Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κωδικός: Σώστε τον Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Άραγε υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία ενός κόμματος που στις 26 Μαΐου έκανε ένα εντυπωσιακό comeback, έβαλε σοβαρές προϋποθέσεις να αυξήσει τα ποσοστά του, να βάζει με πρωτοβουλία της σε κίνδυνο τη συνοχή του κόμματος; Και μάλιστα ενόψει βουλευτικών εκλογών; Αν δεν ήταν μια εμπαθής παρόρμηση, σίγουρα θα ήταν μια κίνηση βασισμένη σ’ ένα σοβαρό σχέδιο. Το επιχείρημα ότι η επιλογή του Γιώργου Καμίνη σηματοδοτεί τη διεύρυνση στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, είναι τόσο ασθενές ώστε να μη μπορεί να σταθεί ούτε ως πρόσχημα.

Του Χάρη Παυλίδη

Είναι προφανές ότι η Φώφη Γεννηματά ήθελε να κλείσει με «εντυπωσιακό» τρόπο τους λογαριασμούς της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και μπορεί αυτή η απόφαση να προκάλεσε αίσθηση, και σ’ ένα βαθμό έκπληξη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπαγορεύθηκε από τα νέα δεδομένα που έχουν αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μέτρησε τις συνέπειες και αποφάσισε ότι η παραμονή Βενιζέλου αλλοιώνει τα σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά του Κινήματος. Επιπλέον υπηρετεί ένα μετεκλογικό σχεδιασμό που έχει ως βάση τη «καθαρότητα» στην ιδεολογία και την επιστροφή στην αντιδεξιά ρητορική.

Αυτή είναι η συμβατική εξήγηση. Υπάρχει όμως και η παράμετρος «Τσίπρα». Ας τη συζητήσουμε σοβαρά. Υπάρχει μια δεξαμενή στελεχών στο ΠΑΣΟΚ που έχει αλλεργικό σύνδρομο με τη κεντροδεξιά. Η επανασυγκόλληση του του Γιώργου Παπανδρέου με το ΚΙΝΑΛ, «αφύπνισε» αυτή τη τάση. Και αυτή η τάση δεν τολμούσε να εκδηλωθεί λόγω Βενιζέλου. Κατ’ ίδίαν όμως πολλοί ήταν αυτοί που συνομιλούσαν στο όνομα της κεντροαριστεράς με το Μαξίμου. Γι αυτούς ο Βενιζέλος ήταν εμπόδιο. Αλλά, και πάλι, γιατί η κ. Γεννηματά να χαρίσει μια μεγάλη μερίδα των κεντρώων ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνοντας παράλληλα την κεντροαριστερά στην… διακριτική ευχαίρια του Τσίπρα;

Γιατί πέραν εκείνων της Χαριλάου Τρικούπη που βλέπουν ότι η συνέχεια του Ανδρέα είναι… ο Τσίπρας, υπάρχουν και εκείνοι εκτός κομματικών τειχών που θέλουν να κρατήσουν «όρθιο» τον Τσίπρα. Προσοχή: Όχι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον Τσίπρα. Και όχι τώρα, αφού όλοι προεξοφλούν την επικράτηση του Μητσοτάκη, αλλά στο εγγύς μέλλον. Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι μετά την ολοκλήρωση της ήττας, που θα έρθει στις επικείμενες εκλογές, δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Και γι αυτό θα φροντίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεπώς, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά «διευκολύνει» τον Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί μιας μεγάλης κεντροαριστεράς χωρίς(αλλά με) το ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό όμως χρειάζεται και η «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ, την οποία φαίνεται ότι θα την παραδώσουν, αργά ή γρήγορα, μετά από τις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος με τη σειρά του θα κάνει τα αναγκαία ώστε να ανταποκριθεί στο σχέδιο εκείνων που ετοιμάζουν τη νέα παράταξη της… ριζοσπαστικής σοσιλαδημοκρατίας. Και η Φώφη Γεννηματά τι θα κάνει; Ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Τα υπόλοιπα θα φανούν τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου, και εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει να «ενοχλεί» εκείνους που έχουν συνηθίσει να θεωρούν την Ελλάδα hobby.

tomanifesto.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Στόχος μας τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν

Δημοσιεύτηκε

στις

«Το μείγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015 είναι αδιανόητο», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης που θα σχηματίσει, είναι «σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν». Επίσης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του και για «αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών», ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικότητα στον πολιτικό λόγο και πόλωση».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει από τη Νέα Δημοκρατία «πολακισμός» και πως οι υποθέσεις που θα διερευνηθούν από τη Βουλή «θα γίνουν χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι «σύντομα -αλλά όχι αμέσως- θα μεταβώ στην Ευρώπη για να ζητήσω μείωση των υπερπλεονασμάτων».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Μ. Τζελέπης | Υποβάθμιση του ΕΚΑΒ είναι ο απολογισμός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΚΑΒ του Ν. Σερρών την Τετάρτη 26-6-2019.

Ο κ. Τζελέπης, αφού πρωτίστως συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών, κατέγραψε τα προβλήματά τους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θλίβομαι βαθύτατα με την κατάσταση που αντιμετωπίζω καθημερινά, σε αυτήν την προεκλογική μου εκστρατεία σε πόλεις, νοσοκομεία, χωριά και σήμερα στο ΕΚΑΒ Ν. Σερρών. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις πολιτικές επιλογές της, έχει προωθήσει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την πλήρη διάλυση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με βάση την ενημέρωση που έλαβα, στο ΕΚΑΒ είναι έντονη η αναντιστοιχία μεταξύ θέσεων και εργαζομένων, καθώς 1 υπάλληλος τελεί χρέη και καθήκοντα για άλλους 10 υπαλλήλους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έλλειψη και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Επιβάλλεται να διατεθούν άμεσα τρία καινούργια οχήματα-ασθενοφόρα για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ανταποκρίνονται στα αιτήματα και στις ανάγκες των πολιτών. Επιπροσθέτως, η υπαγωγή του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών στο Παράρτημα Καβάλας και όχι στην 4η ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας που ανήκει ο Νομός Σερρών υγειονομικά, υποβαθμίζει την ίδια την λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επικοινωνία των εργαζομένων και της Διοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση, ενώ παράλληλα παρακωλύει και την επικοινωνία με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους των δομών υγείας για την διεκδίκηση ευρύτερων συλλογικών αιτημάτων.

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2019 να είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες, που δείχνουν μία χώρα σε πλήρη αποσύνθεση. Με την δημόσια υγεία δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς.. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Οφείλουμε όλοι μαζί την επομένη των εκλογών να καθίσουμε και να ξανασχεδιάσουμε ένα νέο ΕΣΥ, προσαρμοσμένο στις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες της νέας εποχής».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Αν σχηματιστεί κυβέρνηση, δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο

Δημοσιεύτηκε

στις

«Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, για να προσθέσει πως, υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πως θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα έχει αρκετές περιπέτειες ο κ. Τσίπρας, αλλά είναι δικό του ζήτημα αυτό. Δεν με ενδιαφέρει πώς θα πορευθεί στην αντιπολίτευση. Εύχομαι, εφόσον μας επιλέξει ο ελληνικός λαός, στην αντιπολίτευση να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην επανέλθει σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος».

Για την κριτική που δέχεται αναφορικά με τη δήλωσή του για ενδεχόμενες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, απάντησε: «Έκανα μια παρατήρηση αυτονόητη, ότι αν δεν προκύψει κυβέρνηση για οποιονδήποτε λόγο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι, άμεσα, σε εκλογές με απλή αναλογική, οι οποίες εκλογές με απλή αναλογική θα οδηγήσουν -κατά τη γνώμη μου- τη χώρα σε ακυβερνησία. Κατηγορούμαι για κινδυνολογία, επειδή κάνω μια απλή διαπίστωση, από αυτόν που προκάλεσε το πρόβλημα, γιατί ψήφισε αυτόν τον εκλογικό νόμο.

«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο», διευκρίνισε και σημείωσε: «Μια από τις πρώτες μας ενέργειες ως κυβέρνηση είναι να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, όχι απαραίτητα για να επαναφέρουμε το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά για να ξεφύγουμε από την απλή αναλογική και να κερδίσουμε την κυβερνησιμότητα. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 200 ψήφοι, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς δεν θα βρεθούν στην επόμενη βουλή αυτά τα άρθρα που θα αφορούν την ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν εκτός Ελλάδας».

«Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η ψήφος προς τη ΝΔ είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου», υπογράμμισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την ομοιογένεια της κυβέρνησής του, ενώ επανέλαβε πως έχει καταλήξει, άνω του 50%, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε επίπεδο υφυπουργών θα υπάρχουν τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί, αφήνοντας ανοικτό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ως εξωκοινοβουλευτικοί, στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλα κόμματα.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση «για διαφορετικούς λόγους», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα «κόμματα της οργής τελειώνουν ή τέλειωσαν». Τέλος, επέρριψε ευθύνες, από κοινού, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γιάννη Βαρουφάκη για την πορεία της οικονομίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κώστας Καραμανλής | Προσκλητήριο συστράτευσης με τη «φανέλα της Ελλάδας» για νίκη της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε

στις

Προσκλητήριο συστράτευσης και ενότητας απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του ομιλία σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα χρόνια, το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς μια φανέλα φοράμε. Την φανέλα της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα…» είπε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, «σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παριστάμενους στην εκδήλωση στο Βελλίδειο για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες».

«Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την παράταξή μας στον αγώνα αυτό».

Επεσήμανε ακόμα: «Δεν είμαστε αλάνθαστοι ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε. Στις αξίες μας όμως μείναμε σταθεροί. Πιστεύουμε και υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της. Ξέρουμε όμως ότι ευρωπαϊκή οικογένεια ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας.

 

 

Παραμείναμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Πρέπει να κάνουμε την Ευρώπη πιο αλληλέγγυα. Αλλά να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο εξάμηνο και την κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση. Κρατήσαμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε «λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος».

Ζούμε σε μία περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας χαρακτηρίζονται από αστάθεια. Ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητας αίσθημα ασφάλειας και ορίζοντα 4ετίας. Ευκαιρίες για όλους και τους νέους. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να ανορθώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Για να γίνουν αυτά υπάρχει σαφή προϋπόθεση. Ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα 4ετιας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: