Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πλήρωσε και κατάφερε να κάνει την ταβέρνα του μοναδική | Η ιδιαιτερότητα που κάνει τη διαφορά

 

 

 

.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Την απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο που πραγματοποιήθηκε σε υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας και φαίνεται να σημειώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα φέρνει σήμερα (19/3) στο «φως» η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Αυτή, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε από κουκουλοφόρους καταληψίες του ΑΠΘ.

Οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα και έτσι ήταν έντονος ο κίνδυνος έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», επρόκειτο για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας σε περίπτωση που η απόπειρα επετύγχανε, οι «εισβολείς» θα ήταν οι πρώτοι που θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες μιας διαρροής από τις συγκεκριμένες συσκευές, όπως και όσοι θα ερχόταν σε επαφή μαζί τους.

Τα ίδια στελέχη της Κατεχάκης επισημαίνουν επίσης ότι κινδύνευσαν να καταστραφούν και διάφορες συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας καθώς και άλλες εξαιρετικά ευαίσθητες, που χρησιμοποιούνται σε κρίσιμα πειράματα, συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ

ΑΠΘ

Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες προ μερικών ημερών υπήρχε κίνηση καταληψιών της Σχολής Θετικών Επιστημών προς τον χώρο του υπογείου κτιρίου.

Η κίνηση έγινε σε μία προσπάθεια να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, η οποία τελούσε υπό κατάληψη πάρα πολλά χρόνια και εκκενώθηκε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας πριν από 24 μήνες.

Οι άγνωστοι δε για να κινηθούν ευκολότερα στον χώρο του υπογείου και για να φτάσουν στον «στόχο» τους, κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος του Εργαστηρίου Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής, που παραχωρήθηκε στο ΑΠΘ το 1971, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η πρόταση γάμου που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Καρναβάλι της Ξάνθης

Στο Καρναβάλι της Ξάνθης μπορεί κανείς να δει και να ζήσει τα πάντα. Να διασκεδάσει, να χορέψει, να γελάσει, ακόμα και να… παντρευτεί!

xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γεμάτα τα καταστήματα της εστίασης την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας

Οι ψαροταβέρνες, τα ουζερί και γενικότερα τα καταστήματα εστίασης, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας  είχαν την τιμιτική τους. Στην πόλη της Καβάλας, μάλιστα με σύμμαχο τον καλό καιρό τα τραπέζια γέμησαν με τους καταναλώτες να βάζουν στην άκρη τα προβλήματα τους και να τιμούν την ημέρα. Ενώ σύμφωνα με τους επαγγελαμτίες οι τιμές, σε σχέση με το 2023 παραμένουν στα ίδια επίπεδα με λίγες μόνο αυξήσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en