Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κλιμάκια της Αστυνομίας ζήτησαν να κλείσουν όλα τα καταστήματα του Park Food Festival

Δημοσιεύτηκε

στις

Γύρω στις 23:30 το βράδυ κλιμάκια της Αστυνομίας, συνοδευόμενα από Ελεγκτικές Αρχές ζήτησαν να κλείσουν όλα τα καταστήματα τα οποία αποφάσισαν να ανοίξουν καθώς δεν διέθεταν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις άδειες για την λειτουργία τέτοιου είδους καταστήματος σε ανοιχτό χώρο.

Μάλιστα επειδή όλα τα καταστήματα δεν διέθεταν τα συγκεκριμένα έγγραφα, όσα αποφάσισαν να ανοίξουν θα χρεωνόταν το πρόστιμο της τάξης των 1000€ (!).

Ενδεικτικό πάντως είναι το γεγονός ότι παρά τις όποιες οχλήσεις της Ελεγκτικής Αρχής κάποια καταστήματα άνοιξαν κανονικά, αγνοώντας το ποσό ή και ακόμα τις παραβιάσεις που ενδέχεται να είχαν λόγω έλλειψης αδειών.

Δείτε στο video την αναστάτωση που προκλήθηκε από νωρίς λόγω των ελέγχων στο Park Food Festival της Καβάλας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΣτΕ | Άκυρη η μεταβίβαση Καλαμίτσας & Παλιού Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας από το Δημόσιο στην ΕΤΑΔ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε Δήμοι ανά την Ελλάδα για την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθώς κρίθηκε μη νόμιμη τόσο η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών όσο και άλλες σχετικές αποφάσεις.

Πρόκειται για τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χαλανδρίου, Καλαμαριάς, Χανίων και Ωραιοκάστρου.

Να σημειωθεί ότι εφόσον ακυρώθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση, κ.λπ., κατά συνέπεια οι αποφάσεις του ΣτΕ καταλαμβάνουν τα ακίνητα όλων των Δήμων που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με μια σειρά αποφάσεων της επταμελούς σύνθεσής του (930-934/2020) ακύρωσε την μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ 10.119 ακινήτων που είχαν συνολικό εμβαδό 511.357.451 τ.μ. και συνολική δομημένη επιφάνεια 22.601 τ.μ., τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο).

Να επισημανθεί ότι ο αριθμός των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ, μειώθηκε, σύμφωνα με έγγραφο (7.6.2019) του τμήματος μητρώου, προς το ΣτΕ. Αρχικά μειώθηκε κατά 2.330 ακίνητα και εν συνεχεία κατά 603 (σύνολο μειώσεων 2.933). Τα 2.933 αυτά ακίνητα εξαιρέθηκαν από την μεταβίβαση καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι αναγκαίες αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και του ΚΥΣΙΟΠ, ενώ σε 14 εξ αυτών των ακινήτων δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Το σκεπτικό της απόφασης

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, κ.λπ., καθώς εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί για τα μεταβιβαζόμενα ακίνητα εάν υφίσταται η συνδρομή των αναγκαίων εκείνων προϋποθέσεων που προβλέπουν στην νομιμοποίηση της μη υπαγωγής τους στην κατηγορία των εξαιρουμένων από την μεταβίβαση. Ούτε όμως είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταβιβαζομένων ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να εξαιρεθούν ή όχι από την μεταβίβαση, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Αντίθετα μάλιστα, σημειώνει το ΣτΕ, όπως προκύπτει η διαδικασία ελέγχου ξεκίνησε 26.6.2018, δηλαδή μετά την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

Κατόπιν όλων αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας, κατέληξαν ότι τόσο η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση όσο και οι υπόλοιπες συμπροσβαλλόμενες, εκδόθηκαν χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί, όπως απαιτεί ο νόμος 4389/2016, η νόμιμη προϋπόθεση της μη υπαγωγής των μεταβιβαζομένων ακινήτων στις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 19 του εν λόγω νόμου 4389/2016.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του enanews.gr στην συγκεκριμένη λίστα φαίνεται πως ανήκουν τόσο η Ακτή της Καλαμίτσας όσο και το κτίριο του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel με την Μαρία Παπάζογλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρ. Παπαδόπουλος | Δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα κορωναϊου μέσα στο καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν αποκλείεται να υπάρξει δεύτερο κύμα κορωναϊου στην χώρα μας προειδοποίησε μέσα από την εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel με την Μαρία Παπάζογλου ο νομίατρος της Π.Ε Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση ωστόσο είναι άγνωστο το αν θα τηρηθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δημοτικά σχολεία | Ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου – Ανοίγουν την 1η Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τις λεπτομέρειες για την επιστροφή από την 1η Ιουνίου των μαθητών των δημοτικών σχολείων στα θρανία και της επαναλειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοινώνουν αυτή την ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανακοινώθηκε τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα μείνουν ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου. Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι επί του παρόντος δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστολή του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοιχτή επιστολή των «14» που εργάζονται στο Πρόγραμμα ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος 

Αίτημα στήριξης από το Δ.Σ. του Δήμου Καβάλας

 Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις 7/01/2019 14 εργαζόμενοι του ΒΣΣ του Δ. Καβάλας με προϋπηρεσία από 15 εως 18 έτη κάναμε αγωγή προς το Ν.Π.Δ.Δ., διεκδικώντας τη αναγνώριση της σχέσεως εργασίας μας ως αορίστου χρόνου.

Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης μας, ζητήσαμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μην προβούν σε αντιδικία. Πράγματι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις10/06/2019, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα με την 308/2019 απόφασή του να μας στηρίξει αναγνωρίζοντας το έργο μας και  τη πολυετή προσφορά μας στους δημότες του Δήμου μας.

Η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 24/02/2020 με αριθμό 59/2020  ήταν θετική  αναγνωρίζοντας ότι συνδεόμαστε με το Ν.Π.Δ.Δ. από την αρχική μας σύμβαση  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης συναντηθήκαμε με τη νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία είδε θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έκβαση της υπόθεσης και αρχικά δεσμεύτηκε να μην προβεί σε έφεση αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα της υπηρεσίας μας για τους δημότες της Καβάλας.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/4/2020 ενημερωθήκαμε για την αλλαγή στάσης της διοίκησης. Μας ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, φοβούμενη ότι δεν θα καταθέσουμε αιτήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκήρυττε τις θέσεις μας.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι με την κατάθεση των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δεν θα ασκηθεί Έφεση  και για το λόγο αυτό θα εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος για την άσκηση της έφεσης, δηλαδή με τα τρέχοντα δεδομένα στις 8/6/2020.

Για μια ακόμη φορά και ενώ η προκήρυξη εκδόθηκε στις 18/5/2020 πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. άλλαξε γνώμη και πήρε απόφαση στις 20/5/2020 με την 48/2020 απόφαση Δ.Σ. για άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της διορίας, χωρίς να περιμένει να γίνει η κατάθεση των αιτήσεων μας όπως μας είχαν υποσχεθεί. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεσμευθήκαμε απέναντι στην διοίκηση ότι θα υποβάλλουμε αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη και αυτό θα γίνει άμεσα από τη πλευρά μας αφού η προκήρυξη έχει ήδη εκδοθεί.

Καλούμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο να μας στηρίξει και να τοποθετηθεί απέναντι στην απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ .

Σας καλούμε να αποτρέψετε με την απόφασή σας την κατάθεση έφεσης.

Με εκτίμηση

Οι 14 εργαζόμενες του ΒΣΣ του Δήμου Καβάλας

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ