Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kick-iT | Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης επιχειρήσεων της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Kick-iT» είναι ο νέος επιχειρηματικός επιταχυντής του Επιμελητηρίου Καβάλας που έχει ως στόχο να βοηθήσει και να υποστηρίξει επιχειρηματικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Ο πρώτος κύκλος της Δομής ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022 με 31 επιχειρηματικές ομάδες και μετρώντας τουλάχιστον 10 ώριμες επιχειρηματικές ιδέες. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 35 ωφελούμενοι οι οποίοι έλαβαν υποστήριξη από μια ομάδα εξειδικευμένων μεντόρων, συμβούλων ανάπτυξης και επιχειρηματιών.

Η Δομή Kick-iT παρέχει 4 διαφορετικές υπηρεσίες: Εκπαίδευση Γενικής Κατάρτισης, Εκπαίδευσης Εξειδικευμένης Κατάρτισης,

1 προς 1 Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Οριζόντιες Υπηρεσίες επίλυσης συγκεκριμένων ζητημάτων.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο κύκλο διεξήχθησαν 108 ώρες Εκπαίδευσης Γενικής Κατάρτισης από έμπειρους εκπαιδευτές, πραγματοποιήθηκαν 216 ώρες Εκπαίδευσης Εξειδικευμένης Κατάρτισης από ειδικούς διαφόρων κλάδων, παρουσιάστηκαν 10 success stories και διενεργήθηκαν 20 συμμετοχικά εργαστήρια πάνω σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, διαχείρισης χρόνου και πόρων, πωλήσεων, αξιολόγησης και χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Μερικές από τις θεματικές που αναπτύσσονται και στους δύο κύκλους είναι: branding, digital marketing, λογιστική για επιχειρηματίες, κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας,
εύρεση πηγών χρηματοδότησης και διαχείριση πόρων.

Χρονοδιάγραμμα

Η έναρξη του δεύτερου κύκλου συμβουλευτικής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομής «Kick-iT» ανοίγει και θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο δεύτερο κύκλο τουπρογράμματος επιτάχυνσης.

Ωφελούμενοι

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία
επιχειρηματική ιδέα με την υποστήριξη της Δομής στον τομέα της πολιτιστικής και
δημιουργικής βιομηχανίας είτε είναι άνεργοι είτε εργαζόμενοι είτε αυτό-
απασχολούμενοι.

Παρεχόμενες υπηρεσίες υποστήριξης

Ενδεικτικά, η Δομή Kick-iT παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε

 γενική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,

 καθοδήγηση,

 δράσεις δικτύωσης,

 εύρεση καναλιών χρηματοδότησης,

 αξιολόγηση της συνολικής επιταχυνόμενης προόδου.

Αναμενόμενα οφέλη

 Η συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

 Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και ειδικών γνώσεων των ωφελουμένων.

 Η ενθάρρυνση της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλούς έλικας της καινοτομίας.

 Η ανάπτυξη του τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.
Χώρος

Η Δομή Kick-iT στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Ομονοίας 117, κάλυψης 105τ.μ., και είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.
Αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη σχετική κατηγορία του website ΑΙΤΗΣΕΙΣ ή σε αυτό το link: https://forms.gle/L5dgwiUTs2i5H4Qm7

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kavala-kickit.gr, στείλτε e-mail στο info@kavala-kickit.gr, τηλεφωνήστε στο 2510 839 667 (Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 13:00) ή/και απευθυνθείτε στο ίδιο τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση στον χώρο της Δομής.

Χρηματοδότηση

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας – Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης | Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή. Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα:

  1. Για παραβάσεις των διατάξεων της παρ. 2α του άρθρου 15 του ν. 4177/2013, σχετικά με τη διενέργεια παραπλανητικών εκπτώσεων και προσφορών προς τους καταναλωτές, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.380.000 ευρώ σε επτά επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, περί ανακοίνωσης των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους μεγαλύτερου από 50.000 ευρώ επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

  1. Για παραβάσεις του ν. 2251 του ν. 2251/1994 περί προστασίας των δικαιωμάτων του καταναλωτή, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ σε τέσσερις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ στην εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS AEBE για παραβάσεις που αφορούν σε:

  • Καθυστέρηση επιστροφής χρημάτων πέραν των 14 ημερολογιακών ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, μετά την ακύρωση ηλεκτρονικής παραγγελίας εκ μέρους του καταναλωτή.
  • Ανακριβή ενημέρωση των καταναλωτών στους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας για το δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τις συμβάσεις από απόσταση, εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος.
  • Παραπομπή καταναλωτών στον πάροχο εμπορικής εγγύησης εφόσον ένα προϊόν δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση, αλλά και μη ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεών της.
  • Καταχρηστικούς όρους συναλλαγών που αφορούν τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας όπως:

– Περιορισμό της ευθύνης για κρυμμένα ελαττώματα του προϊόντος.

– Περιορισμό της προθεσμίας στην οποία ο καταναλωτής οφείλει να υποβάλει τα παράπονα ή να εγείρει τις αξιώσεις του κατά του προμηθευτή.

  1. Μετακύλιση της ευθύνης του πωλητή στον παραγωγό του αγαθού ή σε άλλον
  • Παροχή εσφαλμένων πληροφοριών σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την τιμή, τις προδιαγραφές και τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας απ’ όλους είναι αδιαπραγμάτευτη. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί. Οι αθέμιτες πρακτικές που αλλοιώνουν το κριτήριο των καταναλωτών δεν γίνονται αποδεκτές και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν βαρύτατα πρόστιμα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην προσπάθειά μας προκειμένου να λειτουργεί σύννομα όλη η εφοδιαστική αλυσίδα στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού υπέρ των καταναλωτών αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων».

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, όταν εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην ψηφιακή πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, https://kataggelies.mindev.gov.gr/.

Πηγή: naftemporiki.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς μεταδίδονταν τη νύχτα από διάφορες πηγές ανεπιβεβαίωτες ακόμη εκείνη την ώρα πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν, στη Συρία και στο Ιράκ.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI ), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξήθηκε κατά 3,66% στα 85,76 δολάρια, ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent αυξήθηκε κατά 3,44%, στα 90,11 δολάρια.

Σήμερα Παρασκευή οι αγορές παρουσιάζουν προς στιγμή μια ανοδική αντίδραση καθώς προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί στην Μ. Ανατολή.

Με ποσοστό αύξησης 2.5% κινείται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ και του αμερικανικού αργού.

Τάση ανόδου διαφαίνεται στα λεγόμενα επενδυτικά καταφύγια. Ο χρυσός κατέγραψε τιμή στην περιοχή των 2.400 δολαρίων ανά ουγκιά, ενώ καταγράφεται συγκρατημένη άνοδος στο δολάριο και το ελβετικό φράγκο.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en