Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή – Αντικαπνιστικός | Πρόστιμα σε καταστηματάρχες αλλά και πελάτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρία πρόστιμα σε καταστηματάρχες και πέντε σε θαμώνες που κάπνιζαν..

«Έκαψαν» τρεις καταστηματάρχες, αλλά και πέντε καπνιστές, οι έλεγχοι που έγιναν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις ιδιοκτήτες και υπεύθυνους καταστημάτων (ένα από 500€ και δύο από 1000€ λόγω υποτροπής) για μη λήψη μέτρων αποτροπής καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους που ενέπιπταν στους αντικαπνιστικούς περιορισμούς.

Επίσης, βρέθηκαν πέντε θαμώνες να καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρεπόταν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 100€ στον καθένα.

Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους συναρμόδιους φορείς ελέγχου συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια για την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Οι επιτόπιοι έλεγχοι συστηματικά τεκμηριώνουν υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τις οικείες διατάξεις και υψηλά ποσοστά αποδοχής από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων.

Τα μικτά κλιμάκια ΕΑΔ – ΕΛ.ΑΣ. το προηγούμενο διάστημα επικέντρωσαν τους ελέγχους τους σε συγκεκριμένες περιοχές και πολυτελή καταστήματα, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Συγκεντρωτικά, το χρονικό διάστημα 23/01 με 01/02 από το σύνολο των 151 καταστημάτων που ελέγχτηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82% των περιπτώσεων. Από το σύνολο των 27 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 11 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν. Βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 25.200€. Έλεγχοι έγιναν στις εξής περιοχές: Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη (Τούμπα-Χαριλάου), Μαρούσι, Λάρισα, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση-Λυκόβρυση, Κολωνάκι, Παγκράτι.

Τα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και καπνιστές
Οι κλειστοί χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα κέντρα διασκέδασης, οι χώροι εστίασης, οι καφετέριες και τα μπαρ, κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα τ.μ. και αντίστοιχα διαμορφώνονται τα πρόστιμα.

Έτσι, για έκταση κάτω των 100 τ.μ., το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης είναι: 500 ευρώ την 1η φορά, 1.000 ευρώ τη 2η φορά, 2.000 ευρώ την 3η φορά, 4.000 ευρώ προσωρινή σφράγιση/αναστολή λειτουργίας διάρκειας 10 ημερών την 4η φορά, 8.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας την 5η φορά.

Για έκταση άνω των 100 τ.μ. το πρόστιμο είναι: 2.000 ευρώ την 1η φορά, 4.000 ευρώ τη 2η φορά, 6.000 ευρώ την 3η φορά, 8.000 ευρώ προσωρινή σφράγιση/αναστολή λειτουργίας διάρκειας 10 ημερών την 4η φορά, 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας την 5η φορά.

Για έκταση άνω των 300 τ.μ. το πρόστιμο είναι: 6.000 ευρώ την 1η φορά, 7.000 ευρώ τη 2η φορά, 8.000 ευρώ την 3η φορά, 9.000 ευρώ προσωρινή σφράγιση/αναστολή λειτουργίας διάρκειας 10 ημερών την 4η φορά, 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας την 5η φορά.

Τα πρόστιμα για τους καπνιστές έχουν ως εξής: 200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων, 200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους νοσηλευτικών ιδρυμάτων & φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, 200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε χώρους παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, παιδότοπων κλειστών & υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιων & ιδιωτικών, 00 ευρώ για όσους καπνίζουν στους λοιπούς κλειστούς ή στεγασμένους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους παροχής εργασίας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 1500 ευρώ για όσους καπνίζουν μέσα σε οχήματα που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών (3000 ευρώ για τον οδηγό).

Α. Βαφειάδης: «Δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα»
Επί του θέματος τοποθετήθηκε στον «Χ» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, ο οποίος εξήγησε πως «οφείλουμε να πειθαρχήσουμε, αλλιώς θα έχουμε τις ανάλογες κυρώσεις». Την ίδια ώρα πάντως, οι επαγγελματίες επιμένουν στις προσπάθειές τους «για βελτίωση του νόμου», οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Ένα από τα αιτήματα των επαγγελματιών, επίσης, είναι «να είναι ισόποσο το πρόστιμο», μεταξύ καταστηματαρχών και καπνιστών, καθώς -σύμφωνα με τον κο Βαφειάδη- υπάρχουν περιπτώσεις όπου επαγγελματίες πράττουν τα δέοντα, αλλά οι καπνιστές δεν συμμορφώνονται.

Τέλος, σημαντικό είναι πως «ερωτήματα που έχουμε θέσει δεν έχουν πάρει καμία απάντηση πανελλαδικά», έκανε γνωστό ο Ανέστης Βαφειάδης, με τα πανελλαδικά όργανα να τελούν εν αναμονή διευκρινίσεων.

Διονύσης Βοργιάς,xronos

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κάποιοι πολιτικολογούν χωρίς να ξέρουν καν τον Έβρο” | Η απάντηση του Ν. Παναγιωτόπουλου στον Δ. Βίτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

«Έχω άποψη για τον Έβρο και πάντα είχα την επαφή με τον Έβρο. Κάποιοι που πολιτικολογούν δεν ξέρουν καν γιατί μιλάνε, δεν ξέρουν τόπο. Καλό είναι όποιος ενδιαφέρεται για τον φράχτη να πάει εκεί να δει τι γίνεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην δήλωση του Δημήτρη Βίτσα για τη δημιουργία διόδων στον φράχτη στον Έβρου, που θα επιτρέπει σε μετανάστες να ζητούν άσυλο και να διέρχονται τα σύνορα μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συναγερμό που δεν έληξε ποτέ, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Τσαβούσογλου για την υφαλοκρηπίδα στα νησιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Απαντώντας στον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί δήθεν μη ύπαρξης υφαλοκρηπίδας των Ελληνικών νησιών, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για αυθαίρετες τοποθετήσεις περί του Διεθνούς Δικαίου.

«Εντάξει θα πουν τα δικά τους, εμείς θα αντιπαραβάλλουμε αυτά που ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και αυτά που δέχονται όλοι γύρω μας. Οι Τούρκοι θα κάνουν δηλώσεις, οι οποίες θα επιχειρούν να θίξουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Ενεργοποιούμε στο έπακρον όλα τα όπλα της διπλωματίας μας, είτε έχουν να κάνουν με τις διμερείς μας σχέσεις, είτε έχουν να κάνουν με μεγάλους οργανισμούς, που μας ακούνε σοβαρά πλέον. Η Ελλάδα πια μπορεί να προτάξει τη δική της ισχύ», τόνισε μεταξύ άλλων στο Εna channel ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η Καβάλα στο σχέδιο της Κυβέρνησης να αναβαθμίσει την αμυντική βιομηχανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 

«Μια χώρα, όπως η Ελλάδα που διαθέτει τις ένοπλες δυνάμεις που διαθέτει η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίζεται από μια ενεργή και ανταγωνιστική βιομηχανία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ENA Live του Ena Channel και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι η ενεργοποίηση των υπαρχόντων ελληνικών εταιρειών, ώστε να υπάρχει παραγωγή υλικού (οχήματα, όπλα κλπ). για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και από την χώρα μας.

Μέσα στο 2020 θα έχουμε ευχάριστα νέα, καθώς αναμένεται η έλευση επενδυτών, σύμφωνα με τον κο Παναγιωτόπουλο.

«Και για να μην φεύγω από τα δικά μας, γιατί ποτέ δεν ξεχνάω από που προέρχομαι, νομίζω ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί και ο τόπος μας από αυτή την περίοδο κινητικότητας περί την αμυντική βιομηχανία. Σύντομα θα μπορώ  να πω πιο συγκεκριμένα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Καβαλιώτης Υπουργός.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα | Περισσότεροι επιβάτες στα πλοία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως πλέον θα μπορούν να ταξιδεύουν περισσότεροι επιβάτες με τα πλοία,προχωρώντας σε αναθεώρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

“Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου”, είπε, “αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς”».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ