες, μια πρωτοβουλία την οποίαυποστήριξε και προώθησε ο ίδιος από τη θέση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάδειξη του Βαπιστηρίου της Αγίας Λυδίας σημειώνοντας ότι ονειρεύεται κάποια στιγμή ο Παπάς και ο Οικουμενικούς Πατριάρχης να βαδίσουν μαζί στα βήματα του Απόστολου των Εθνών Παύλου, για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός θα εξασφαλίσει πολύ μεγάλη προβολή στην περιοχή μας με πολλαπλά οφέλη».

Ο παλιός δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά την αξιοσύνη

Ο Γιώργος Καλαντζής έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπη Δράκο είπε ότι κοινός αντίπαλος όλων των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «και όχι ο εσωτερικός μας συνυποψήφιος».

Θέλονταςνα στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους που τον θεωρούν ότι ανήκει στην παλιά φρουρά τόνισε χαρακτηριστικά «το τι είναι παλιό και τι καινούργιο θέλει μεγάλη ερμηνεία. Οπαλιός όμως δεν έχει να κάνει με την ηλικία, έχει να κάνει με την αξιοσύνη του κάθε πολιτικού, το αν είμαστε άξιοι να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Ο λαός μας ψηφίζει κι ο λαός είναι αυτός που μαςκρίνει αν είμαστε άξιοι ή όχι. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και νέοι στην πολιτική που όμως δεν είναι άξιοι κι αυτό ο κόσμος το ξέρει».

Τέλος, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους, που όπως είπε προέρχονται από «παρθενογένεση» στην πολιτική, έκανε μια άκρως τιμητική αναφορά σε παλιά πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Καβάλας όπως του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, του Νικόλαου Μάρτη, του Γιάννη Τσακλίδη, του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου, του Ευάγγελου Ευαγγελίου, του Λευτέρη Αθανασιάδη, του Στάθη Εριφυλίδη, σημειώνοντας με έμφαση «ότι καθένας από τη δική του μεριά και τη θέση που υπηρέτησε πρόσφερε στον τόπο και με τις αποφάσεις που έλαβε βοήθησε στην υλοποίηση έργων που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών».

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: