Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

KKE Καβάλας: Για την εγκατάσταση LNG στον κόλπο της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόλπο της Καβάλας από την ΔΕΠΑ που βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης, η αντίστοιχη επένδυση από τον όμιλο «Κοπελούζου» στην Αλεξανδρούπολη και η επένδυση για την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα της Ν. Καβάλας, που εντάχθηκαν πρόσφατα από την διυπουργική επιτροπή στα 12 έργα fast track, αποτελούν προτεραιότητες των μονοπωλιακών ομίλων που ανταγωνίζονται στον κλάδο της Ενέργειας. Εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική επιδίωξη της ΕΕ για μείωση της ενεργειακής εξάρτησής της από τα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας μέσω της αύξησης της αποθηκευτικής ικανότητας. Αυτή η κατεύθυνση της ΕΕ και των επιχειρηματικών κολοσσών της ενέργειας αποκτά πλέον επείγοντα χαρακτήρα και εξαιτίας των ανταγωνισμών στην Ουκρανία που οξύνονται.

Οι επενδύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην ήδη αποφασισμένη για τον αγωγό TAP και τη διασύνδεσή του με τη Βουλγαρία, σχετίζονται με άλλα επενδυτικά σχέδια που αφορούν την έρευνα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Αυτό είναι το γενικότερο πλαίσιο που καθορίζει τη στρατηγική στόχευση ντόπιων και ξένων μονοπωλίων που προκρίνουν τη χώρα μας ως διαμετακομιστικό κόμβο εμπορευμάτων και ενέργειας.

Το ΚΚΕ έχει κάνει καθαρό προς τον ελληνικό λαό πως από αυτά τα σχέδια ο ίδιος δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Αντίθετα κερδισμένοι θα βγουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου που θα επενδύσουν τα τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαιά τους που συγκέντρωσαν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων και από την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων και των υποδομών της χώρας. Οι νέες αυτές επενδύσεις δεν γίνονται με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών του λαού για φτηνή ενέργεια.

Παρότι για το LNG στον κόλπο της Καβάλας το μόνο επίσημο στοιχείο που υπάρχει είναι η «έκθεση οριοθέτησης αντικειμένου», με τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα (χωροθέτηση του LNG, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της αντίστοιχης επένδυσης στην Αλεξανδρούπολη, άλλες Διεθνείς Έρευνες) είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Νέας Καρβάλης, αλλά και του Νέστου και της Καβάλας. Ο κίνδυνος υποβάθμισης και καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος, η μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου από πλοία προς την πλωτή μονάδα και οι υπόλοιπες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως και ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλης έκτασης, δικαιολογούν την ανησυχία για τη συνολική επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης περιοχής.

Ο λαός της Καβάλας πρέπει να απορρίψει τα ψέματα που αναπαράγονται, να αποφύγει τις παγίδες που κάποιοι στήνουν. Η φιλολογία ότι η Καβάλα θα γίνει «ενεργειακός κόμβος» και ότι δήθεν από αυτό προκύπτουν οφέλη «για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας» πρέπει να απορριφθεί, γιατί τα κέρδη είναι καθαρό πως αφορούν τους επιχειρηματικούς κολοσσούς της Ενέργειας και όχι το λαό, τους εργαζόμενους. Το «δόλωμα» της δημιουργίας δικτύου οικιακής χρήσης έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Άλλωστε η εμπειρία ακόμα και από όπου υπάρχει οικιακή κατανάλωση αποδεικνύει πως η τιμολογιακή πολιτική καθιστά τη χρήση απαγορευτική.

 

Αποτελεί υποκρισία το “ενδιαφέρον” όλων αυτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την πολιτική τους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας. Ενδιαφέρον έχουν, αλλά όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή τη γραμμή ακολουθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και με παραλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτή τη γραμμή ακολουθούν και οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές που τώρα για να γίνουν προφανώς αρεστοί σε όσους εναντιώνονται στο σχέδιο για το LNG, σηκώνουν τη σημαία του «αγώνα».

Το ΚΚΕ και με αφορμή το ζήτημα του LNG αναδεικνύει το γεγονός ότι στην χώρα μας έχουν ωριμάσει οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, υπάρχουν οι δυνατότητες να ακολουθήσουμε άλλον δρόμο ανάπτυξης, που θα βάλει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Για αυτό μπορεί να γίνει υπόθεση του ελληνικού λαού το χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας που θα επιβάλλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Σε μια τέτοια προοπτική με κοινωνικοποιημένα τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, είναι δυνατή η ανάπτυξη υπέρ του λαού και επομένως η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα Ενέργειας, με κοινωνική ιδιοκτησία των εγχώριων πηγών Ενέργειας και των υποδομών. Σε αυτές τις συνθήκες και τη χώρα μας αποδεσμευμένη από ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι διακρατικές συνεργασίες για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και την έρευνα εγχώριων κοιτασμάτων θα γίνονται με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία και όχι το επιχειρηματικό κέρδος, δεν θα μας εμπλέκουν σε γεωστρατηγικά παιχνίδια και αντιθέσεις, με ταυτόχρονη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Σήμερα είναι ανάγκη η πάλη και οι διεκδικήσεις του ελληνικού λαού να πάρουν μια τέτοια κατεύθυνση, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση και για να αντιπαλέψουμε σήμερα τα αντιλαϊκά μέτρα και τους σχεδιασμούς, να ανοίξουμε τον υπερώριμο δρόμο για τη ριζική ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Οι αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν, εκτός από την αντίθεση στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο χρειάζεται να βάλουν στο στόχαστρο τους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση, την ΕΕ, που βρίσκονται πίσω από αυτό. Να στοχεύσουν την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων και θυσιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σύριζα Καβάλας | 350 παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα στη Δομή Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε Δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ Καβάλας, που δημοσιοποιήθηκε μετά από επίσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της στη Δομή φιλοξενίας Προσφύγων της πόλης μας, καταγράφονται ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 350 παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα, με αποτέλεσμα τα ίδια τα παιδιά να στερούνται του δικαιώματος στην εκπαίδευση. Παράλληλα όμως θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους και για τη δημόσια υγεία. 

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν στη Δομή ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής που η Νέα Δημοκρατία ασκεί στο προσφυγικό.

Για τους παραπάνω λόγους, κλιμάκιο του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισκέφτηκε τον Νομίατρο Καβάλας και, αφού του εξέθεσε την κατάσταση, ζήτησε την όσο το δυνατόν άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του Νομιάτρου, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα γίνουν οι εμβολιασμοί, δεδομένου ότι έχει ήδη γίνει η προμήθεια των εμβολίων.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την επίλυσή του και ελπίζουμε ότι με την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν θα προκύψουν στο μέλλον παρόμοιες δυσλειτουργίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τροχαίο στο κέντρο της πόλης. Αυτοκίνητο παραλίγο να… εισέλθει σε κατάστημα

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ατύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στην οδό Ομονοίας με την αγορά να είναι γεμάτη από κόσμο-Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί-Τα ξημερώματα ανετράπη αυτοκίνητο σε άλλο σημείο της πόλης.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου 2020 στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, στην αρχή της οδού Ομονοίας απέναντι από τα παλιά δικαστήρια, όταν η οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να «καβαλήσει» το πεζοδρόμιο και να σταματήσει λίγο πριν εισέλθει σε κατάστημα.

 

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά το ότι εκείνη την ώρα η αγορά ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός, η οποία είναι καλά στην υγεία της, αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του οχήματος, με αποτέλεσμα να επιλέξει να το σταματήσει στο πεζοδρόμιο για να γλυτώσει τα χειρότερα και να μην προκαλέσει σοβαρό ατύχημα.

 

 

Τα ξημερώματα ανετράπη αυτοκίνητο στην οδό Φιλίππου

Τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην οδό Φιλίππου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη ανετράπη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο όχημα και σε δύο σταθμευμένα, ενώ οδηγός και συνοδηγός είναι καλά στην υγεία τους. Πάντως ακόμα και οι άνδρες της Τροχαίας απόρησαν πώς σε έναν τόσο στενό δρόμο στον οποίο με το ζόρι περνάει ένα όχημα, τούμπαρε ένα αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες: Ανέστης Δημητριάδης

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΟΕΧΒΕ για Μακάριο | Κατηγορεί τους εργαζομένους στη ΒΦΛ για απειλές χωρίς το παραμικρό στοιχείο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας απαντάει στις καταγγελίες του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ και του θέτει μια σειρά από ερωτήματα.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) απαντάει στις καταγγελίες του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριου Λαζαρίδη ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του από κάποιους από τους 134 εργαζομένους στην πρώην ΒΦΛ, ενώ θέτει στον βουλευτή μια σειρά από ερωτήματα.

Η ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ

Μακάριος Λαζαρίδης Βουλευτής Καβάλας! Ο κύριος αυτός επικαλέσθηκε ότι δήθεν απειλείται και μάλιστα χωρίς το παραμικρό στοιχείο! Κατηγόρησε τους εργαζόμενους του Σωματείου των λιπασμάτων σε ένα παραλήρημα ντροπής! Μίλησε απευθυνόμενος στους ακροατές του σταθμού για μαφία των εργαζομένων! Κουβέντα για την πραγματική μαφία Λαυρεντιάδη και για τις εταιρείες φαντάσματα που γεννιούνται καθημερινά στα λιπάσματα Καβάλας! Όσον αφορά τη σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι μίλησε για μικρές λεπτομέρειες που τους χωρίζουν!

Τι λέτε, κύριε Λαζαρίδη; Λεπτομέρεια η σύμβαση αορίστου; Με τη σύμβαση διαρκείας ενός χρόνου και με δικαίωμα του εργοδότη να τη λήξει όταν αυτός το αποφασίσει και μάλιστα σε μία παρένθετη εταιρεία που εμφανίζεται από το πουθενά. Έλεος κύριε Λαζαρίδη! Αλλά επειδή πολύ κλάμα βγαίνει για όσους εργαζόμενους εργάζονται σήμερα στις παρένθετες εταιρείες των λιπασμάτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από έναν μήνα μέχρι έναν χρόνο ανάλογα την δουλεία… που κάποιοι της πραγματικής μαφίας επιλέγουν!

Εμείς ρωτάμε τον κύριο Λαζαρίδη:

  • Αυτήν την εργασιακή σχέση θέλει να διατηρήσει ως βουλευτής για τους εργαζόμενους στον νομό Καβάλας;
  • Αυτήν την εργασιακή σχέση της πλήρους ανασφάλειας και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα προτάσσει για τους εργαζόμενους της χώρας μας;

Κύριε Λαζαρίδη την αγάπη σας για το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη δεν μπορείτε να την κρύψετε… Γιατί αν δεν την ομολογείτε δεν έχουν λόγο να σας αγαπάνε… Ως Ομοσπονδία λυπόμαστε πρωτίστως γιατί είστε βουλευτής.

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Κάποιοι από τους 134 της ΒΦΛ απειλούν εμένα και την οικογένειά μου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοβαρή καταγγελία του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ – Καλεί τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ελέγξει τα μέλη του – Προειδοποιεί ότι θα «μιλήσει» η Δικαιοσύνη και τα κινητά όσων «χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας».

Απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του από κάποιους, όπως αναφέρει, από τους 134 εργαζόμενους της πρώην ΒΦΛ κατήγγειλε πως δέχεται το τελευταίο διάστημα στο τηλέφωνό του ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στο ALPHA Radio 88,6.

Ο ίδιος εξήγησε πως έχει ήδη ειδοποιήσει τόσο τον πρόεδρο των εργαζομένων και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Καβάλας Νίκο Βογιατζίδη όσο και την Αστυνομία για τις απειλές αυτές και πως αν δεν σταματήσουν, θα ζητήσει «να ανοίξουν τα τηλέφωνα των 134 για να δούμε ποιοι από αυτούς με καλούν και με απειλούν», ενώ τόνισε πως οι απειλές δεν τον κάμπτουν. Υπογράμμισε επίσης πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η λειτουργία της ΒΦΛ και όλοι οι άμεσα και έμμεσα εργαζόμενοί της και όχι μόνον οι 134 οι οποίοι δεν υπογράφουν τις νέες συμβάσεις.

Κλείνοντας, είπε πως δικαιώθηκε που δεν πήγε στη συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, καθώς δεν είχε να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στο ζήτημα.

«Ενδιαφέρομαι για όλους τους εργαζόμενους, δεν μου αρέσει δηλαδή να ασχολούμαστε μόνο με τους 134»

Αρχικά, ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε: «Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου λιπασμάτων, καθώς η ΒΦΛ είναι ταυτισμένη με την Καβάλα και η Καβάλα ταυτισμένη με τη ΒΦΛ. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν βλέπω μόνο τους 134, βλέπω συνολικά τους εργαζόμενους είτε άμεσα εργαζόμενους είτε έμμεσα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΒΦΛ έχει εκατοντάδες άλλους που συνδέονται με τα λιπάσματα. Εγώ, μιλώντας και με τους συνταξιούχους της βιομηχανίας και με τον κ. Βογιατζίδη, εκτιμώ ότι θα βρεθεί στο τέλος της μέρας μία λύση, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Απλά εμένα με ενδιαφέρουν πολύ όλοι οι εργαζόμενοι, δεν μου αρέσουν οι εργαζόμενοι των δύο ταχυτήτων, δεν μου αρέσει δηλαδή να ασχολούμαστε μόνο με τους 134, γιατί όπως σας είπα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που εργάζονται, έχοντας υπογράψει τις συμβάσεις».

«Χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας, δέχομαι στο κινητό μου απειλές τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου»

Ο κ. Λαζαρίδης, ωστόσο, κατήγγειλε ανοιχτά πως δέχεται απειλές, υπογραμμίζοντας: «Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι μερικές φορές ότι κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς -και το λέω δημόσια- αισθάνομαι ότι χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας και το λέω αυτό, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω ενημερώσει και τον κ. Βογιατζίδη και τον πρόεδρο των συνταξιούχων κ. Παναγιωτίδη, ότι δέχομαι στο κινητό μου απειλές τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου. Βεβαίως, εμένα δεν με κάμπτουν οι απειλές πέρα από αυτά τα οποία γράφονται, ανώνυμες είναι οι απειλές και ενημέρωσα τον κ. Βογιατζίδη ότι αν συνεχιστούν αυτές οι απειλές -και δεν το λέω ως βουλευτής, δε μου αρέσει να απειλούν κανέναν άνθρωπο- θα αναγκαστώ να ζητήσω προστασία και θα ζητήσω να ανοίξουν τα τηλέφωνα των 134 για να δούμε ποιοι από αυτούς με καλούν και με απειλούν».

«Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση πολιτικά»

«Τέτοιες μέθοδοι, οι οποίες θυμίζουν μαφία, δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία. Ο κ. Βογιατζίδης μου είπε ότι αποκλείεται να είναι από τους εργαζόμενους, δεν περίμενα να μου πει κάτι διαφορετικό, όπως αντιλαμβάνεστε, είπε ότι είναι κατά των ακραίων προσεγγίσεων. Από εκεί πέρα καταλαβαίνετε ότι και αυτός έρχεται σε μία δύσκολη θέση. Εάν ο κ. Βογιατζίδης δεν μπορεί να ελέγξει τους συναδέλφους του, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί. Εγώ, αυτό που ξεκαθαρίζω, είναι ότι με ενδιαφέρει η παρουσία της βιομηχανίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε ούτε σε ακραίες προσεγγίσεις ούτε να μπαίνουν τα κόμματα μέσα σε αυτήν την ιστορία, γιατί αισθάνομαι σε κάποιες περιπτώσεις ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση πολιτικά», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

«Δικαιώθηκα που δεν πήγα στην συνάντηση»

Απαντώντας στο γιατί δεν πήγε στην συνάντηση στο δημαρχείο, εξήγησε: «Η κριτική που μου ασκείται είναι γιατί δεν πήγα στη συνάντηση την οποία προκάλεσε ο δήμαρχος. Δεν πήγα σε αυτήν τη συνάντηση, γιατί θεωρούσα -και νομίζω ότι δικαιώθηκα- ότι δεν ήταν δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να προσέφερε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Νομίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτά τα οποία συνέβησαν το 2016, δεν μιλάμε για απολύσεις, μιλάμε για μία αλλαγή, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία της εταιρίας, στην οποία θα είναι δανεισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι».

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ