Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κακοκαιρία | Κλειστά τα σχολεία στη Θάσο την Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε

στις

Κλειστά τα σχολεία αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στη Θάσο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τονίζεται ότι «η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Τέλος, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θάσου καλεί τους κατοίκους του νησιού να μην μετακινούνται στις περιοχές :

1. Αστρίς

2. Ποτός

3. Πευκάρι

λόγω της εκδήλωσης των έντονων καιρικών συνθηκών καθώς και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο των συγκεκριμένων περιοχών.

*φωτογραφία από star

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΔΑΠ Παιδόραμα – Εγγραφές έως 5 Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε

στις

 

Αγαπητοί γονείς,
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις απόκτησης voucher άνοιξαν μέσω της eetaa.gr! Το ΚΔΑΠ Παιδόραμα Καβάλας σας περιμένει να γνωριστούμε από κοντά καθώς και να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

✔️ Δυνατότητα προεγγραφής θέσης
✔️ Έναρξη δραστηριοτήτων 1η Σεπτεμβρίου
📍 7ης Μεραρχίας 9, Καβάλα
☎️ 6981455601

👉 Οι δραστηριότητές μας 👈
Αναρρίχηση⛰
School stories (ενισχυτική διδασκαλία) 📚
Yoga & Aerial Yoga kids 🧘‍♀️🧘‍♂️
Pilates & Workout kids 🏋️‍♀️
Μοντέρνος Χορός 💃🕺
Πολεμικές Τέχνες & Αυτοάμυνα 🥋
Επιστήμονες εν Δράση & Λέσχη Πειραμάτων 🔬👩‍🔬👨‍🔬
Μουσικό-κινητική Αγωγή 🎼
Εικαστικό Εργαστήρι 🖌🎨
Ρομποτική & Κώδικας/Προγραμματισμός 🤖
Επιτραπέζια Παιχνίδια 👦👧
Πράσινο Μονοπάτι (Οικολογικά Παιχνίδια) 🌲🌳
Δημιουργική Γραφή & Φιλαγνωσία 📖
Origami 🦢
Θεατρικό Παιχνίδι/ Κουκλοθέατρο 🎭
Εργαστήρι Δημιουργικού Παιχνιδιού ⚙️
Media Education 🎥
Let’s Play (Παιχνίδια στα Αγγλικά) 🔤

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Η Σαμοθράκη αποκτά Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από μια συστηματική διεκδίκηση εκ μέρους του  Δήμου Σαμοθράκης, η Γενική Γραμματεία Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείο Παιδείας,  έκανε δεκτό το αίτημα ίδρυσης στο νησί, Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Με αυτό τον τρόπο παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους κατοίκους  να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και έτσι να διεκδικήσουν την μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ο κ Δερμεντζόπουλος θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και στον Γενικό Γραμματέα κ. Βούτσινο  για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και για την άμεση ικανοποίηση του ιδιαίτερα σημαντικού για την κοινωνία της Σαμοθράκης αιτήματος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τανια Ελευθεριάδου | Η κυβέρνηση πουλάει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά πακέτα για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων χαρακτήρισε το σ/ν της ΝΔ η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου κατά τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Αναφέρθηκε στα νέα εργασιακά δεδομένα που φέρνει ο νέος νόμος και τα οποία επηρεάζουν επί τω χείρω τη θέση των εργαζόμενων-εκπαιδευτικών. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην απροθυμία της κυβέρνησης να λάβει υπόψιν της το 80% των σχολίων της δημόσιας διαβούλευσης, έχοντας τελικώς ως μοναδική πυξίδα την εξυπηρέτηση των σχολαρχών. Άλλωστε, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ στις επιτροπές αποκάλεσε τη διαβούλευση ελεεινή, δήλωση από την οποία δεν διαφοροποιήθηκε η Υπουργός.

«Το νομοσχέδιο αυτό, εκτός του ότι φέρνει την αναιτιολόγητη απόφαση στους λειτουργούς της παιδείας, κάτι το οποίο δεν προϋπήρχε, εκτός του ότι για να απολυθούν δηλαδή πλέον δεν χρειάζεται να περάσουν από το δικαστικό συμβούλιο οι εργοδότες και να κρίνουν αν η απόλυση είναι καταχρηστική ή παράνομη, αλλάζετε και όλο εργατικό δίκαιο» σημείωσε, για να προσθέσει ότι η ρύθμιση για μετατροπή αυτομάτως των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου είναι παράνομη. «Σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μπορούν να καταγγελθούν πριν τη λήξη τους. Με νόμο τις λήγετε πριν να λήξουν αυτές» σημείωσε. Επίσης, σχολίασε τη ρύθμιση που αναφέρει ότι επιτρέπεται η εργασία καθηγητών “σε συνεργαζόμενες ή όμορες σχολικές μονάδες της ίδιας ή άλλης βαθμίδας, σε σχολεία, φροντιστήρια του ίδιου ή άλλου εργοδότη”, η οποία με βάση το εργατικό δίκαιο θεωρείται βλαπτική μεταβολή.

Η κ. Ελευθεριάδου ανέφερε ένα παράδειγμα διαφορετικής αντιμετώπισης ενός μαθητή δημόσιου σχολείου από την Καβάλα και ενός μαθητή ιδιωτικού σχολείου από την Αθήνα. «Μαθητής από Καβάλα πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο, διαβάζει, προσπαθεί. Οι γονείς του, από το πενιχρό εισόδημά τους, πληρώνουν και κάποια φροντιστήρια κι επειδή πραγματικά αξίζει οι καθηγητές του δημοσίου σχολείου του βάζουν δεκαεννιά. Μαθητής στην Αθήνα πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Δεν διαβάζει και δεν προσπαθεί. Οι γονείς του, έχοντας την οικονομική άνεση, πληρώνουν αδρά τον σχολάρχη και μάλιστα κάνουν και κάποια χορηγία στο σχολείο. Ο σχολάρχης, ικανοποιημένος και κυρίως υποχρεωμένος, δίνει εντολή στους καθηγητές, οι οποίοι πλέον είναι πιόνια και μαριονέτες, να βάλουν είκοσι στο παιδί. Τι θα γινόταν αν αυτά τα δύο παιδιά ανταγωνιστούν για μια θέση στο ίδιο πανεπιστήμιο; Τι θα γινόταν αν αυτά τα δύο παιδιά ανταγωνιστούν για μια θέση στο δημόσιο;

Κυρία Κεραμέως, το δικό μου παιδί που πάει σε δημόσιο σχολείο στην Καβάλα και είτε έχω, είτε δεν έχω την οικονομική δυνατότητα, δεν υπάρχει ιδιωτικό σχολείο στην Καβάλα να βάλει τα εικοσαριά, γιατί να μην έχει τις ίδιες ευκαιρίες με το δικό σας παιδί;»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2020 | Τελευταία ημέρα σήμερα για τα μηχανογραφικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους, διαδικασία που γίνεται ηλεκτρονικά.

Μετά τα μεσάνυχτα η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία, θα λειτουργήσουν και σήμερα, τελευταία ημέρα υποβολής του Μηχανογραφικού.

Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ