Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κωδικός: Σώστε τον Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Άραγε υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία ενός κόμματος που στις 26 Μαΐου έκανε ένα εντυπωσιακό comeback, έβαλε σοβαρές προϋποθέσεις να αυξήσει τα ποσοστά του, να βάζει με πρωτοβουλία της σε κίνδυνο τη συνοχή του κόμματος; Και μάλιστα ενόψει βουλευτικών εκλογών; Αν δεν ήταν μια εμπαθής παρόρμηση, σίγουρα θα ήταν μια κίνηση βασισμένη σ’ ένα σοβαρό σχέδιο. Το επιχείρημα ότι η επιλογή του Γιώργου Καμίνη σηματοδοτεί τη διεύρυνση στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, είναι τόσο ασθενές ώστε να μη μπορεί να σταθεί ούτε ως πρόσχημα.

Του Χάρη Παυλίδη

Είναι προφανές ότι η Φώφη Γεννηματά ήθελε να κλείσει με «εντυπωσιακό» τρόπο τους λογαριασμούς της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και μπορεί αυτή η απόφαση να προκάλεσε αίσθηση, και σ’ ένα βαθμό έκπληξη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπαγορεύθηκε από τα νέα δεδομένα που έχουν αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μέτρησε τις συνέπειες και αποφάσισε ότι η παραμονή Βενιζέλου αλλοιώνει τα σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά του Κινήματος. Επιπλέον υπηρετεί ένα μετεκλογικό σχεδιασμό που έχει ως βάση τη «καθαρότητα» στην ιδεολογία και την επιστροφή στην αντιδεξιά ρητορική.

Αυτή είναι η συμβατική εξήγηση. Υπάρχει όμως και η παράμετρος «Τσίπρα». Ας τη συζητήσουμε σοβαρά. Υπάρχει μια δεξαμενή στελεχών στο ΠΑΣΟΚ που έχει αλλεργικό σύνδρομο με τη κεντροδεξιά. Η επανασυγκόλληση του του Γιώργου Παπανδρέου με το ΚΙΝΑΛ, «αφύπνισε» αυτή τη τάση. Και αυτή η τάση δεν τολμούσε να εκδηλωθεί λόγω Βενιζέλου. Κατ’ ίδίαν όμως πολλοί ήταν αυτοί που συνομιλούσαν στο όνομα της κεντροαριστεράς με το Μαξίμου. Γι αυτούς ο Βενιζέλος ήταν εμπόδιο. Αλλά, και πάλι, γιατί η κ. Γεννηματά να χαρίσει μια μεγάλη μερίδα των κεντρώων ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνοντας παράλληλα την κεντροαριστερά στην… διακριτική ευχαίρια του Τσίπρα;

Γιατί πέραν εκείνων της Χαριλάου Τρικούπη που βλέπουν ότι η συνέχεια του Ανδρέα είναι… ο Τσίπρας, υπάρχουν και εκείνοι εκτός κομματικών τειχών που θέλουν να κρατήσουν «όρθιο» τον Τσίπρα. Προσοχή: Όχι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον Τσίπρα. Και όχι τώρα, αφού όλοι προεξοφλούν την επικράτηση του Μητσοτάκη, αλλά στο εγγύς μέλλον. Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι μετά την ολοκλήρωση της ήττας, που θα έρθει στις επικείμενες εκλογές, δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Και γι αυτό θα φροντίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεπώς, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά «διευκολύνει» τον Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί μιας μεγάλης κεντροαριστεράς χωρίς(αλλά με) το ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό όμως χρειάζεται και η «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ, την οποία φαίνεται ότι θα την παραδώσουν, αργά ή γρήγορα, μετά από τις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος με τη σειρά του θα κάνει τα αναγκαία ώστε να ανταποκριθεί στο σχέδιο εκείνων που ετοιμάζουν τη νέα παράταξη της… ριζοσπαστικής σοσιλαδημοκρατίας. Και η Φώφη Γεννηματά τι θα κάνει; Ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Τα υπόλοιπα θα φανούν τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου, και εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει να «ενοχλεί» εκείνους που έχουν συνηθίσει να θεωρούν την Ελλάδα hobby.

tomanifesto.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου | Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στον τουρισμό μετά την πανδημία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020 η πρώην Υπουργός Τουρισμού και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τον πρώην υπουργό Υποδομών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μία σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς αλλά και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες για τα θέματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο δημαρχείο Καβάλας η πρώην Υπουργός Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τουρισμό μετά την πανδημία.

Όσον αφορά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας η κ.  Νοτοπούλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ γιατί έκλεισε ενώ όσον αφορά τα τεστ τα οποία πραγματοποιούνται στους Βαλκάνιους τουρίστες ίδια τόνισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολιτες δεύτερης κατηγορίας όσοι έρχονται από τα Βαλκάνια.

Περισσότερα στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL στις 22:00  το βράδυ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ