Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κακοποίηση ανήλικης στη Θάσο | Προφυλακιστέοι ο πατριός και η μητέρα της

Δημοσιεύτηκε

στις

Προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της συνέργειας στο βιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου, κρίθηκαν ο 50χρονος από το Θεολόγο Θάσου και η σύντροφός του, μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, που κατήγγειλε στο φυσικό της πατέρα το βιασμό που είχε υποστεί κατ’ επανάληψη από τον πατριό της.

Αρχικά, η ποινική δίωξη στράφηκε μόνο κατά του 50χρονου, στη συνέχεια όμως η εισαγγελέας μετά την κατάθεση της 15χρονης σήμερα κοπέλας και της ιατροδικαστικής εξέτασης που ακολούθησε, άσκησε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη και σε βάρος της μητέρας.

Από τη δικογραφία προέκυψε ότι η μητέρα της 15χρονης σήμερα κοπέλας γνώριζε για το βιασμό και την αποπλάνηση της κόρης της από το καλοκαίρι του 2017 καθώς της τα είχε καταγγείλει η κόρη. Ωστόσο, η μητέρα, έδειξε να μη την πιστεύει και μάλιστα ανέφερε τα γεγονότα στον σύντροφό της ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία την κακοποιούσε. Λίγους μήνες μετά η μητέρα της 15χρονης παντρεύτηκε το 50χρονο σύντροφό της.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι πράξεις του 50χρονου πατριού τελούνταν από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018, οπότε και η μικρή που έχει γεννηθεί το 2005 ζήτησε να φύγει από το νησί και να πάει να ζήσει στη Γερμανία μαζί με το φυσικό της πατέρα, τα άλλα δυο μεγαλύτερα αδέλφια της και τη σύζυγο του πατέρα της.

Ο φυσικός πατέρας του ανήλικου κοριτσιού έμαθε για πρώτη φορά για τον Γολγοθά της κόρης του από τους καθηγητές της στο σχολείο όταν διαπίστωσαν πως το κορίτσι είχε ορισμένα προβλήματα. Αμέσως ταξίδεψε στην Ελλάδα και κατήγγειλε τα γεγονός στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Κατά τη σημερινή ανακριτική διαδικασία μέσα στο δικαστικό μέγαρο, η μητέρα τής 15χρονης αισθάνθηκε αδιαθεσία, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και στη συνέχεια επέστρεψε στο δικαστικό μέγαρο για να συνεχιστεί η διαδικασία, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο πατριός του κοριτσιού αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Καβάλας δημιουργεί Ομάδα Εθελοντών κατά του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην συγκρότηση ομάδας εθελοντών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός COVID-19 προχωρά ο δήμος Καβάλας.

Αποστολή των εθελοντών του δήμου Καβάλας θα είναι να συμβάλουν στην βοήθεια που προσφέρεται σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και όπου αλλού χρειαστεί.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Καβάλας καλεί όσους ενδιαφέρονται, να πάρουν εθελοντικά μέρος στην προσπάθεια, να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/t3c3r5Vyjji33x6F8 συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα, από σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση info@kavalagreece.gr ή στο τηλέφωνο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στον αριθμό 2510 831300 (Εσωτ.106) για περισσότερες πληροφορίες.

Όσοι δηλώσουν εθελοντές στην Ομάδα Εθελοντών του δήμου Καβάλας αξίζει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο τομείς ανάγκης την περίοδο αυτή. Ο ένας αφορά την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και ο δεύτερος την κάλυψη των αναγκών των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στα όρια του δήμου μας. Στην ίδια φόρμα μπορούν να δηλώσουν σε ποιον τομέα θέλουν να προσφέρουν, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Αφού υποβληθούν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις η υπηρεσία θα έρθει σε επαφή με τους εθελοντές για τις περαιτέρω διαδικασίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Έγκριση συνεχόμενου ωραρίου για τα φαρμακεία του Νομού Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιησε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ωράριο με ισχύ την Δευτέρα 30 Μαρτίου:

 

Α). Για την πόλη της Καβάλας το εξής ωράριο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00

Απογεύματα: Θα δημιουργηθούν 8 ομάδες των 8-9 ατόμων και θα λειτουργούν εναλλάξ από τις 16:00-20:00.(1 ομάδα ανά ημέρα) Διανυκτέρευση: Ένα φαρμακείο εναλλάξ ανά ημέρα με ωράριο 20:00 με 8:00

Β).Δημοτική Κοινότητα Χρυσούπολης: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00 Διημερεύοντα-Διανυκτερεύοντα: παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται.

Γ)Δημοτικη Κοινότητα Ελευθερούπολης: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00 Διημερεύοντα-Διανυκτερεύοντα: παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται.

Δ)Δήμος και Δημοτικές Κοινότητες Θάσου: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 – 16:30 Διημερεύοντα-Διανυκτερεύοντα: παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται.

Ε)ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ των Περιφερειακών Φαρμακείων: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 17:00

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κανονικά έγινε η Λαϊκή αγορά

Δημοσιεύτηκε

στις

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα οι παραγωγοι στην λαϊκής αγοράς στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησαν κανονικά το Σάββατο 28, Μαρτίου την λαϊκή αγορά.

Στο ρεπορτάζ του Ena Channel και στα πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο αρκετοί ήταν η Καβαλιώτες που εμπιστεύτηκαν για ακόμα ένα Σάββατο τους παραγωγούς και βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά .

Οι πολίτες της Καβάλας τηρώντας και οι ίδιοι τα κατάλληλα μέτρα φορώντας γάντια, μάσκα αλλά κρατώντας και τις απαραίτητες αποστάσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Κορονοϊός | Σούπερ Μάρκετ στην Καβάλα και νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα Σουπερ Μάρκετ και στην πόλη της Καβάλας προκειμένου να αποφύγουν το συνωστισμό και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει βάλει κυβέρνηση λόγω της κατάστασης του κορονοϊού προσθέτουν delivery στην προσπάθεια λοιπόν να εξυπηρετήσουν  όλους τους πολίτες και να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο κατάστημα.

Όπως τονίζουν και οι αρμόδιοι στην κάμερα του Ena Channel αυτό που ζητούν από τους πολίτες για λίγες μόνο μέρες και όσο διαρκούν τα συγκεκριμένα μέτρα ειναι υπομονή .

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ