Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Πετυχημένη εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Οργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο «Γλυκιά Αγκαλιά». Ο σύλλογος είναι δραστήριος, έχει την ιστορία του στην πόλη και το Νομό. Μια ιστορία 21 ετών! Επηρεάστηκε από την περίοδο της πανδημίας, όταν και περιόρισε τις δραστηριότητές του. 

Αρχικά ήταν επικεντρωμένος στα άτομα με νεανικό διαβήτη. Αυτό στην πορεία άλλαξε. Προς το καλό του συλλόγου. Σήμερα ο σύλλογος αποσκοπεί στη βοήθεια, ενημέρωση και συμπαράσταση όλων των ατόμων με διαβήτη.

Ο Σκοπός του είναι πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση και η εκπαίδευση τόσο των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη όσο και των οικογενειών και φροντιστών τους. Πραγματοποιείται με εκδηλώσεις όπως αυτή της περασμένης Κυριακής. 

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη συμμετοχή ιατρών, επαγγελμάτων υγείας. Ο σύλλογος είναι μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη).

Στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής μίλησαν: Γιώργος Τσούτσας ενδοκρινολόγος- διαβητολόγος υποψήφιος, διδάκτορας του ΑΠΘ. Στράτος Ζολώτας ποδολόγος, BSc (Hons) Podiatry BSc Phusics και Βασιλική Λαζαρίδου Διατροφολόγος Διαιτολόγος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 

Πριν τις ομιλίες υπήρξαν καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Την ημερίδα – ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης, η δημοτικός σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου, η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ευστρατία Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Σμάραγδος Κρεμύδας Πρωτοβάθμιας, η Διεύθυνση Καραβίας Καβάλας, η Εκτρια. 

Επίσης, μέλη του συλλόγου, συγγενείς τους και άλλοι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας ASCENSIA. Όλες οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στη σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Στην εισήγηση του ο κ. Ο Τσούτσας ανέφερε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του διαβήτη, στις επιπλοκές που μπορεί να προκληθεί από την ύπαρξή του και στη φροντίδα που πρέπει να έχει ένα άτομο που πάσχει.

 Ο κ. Ο Ζολώτας μίλησε για τις επιπλοκές του διαβήτη (νευροπάθεια, αγγειοπάθεια κτλ), τις προϋποθέσεις για μια σωστή υπόθεση σε ένα διαβητικό πόδι. Τις τεχνική πρόληψης και φροντίδας του ποδιού ενός ατόμου που πάσχει. 

Τέλος η κ. Λαζαρίδου για τις διατροφικές τάσεις για τη σακχαρώδη διαβήτη και στις λοιπές παθήσεις, τη φροντίδα που πρέπει να δείξει στη διατροφική τους διαδικασία των ασθενών.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.

Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους
τους επιβάτες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας
Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις.

Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εστία μόλυνσης αποτελούν για τα κουνούπια τα ακαθάριστα οικόπεδα

Η έξαρση των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί φλέγον ζήτημα τα τελευταία χρόνια για τους κατοίκους της Καβάλας κι όχι μόνο με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή καθότι δεν ήταν λίγα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έκαναν την εμφάνισή τους στην περυσινή χρονιά.

Ο Νομίατρος Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, εφιστά την προσοχή ενώ δηλώνει πως μεγάλος παράγοντας πρόληψης είναι η αποψίλωση των χόρτων και η αποφυγή προσέλευσης σε χώρους με στάσιμα ύδατα όπου γεννούν τα κουνούπια τους θερινούς μήνες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en