Quantcast
Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Κόντρα Μαρκόπουλου-Ζησίμου για την ποιότητα του εδάφους και των υδάτων στο Ερατεινό

Ξεκίνησαν οι προεκλογικές κόντρες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας της Περιφερειακής Σύνθεσης Θόδωρος Μαρκόπουλος αναδεικνύει ένα πρόβλημα ρύπανσης υδάτων και εδάφους σε αγροτεμάχιο στον Δήμο Νέστου.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος στο ENA Channel

Από την άλλη πλευρά για ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση από πλευράς των υποψ. περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Τοψίδη κάνει λόγο ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Μέτιου Παύλος Ζησίμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Ζησίμου :

Έκπληκτος ενημερώθηκα από συμπολίτες του Νέστου για την ανακοίνωση των υποψ. περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Τοψίδη για ζήτημα «πιθανής ρύπανσης στα ύδατα και το έδαφος του Ερατεινού στον Δήμο Νέστου» λόγω του χρώματος τους, ζητώντας απαντήσεις από την περιφέρεια.
Μάλιστα στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για την ασφάλεια των φρούτων και λαχανικών της περιοχής από τις καλλιέργειες που αρδεύονται από τα συγκεκριμένα νερά κάνοντας λόγο για χημική ρύπανση.
Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του ζητήματος έκανα το αυτονόητο και μίλησα με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, αγροτικούς συλλόγους και την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας, από τους οποίους έλαβα τη διαβεβαίωση όχι απλά για την μη ύπαρξη προβλήματος μέχρι σήμερα αλλά και για τους συχνούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθώς και την απόλυτη ασφάλεια και υψηλή ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται.
Θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνο, αν όχι επικίνδυνο, για μικροπολιτικούς σκοπούς και για τη δημιουργία εντυπώσεων να τίθεται σε αμφιβολία η ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων της περιοχής του Νέστου, σε μια περίοδο που οι αγρότες αγωνιούν για τη διάθεση τους και τη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών τιμών.
Θεωρώ ανεύθυνο να βγάζεις μια ανακοίνωση που βάζει σε κίνδυνο τη φήμη των τοπικών προϊόντων για ζήτημα που άπτεται επιστημονικής προσέγγισης χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος για την εγκυρότητα της καταγγελίας, παρά μόνο ένα βίντεο που δεν αποδεικνύει τίποτα παρά μόνο παραπλανεί.
Οι αγρότες δίνουν τις δικές τους μάχες καθημερινά με δεκάδες προβλήματα και δεν χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τα προϊόντα της πεδιάδας του Νέστου είναι διεθνώς καταξιωμένα στις αγορές για την υψηλή ποιότητα τους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την φήμη τους η οποία είναι αποτέλεσμα δεκαετιών σκληρής δουλειάς.
Και μόνο η συζήτηση για το θέμα κάνει προκαλεί ήδη κακό χωρίς λόγο.
Ας σταματήσουμε πια να αυτοχαστουκιζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι του Νομού Καβάλας (Ονόματα)

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες για τους Δήμους του Νομού Καβάλας όπως έγιναν γνωστές μετά την λήξη της προθεσμίας :

Δήμος Καβάλας :

Θόδωρος Μουριάδης

Χρήστος Ποτόλιας

Χαράλαμπος Χρυσανίδης

Γιάννης Εριφυλλίδης

Αναστασία Ιωσηφίδου

Μάκης Παπαδόπουλος

Δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης

Μαρία Βαρύτη

Μιχάλης Διαμαντόπουλος

Δήμος Νέστου

Σάββας Μιχαηλίδης

Τάσος Τσολάκης

Χάρις Πηλίτση

Δήμος Θάσου

Λευτέρης Κυριακίδης

Λευτέρης Μερέσης

Νίκος Χρυσάφης

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τεράστιες οι καταστροφές από την πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες στο Νέστο

Τεράστιες φαίνεται πως είναι οι καταστροφές σε ελαιώνες, αμπελώνες και κτηνοτροφικές μονάδες στον Δήμο Νέστου από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεσα να τους δοθούν οι αποζημιώσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και πάλι.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ENA Channel :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συγκλονίζει κάτοικος στο Διαλεκτό | “Έχασα δύο σπίτια από την φωτιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα”

“Έχασα δύο σπίτια, το δικό μου αλλά και πατρικό μου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα..”

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Ηρώδη Μαλαγκάρα, κάτοικου στο Διαλεκτό του Δήμου Νέστου που είδε την πυρκαγιά να καίει ολοκληρωτικά και τις δύο του οικίες που διέμενε ο ίδιος και οι γονείς του.

“Χάθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλες μου οι αναμνήσεις, ευτυχώς μαζί με τον αδερφό μου προλάβαμε και απομακρύναμε τους γονείς μου που έχουν κάποια αναπηρία πριν καούν μαζί από το σπίτι”.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο κ. Μαλαγκάρας στο παρακάτω ρεπορτάζ :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: