Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Καμπανάκι κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις και τα λάθος αντιβιοτικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί για τις ουρολοιμώξεις και τα ανεπαρκή τεστ για την διάγνωσή τους. Όπως τονίζουν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ένα ακριβές και γρήγορο τεστ ώστε να μειωθεί η υπερσυνταγογράφηση των αντιβιοτικών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Μην διαθέτοντας ένα αξιόπιστο τεστ οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν περιττά και ακατάλληλα αντιβιοτικά, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο οι ασθενείς να αναπτύξουν βακτήρια με αντίσταση στα φάρμακα.

Τα σημερινά τεστ, που βασίζονται σε ανάλυση ούρων, είναι είτε ανακριβή, είτε αργά. Η ουρολοίμωξη είναι ένα σχετικά κοινό πρόβλημα, αλλά μερικές φορές προκαλούν επιπλοκές, όταν π.χ. η λοίμωξη εξαπλώνεται στα νεφρά ή όταν προκαλεί σήψη μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τον δρ. Μαρς Πουχάντες Ροδρίγκεθ, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό EClinicalMedicine-The Lancet, μελέτησαν σχεδόν 500.000 περιστατικά ουρολοιμώξεων. Σε λιγότερο από το ένα πέμπτο των περιπτώσεων (17%) είχε γίνει σωστή διάγνωση του προβλήματος μέσω τεστ ούρων, ώστε να χορηγηθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι σε έναν στους πέντε ασθενείς που επιστρέφει στο γιατρό για ένα δεύτερο γύρο θεραπείας, επειδή το πρόβλημα του δεν θεραπεύθηκε αρχικά, συνταγογραφείται το ίδιο αντιβιοτικό με την πρώτη φορά, κάτι που δεν ενδείκνυται και μπορεί να αυξήσει την μικροβιακή αντίσταση στον οργανισμό του.

Χιλιάδες ασθενείς, ιδιαίτερα άνδρες (περίπου το 6% των ανδρών ασθενών), αντιμετωπίζουν επίμονο πρόβλημα ουρολοιμώξεων και παίρνουν ξανά την ίδια θεραπεία με αντιβιοτικά, παρόλο που έχουν πιθανότητα να αποκτήσουν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η νέα έρευνα τονίζει αφενός ότι χρειάζεται ένα νέο πιο ακριβές και πιο γρήγορο τεστ διάγνωσης για τις ουρολοιμώξεις και αφετέρου ότι πρέπει να δίνονται διαφορετικά αντιβιοτικά, αν τα πρώτα αποτύχουν. Επιπλέον, επισημαίνει ότι όχι σπάνια οι ασθενείς κάνουν τα πράγματα χειρότερα, επειδή μόνοι τους -χωρίς συνταγή γιατρού- παίρνουν διάφορα αντιβιοτικά που τους έχουν περισσεύσει από το παρελθόν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο πρόσφατα έχει πάρει κανείς αντιβιοτικά, τόσο πιθανότερο είναι η ουρολοίμωξη του να μην «καθαρίσει» με την πρώτη φορά και να χρειασθεί ένα δεύτερο γύρο αντιβιοτικών.

Όσοι είχαν πάρει κάποιο αντιβιοτικό τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες, είχαν 37% μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειασθούν δεύτερο γύρο αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, σε σχέση με όσους δεν είχαν πάρει καθόλου αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο πριν την ουρολοίμωξη.

Όσοι είχαν πάρει κάποιο αντιβιοτικό τους τελευταίους έναν έως τρεις μήνες, είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα για δεύτερο γύρο αντιβιοτικών σε περίπτωση ουρολοίμωξης, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν πάρει καθόλου αντιβιοτικά το προηγούμενο έτος. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η αιτία της αποτυχίας του πρώτου γύρου των αντιβιοτικών είναι η μικροβιακή αντίσταση που έχει πλέον αναπτυχθεί στον οργανισμό του ασθενούς.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση μπανάνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
  • 1 κούπα παγωμένο γάλα
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια (ροδέλες).
  2. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζετε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
  3. Μόλις παγώσουν, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα βάζετε στο μπλέντερ.
  4. Τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Ρίχνετε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάτε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
  6. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
  8. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με το κουτάλι.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό σορμπέ δαμάσκηνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 φλιτζάνι (325 ml) νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βότκα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ρίχνετε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά.
  2. Κατόπιν, κατεβάζετε από την εστία και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας.
  3. Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα με τα δαμάσκηνα σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και να διαλυθούν σε μικρά κομματάκια.
  4. Βάζετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το βγάζετε απ’ το ψυγείο και ρίχνετε τη βότκα, το βάζετε στην παγωτομηχανη και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Διαφορετικά τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για 4 -5 φορές.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι παπούτσι να βάλεις το καλοκαίρι αν τα σανδάλια δεν είναι το φόρτε σου

Δημοσιεύτηκε

στις

Το κλειστό παπούτσι έχει τα πλεονεκτήματά του ακόμα και το καλοκαίρι, καθώς υπερέχει σε όρους άνεσης και εφαρμογής.

Υπερέχει όμως κάποιες φορές και στο στιλ και για φέτος πράγματι ο κόσμος της μόδας έχει ξεχωρίσει εδώ και κάποιο καιρό τα αγαπημένα παπούτσια του καλοκαιριού.

Δεν είναι οι μπαλαρίνες και δεν είναι οι εσπαντρίγιες! Όχι ότι δεν φοριούνται, αλίμονο, απλώς τα κορίτσια του Instagram έχουν νέα αγαπημένα.Ποια; Τα loafers και τα mules. Πάρε ιδέες για εμφανίσεις που αποπνέουν στιλ.

Loafers

https://www.instagram.com/p/CB0j4PbBEIA/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CBoVJBBhE4g/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CA3nvzfh3Po/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CB5He8iH2Bc/?utm_source=ig_embed

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Φτιάξτε μόνες σας τη ζύμη για την πίτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Φρέσκια και νόστιμη σε λίγα λεπτά !

Όχι! Δεν θα παραγγείλετε απ’ έξω πολλών ειδών πίτσες! Θα τις φτιάξετε εσείς και όχι μόνη σας. Ο κάθε ένας συνδαιτυμόνας θα φτιάξει τη δική του όπως ακριβώς την προτιμάει. Μην αγχώνεστε η ζύμη φτιάχνετε απλούστατα!

Βασική συνταγή ζύμης για πίτσα

Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό αλεύρι
30γρ. νωπή μαγιά (από φούρνο ή το σούπερ μάρκετ)
μία πρέζα αλάτι
½ λίτρο χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε με το χέρι σας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο.

Σε ένα φλιτζάνι διαλύστε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά. Ρίξτε την στη κοιλότητα που έχετε ετοιμάσει και αρχίστε να ζυμώνετε προσθέτοντας κατά διαστήματα χλιαρό νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας και να είναι εύπλαστη και ελαστική. Στη συνέχεια πλάστε την σε σχήμα μπάλας, σκεπάστε την και αφήστε την σε ένα χλιαρό μέρος για 40 περίπου λεπτά.

Ανοίξτε την με τη βοήθεια πλάστη ή με τα χέρια σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος λεπτό, λιγότερο από μισό εκατοστό.

Αλείψτε την επιφάνεια της πίτσας με σάλτσα ντομάτας (παραλείποντας τις άκρες για να γίνουν τραγανές), προτού βάλετε οτιδήποτε άλλο και μην ξεχάσετε ότι το τυρί μπαίνει στο τέλος.

Αλείψτε με λάδι το ταψί που θα ψήσετε την πίτσα, τοποθετήστε την και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 20 περίπου λεπτά.

Tip:  Το μόνο που πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη συνταγή είναι η θερμοκρασία του νερού. Δεν θα πρέπει να είναι καυτό, γιατί θα πεθάνουν οι ζυμομύκητες που θα φουσκώσουν και θα μετατρέψουν τη ζύμη σε ελαστική και δεν θα πρέπει να είναι κρύο, γιατί βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στη μαγιά και χρειάζονται λίγη θερμότητα για να ενεργοποιηθούν.

Πηγή: myworld.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ