Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καράογλου | Ζητώ συνεργασία από όλους ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Λιτή και σύντομη, λόγω της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, ήταν στο Διοικητήριο η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου για τον τομέα Μακεδονίας και Θράκης, από την απερχόμενη κα. Ελευθερία Χατζηγεωργίου στο νέο Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως “σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα καθώς υπάρχουν εκτεταμμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις Δήμους της Χαλκιδικής και δυστυχώς έχουν χαθεί και έξι συνάνθρωποί μας από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα. Μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καράογλου, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, βρεθήκαμε στη Χαλκιδική από τα ξημερώματα σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”.

 

 

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του νέου Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Καράογλου: “Σε μια δύσκολη ημέρα όπου θρηνούμε έξι θύματα από την απρόβλεπτη θεομηνία, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου. Για αυτό το λόγο η σχετική τελετή ακυρώθηκε και βρισκόμαστε εδώ για το τυπικό της υπόθεσης. Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά. Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια Κυβέρνηση αυξημένων προσδοκιών από τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη Μακεδονία και τη Θράκη”. Και συνέχισε: “Ζητώ συνεργασία από όλους, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Τέλος, η απερχόμενη Υφυπουργός Εσωτερικών κα. Ελευθερία Χατζηγεωργίου τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τον κ. Καράογλου για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου. “Εύχομαι πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, υγεία, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο έργο του κ. Καράογλου στο Υφυπουργείο Εσωτερικών, γιατί είναι μια σημαντική δομή για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα συνολικά”.   

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Επενδύσεις και ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών μας επιδιώξεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Την αδήριτη ανάγκη ψήφισης και άμεσης εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση, επισήμανε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Με το παρόν σχέδιο νόμου θεωρώ ότι περνάμε πλέον και επίσημα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα και αποδεικνύουμε ότι εμείς δεν έχουμε αλλεργία στις επενδύσεις. Αποδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία βάζει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών της επιδιώξεων», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και εξήγησε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν τα δομικά εμπόδια στο επενδυτικό πεδίο της χώρας: η γραφειοκρατία, οι διαρκείς αλλαγές της φορολογίας, οι διοικητικές αγκυλώσεις, οι προβληματικές ψηφιακές υποδομές, το μεγάλο μη μισθολογικό κόστος και η αδιαφάνεια στο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, προσδιόρισε τις τέσσερις βασικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου:

Να μπει τέλος σε δεκάδες επενδυτικά εμπόδια ειδικά σε όσα αφορούν αδειοδοτικά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και εργασιακά θέματα.
Να ενισχυθούν οι ψηφιακές μας απαιτήσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών και να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για νεοφυείς επιχειρήσεις.
Να διορθωθεί η αποσπασματικότητα στη νομοθέτηση και στις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις για να καταστεί εφικτό το «πέρασμα» σε μία νέα ενιαία και ελκυστική εικόνα για τη χώρα.
Να θωρακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων.
«Η απλοποίηση των διαδικασιών, η γρήγορη προώθηση των αδειοδοτήσεων, η πολιτική σταθερότητα είναι ζητήματα στα οποία θα πρέπει να σταθούμε ώστε να βελτιώσουμε το κλίμα για τους επενδυτές», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως «θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα τους παράσχουμε το αναγκαίο περιβάλλον ώστε να είναι αποδοτικές οι επενδύσεις τους. Για να γίνει αυτό πρέπει να πείσουμε τους εαυτούς μας πρώτα απ’ όλα ότι έχουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε πράξη. Και αυτή η Κυβέρνηση την έχει. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία. Ας την εκμεταλλευτούμε», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Λαζαρίδης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κούρδος από το Ιρακ στο ENA Channel | Έχω χάσει πολλούς στην Συρία

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη στο ENA Channel έδωσε ένας Κούρδος πολίτης στην πόλη Αρμπίλ του Ιράκ σχολιάζοντας τις Τουρκικές εχθροπραξίες αλλά και την κατάσταση στη Βορειοανατολική Συρία.

Ο Σαράλ Αντνάν ο οποίος έχει ζήσει μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην ιστορία των Κούρδων αλλά και την αναζήτηση της δικής τους πατρίδας…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τζιχαντιστής επισκέφθηκε ξάδερφο του… στην Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας όπου ελέγχονται φωτογραφίες ατόμων που φέρονται ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, βρέθηκε κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν είναι και αυτή που δείχνει έναν άνδρα να ποζάρει δίπλα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μαχητή του Ισλαμικού Κράτους ή αλλιώς τζιχαντιστή. 

Ο άνδρας αυτός, που ακόμη δεν έχει συλληφθεί, πριν από την πόζα στην Αθήνα είχε περάσει από την Κομοτηνη (το 2018) για να επισκεφτεί έναν ξάδερφό του! 

Στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάστηκε και ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Επίσκεψη στην Σαμοθράκη πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ αύριο Τρίτη, θα μεταβεί στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Κατά την επίσκεψή του στην Σαμοθράκη, ο κ.Θεοχάρης συνοδεύεται εκτός απ’ τους υπηρεσιακούς συνεργάτες του, από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Εβρίτη Θανάση Τσώνη, με τον οποίο τον βλέπετε στην φωτογραφία χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και τον επίσης Εβρίτη Ηλία Τζιώρα, ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γαμματέα του ΕΟΤ.

Ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Νίκο Γαλατούμο και τοπικούς φορείς με θέμα την προβολή του νησιού και την ενίσχυση της τουριστική κίνησης. Επίσης θα συζητηθούν και πρωτοβουλίες που αφορούν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία και θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Στην Κομοτηνή ο Χάρης Θεοχάρης θα μεταβεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και θα συναντηθεί το πρωί 10-10.30 στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία για την σύσταση και ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, καθώς και συναφή θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Αμέσως μετά (10.30-12.00) θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού με τουριστικούς φορείς της περιφέρειας στην Αίθουσα Συσκέψεων Περιφέρειας, (Γεωργίου Κακουλίδη 1). Στην ίδια αίθουσα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ