Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Κλείδωσε» το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Λήξαν θεωρείται για τον πρωθυπουργό το θέμα της επιλογής του προσώπου που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες μας από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο άτομο που θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα ανώτατου πολιτειακού άρχοντα για την επόμενη πενταετία, πως έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του και έχει αποδεχθεί την τιμητική πρόταση.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι η επίσημη ανακοίνωσή του, η οποία θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του προέδρου της κυβέρνησης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα δει κατά σειρά τον Αλέξη Τσίπρα (στις 12:00), την Φώφη Γεννηματά (στις 13:00), τον Κυριάκο Βελόπουλο (στις 17:00) και τον Γιάνη Βαρουφάκη (στις 18:00) ενώ το ραντεβού με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα μετατέθηκε για τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας καθώς το τριήμερο θα βρίσκεται στο Λονδίνο στο πλαίσιο πολιτικών υποχρεώσεων.

Μόλις γίνει και το ραντεβού με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε. τότε θα αναζητηθεί η κατάλληλη ημέρα προκειμένου να ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου που θα αντικαταστήσει τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ηρώδου Αττικού. «Θα ανακοινωθεί μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου που θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος» όπως δηλώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν μέχρι και αυτή τη στιγμή την επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Ένας απ’ αυτούς πάντως είναι κατά δήλωσή του και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστας Τασούλας.

Σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όπου πέρασε από τα γραφεία τους για να τους ευχηθεί «χρόνια πολλά» για το νέο έτος, είπε περιπαικτικά πως «ξέρω ποιος ή ποια θα είναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω, γιατί… μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ».

Τους ενημέρωσε επίσης πως η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού του κράτους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, το πολύ δηλαδή σε ένα μήνα από σήμερα, και πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν στο Σύνταγμα όσον αφορά τους γύρους που απαιτούνται μέχρι να εκλεγεί νέος Π.τ.Δ. σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Θυμίζουμε ότι με την Αναθεώρηση του Συντάγματος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών (200 ψήφους δηλαδή).

Αν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι.

Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά ύστερα από πέντε ημέρες, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 ψήφους). Μέχρι εδώ η διαδικασία είναι ίδια με όσα ίσχυαν και πριν την αναθεώρηση.

Η διαφορά είναι πως αντί τώρα να προκηρύσσονται εθνικές εκλογές, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά, ύστερα από πέντε ημέρες πάλι, και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 ψήφους).

Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία (απλώς δηλαδή, όποιος πάρει τις περισσότερες ψήφους).

Σύμφωνα πάντα με τη νέα παράγραφο του άρθρου 32 του υπέρτατου νόμου, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην πρώτη – πρώτη ψηφοφορία.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΝΔ για Παύλο Μπακογιάννη | Υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης, ο λόγος και η δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη συνεισφορά του Παύλου Μπακογιάννη στο μέτωπο της εθνικής συμφιλίωση αναφέρθηκε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από την δολοφονία του.

«Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια οι άνανδροι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.

Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση απο τα τραύματα του εμφυλίου. Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά» αναφέρει το κυβερνών κόμμα και καταλήγει:

«Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας | Κυβέρνηση και ΜΜΕ ξέχασαν τους πλημμυροπαθείς

Δημοσιεύτηκε

στις

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις συνέπειες που άφησε σε αρκετές περιοχές η κακοκαιρία Ιανός.

Παράλληλα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική και στα ΜΜΕ για την κάλυψη των γεγονότων.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας: «Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του Ιανού και υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς γεφύρια και δρόμους. Ενώ στο Ιόνιο, στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη, δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης».

Σημειώνει με σκωπτικό ύφος αποδίδοντας ευθύνες στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της ΝΔ αλλά και στα ΜΜΕ: «Βέβαια, δεν έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε την απαίτηση μια φυσική καταστροφή να απασχολεί τα δελτία των ειδήσεων επί εβδομάδες. Ούτε κανείς τώρα θα αναζητήσει ευθύνες στους αυτοδιοικητικούς της ΝΔ για ελλιπή σχεδιασμό, καθαρισμό ρεμάτων και αντιπλημμυρικών έργων. Ούτε κανείς θα κάνει ρεπορτάζ από τα αποκλεισμένα χωριά για να διερωτηθεί πώς επιβιώνουν τόσες μέρες οι κάτοικοί τους. Και το κυριότερο, κανείς δεν θα ασχοληθεί με τους πλημμυροπαθείς. Με τους κατεστραμμένους επαγγελματίες της Καρδίτσας. Με τους αγρότες που έχασαν όλη τη σοδειά λίγο πριν τη συγκομιδή, γιατί σάπισε το βαμβάκι. Με τους κτηνοτρόφους που είδαν τις μονάδες τους να καταστρέφονται και τα ζώα τους να πνίγονται».

Αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν παρόμοια γεγονότα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Και κανείς δεν θα αναρωτηθεί αν όσοι έπαθαν ζημιές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μπορούν να ανταπεξέλθουν τώρα με μία αποζημίωση 5 ή 8 χιλιάδων ευρώ. Και αυτήν τη φορά δεν θα πάει, όπως στη Μάνδρα, ούτε ο εφοπλιστής κος Μαρινάκης, να τους μοιράσει έστω ένα κρουασάν… Ούτε καν αυτό».

Ακολούθως στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού: «Το πιο εξοργιστικό όμως δεν είναι ότι το μιντιακό κατεστημένο έπνιξε για δεύτερη φορά μετά την πλημμύρα τους πλημμυροπαθείς. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι στην καθυστερημένη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο κος Μητσοτάκης φρόντισε να εξαφανίσει από το πλάι του, τόσο τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Αυτούς δηλαδή που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων και για τα αντιπλημμυρικά, που ήταν και η αιτία που πνίγηκε η Καρδίτσα. Και το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι πέρασε μία εβδομάδα και κανείς τους δεν σκέφτηκε να κάνει αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, σχεδόν σε κάθε φυσική καταστροφή: Να κινητοποιήσουν το στρατό και να έχουν σε λίγα εικοσιτετράωρα τους δρόμους ανοιχτούς και τις γέφυρες αποκαταστημένες, όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις καταστροφών στην Κρήτη, στη Σκόπελο και αλλού. Γιατί δεν το έκαναν; Μα γιατί αν έρθει ο στρατός και αποκαταστήσει τις ζημιές πώς θα γίνουν οι αναθέσεις; Κλέφτες θα γίνουν οι φίλοι εργολάβοι; Αλλά είπαμε, η κυβέρνηση των αρίστων έχει ένα δόγμα που τηρεί ευλαβικά: Κάνει την κρίση ευκαιρία…».

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υγειονομικά αποκλεισμένες οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ έως τις 9 Οκτωβρίου. Επίσης, σε υγειονομικό αποκλεισμό παραμένουν οι δομές του Ελαιώνα, του Κουτσόχερου, της Μαλακάσας, των Οινόφυτων, της Ριτσώνας και του Σχιστού και τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, Σάμου και Φυλακίου. Σε όλες τις υπόλοιπες δομές της χώρας ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επεσήμανε ότι και τα 750 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών έχουν μετακινηθεί τον τελευταίο μήνα στην ηπειρωτική Ελλάδα, με πιο πρόσφατη τη μεταφορά των παιδιών από τη Χίο. «Δεν έχουμε ασυνόδευτα σε κανένα ΚΥΤ, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα», υπογράμμισε.

Εξάλλου, μιλώντας στα «Νέα» ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι «συζητάμε εντός των ημερών να βρεθεί η τοποθεσία για την τελική δομή» στη Λέσβο και εξέφρασε την ελπίδα να «καταλήξουμε σε κλίμα σύμπνοιας με τις τοπικές Αρχές σε νέα τοποθεσία μακριά από τον αστικό ιστό. Η εθνική πολιτική στο μεταναστευτικό δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τοπικές αντιπαλότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, ο υπουργός ανέφερε στα «Νέα» ότι «αποτελεί την αφετηρία για μία μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων, στην οποία η χώρα μας θα διεκδικήσει μέσα από συγκλίσεις, αλλά και συγκρούσεις με ομάδες κρατών, την επικύρωση των θέσεών της. Θέσεων που θεμελιώνονται πάνω στον ρεαλισμό και την ανάγκη για μία συνεκτική μεταναστευτική πολιτική για όλα τα κράτη-μέλη. Με την ταυτόχρονη δημιουργία κοινών μηχανισμών υποχρεωτικής αλληλεγγύης και μετεγκαταστάσεων, επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, καθώς και διαχείρισης έκτακτων κρίσεων. Αυτά είναι και τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας. Σε καμία περίπτωση, η Ελλάδα και τα νησιά μας, δεν μπορούν, πλέον, να σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί».

*Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών θέτει ο Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

Θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών θέτει ο Ερντογάν σε μία νέα επίθεση, κατά της Ελλάδας παρά τις προσπάθειες για έναρξη διαλόγου. Την ίδια ώρα σκληρή απάντηση στον Ερντογάν απεύθυνε ο διευθυντής της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” για την μήνυση που δέχτηκε από τον Τούρκο πρόεδρο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ