Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Πετυχημένη εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Οργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο «Γλυκιά Αγκαλιά». Ο σύλλογος είναι δραστήριος, έχει την ιστορία του στην πόλη και το Νομό. Μια ιστορία 21 ετών! Επηρεάστηκε από την περίοδο της πανδημίας, όταν και περιόρισε τις δραστηριότητές του. 

Αρχικά ήταν επικεντρωμένος στα άτομα με νεανικό διαβήτη. Αυτό στην πορεία άλλαξε. Προς το καλό του συλλόγου. Σήμερα ο σύλλογος αποσκοπεί στη βοήθεια, ενημέρωση και συμπαράσταση όλων των ατόμων με διαβήτη.

Ο Σκοπός του είναι πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση και η εκπαίδευση τόσο των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη όσο και των οικογενειών και φροντιστών τους. Πραγματοποιείται με εκδηλώσεις όπως αυτή της περασμένης Κυριακής. 

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη συμμετοχή ιατρών, επαγγελμάτων υγείας. Ο σύλλογος είναι μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη).

Στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής μίλησαν: Γιώργος Τσούτσας ενδοκρινολόγος- διαβητολόγος υποψήφιος, διδάκτορας του ΑΠΘ. Στράτος Ζολώτας ποδολόγος, BSc (Hons) Podiatry BSc Phusics και Βασιλική Λαζαρίδου Διατροφολόγος Διαιτολόγος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 

Πριν τις ομιλίες υπήρξαν καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Την ημερίδα – ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης, η δημοτικός σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου, η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ευστρατία Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Σμάραγδος Κρεμύδας Πρωτοβάθμιας, η Διεύθυνση Καραβίας Καβάλας, η Εκτρια. 

Επίσης, μέλη του συλλόγου, συγγενείς τους και άλλοι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας ASCENSIA. Όλες οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στη σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Στην εισήγηση του ο κ. Ο Τσούτσας ανέφερε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του διαβήτη, στις επιπλοκές που μπορεί να προκληθεί από την ύπαρξή του και στη φροντίδα που πρέπει να έχει ένα άτομο που πάσχει.

 Ο κ. Ο Ζολώτας μίλησε για τις επιπλοκές του διαβήτη (νευροπάθεια, αγγειοπάθεια κτλ), τις προϋποθέσεις για μια σωστή υπόθεση σε ένα διαβητικό πόδι. Τις τεχνική πρόληψης και φροντίδας του ποδιού ενός ατόμου που πάσχει. 

Τέλος η κ. Λαζαρίδου για τις διατροφικές τάσεις για τη σακχαρώδη διαβήτη και στις λοιπές παθήσεις, τη φροντίδα που πρέπει να δείξει στη διατροφική τους διαδικασία των ασθενών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες Παγγαίου: Η… δεύτερη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας με τα πράσινα νερά

Λευκές αμμουδιές, αμμόλοφοι, καταπράσινα, καθαρά νερά, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη: ο λόγος για τις παραλίες του δήμου Παγγαίου

Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές, τόπος γεμάτος μνήμες και παραδόσεις, πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές και αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους. Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας: Καθαρισμός του ανοιχτού κολυμβητηρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την απάντληση των υδάτων και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης του περιβάλλοντος χώρου, οι εργασίες καθαρισμού του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Ο ευπρεπισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, διότι, εκτός από το σημαντικό έργο που επιτελούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνουν διαχρονικά το αποτύπωμα τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Η στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Δήμο Καβάλας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέος φωτισμός στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Νέος φωτισμός στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Φωτίστηκε το λιμάνι Απόστολος Παύλος, με το νέο έργο που ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά σήμερα το βράδυ. Ο νέος φωτισμός καλύπτει την περιοχή της επέκτασης του προσήνεμου μωλου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: