Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Μητσοτάκης: Όλη η Ελλάδα είναι μπλε- Η μεγάλη νίκη της ΝΔ ξεπέρασε ακόμη και τις δικές μας προσδοκίες

«Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των εκλογών, έξω από τα γραφείο του κόμματός του στην Πειραιώς. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη νίκη που ξεπέρασε ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους στενούς μου συνεργάτες. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια και έχουμε βάλει τα θεμέλια για μία καλύτερη πατρίδα. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της κομματικής μας οργάνωσης. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην οικογένειά μου για όλη τη στήριξη που μου παρείχε αυτή τη δύσκολη τετραετία».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήλωση – απάντηση Μ. Λαζαρίδη στην Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, επειδή με αφορμή την ομιλία μου στη Βουλή για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ μας υπενθύμισε την ύπαρξη της! Διαπιστώνοντας από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τον σφυγμό της κοινωνίας, ότι έχουν πάρει την κατιούσα και αδυνατούν να πείσουν τους πολίτες για το ανύπαρκτο

  • είναι η αλήθεια – αφήγημά τους, τα μέλη της Επιτροπής επιδίδονται σε ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικού οίστρου, με τη γνωστή συνταγή του μηδενισμού και του “όχι σε όλα”.

Χρειάστηκαν βέβαια πέντε ημέρες και 463 λέξεις για να απαντήσουν!

Επιμένοντας, όμως, στα ίδια λάθη, τα οποία έφεραν το κόμμα τους να “φλερτάρει” με μονοψήφια ποσοστά. Και όμως συνεχίζουν.

Κατηγορούν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ξεχνώντας – ή κάνοντας ότι δεν θυμούνται – πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που με νόμο της Κυβέρνησης Σημίτη, το 2001, καθιέρωνε τα απογευματινά επ αμοιβή ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία δεν κατάφερε να λειτουργήσει.

Πόση υποκρισία πια!

Λες και οι πολίτες δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες της Πολιτείας, σε συνεργασία με το προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτού του Συστήματος που στην περίοδο της πανδημίας, με τη συμβολή όλων, άντεξε, την ίδια ώρα που Συστήματα Υγείας άλλων, ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών κατέρρεαν.

Όσο για τα fake news περί ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ., ας το πάρουν απόφαση. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται και ο δημόσιος χαρακτήρας
του ενισχύεται διαρκώς. Κανείς δεν είπε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από πριν. Και η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και ασφαλώς και στην Καβάλα.

Η χώρα και οι άνθρωποί της προχωρούν μπροστά, προσπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία και παρά την επιθυμία ορισμένων περί του αντιθέτου. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο. Επειδή με προσκαλούν – προκαλούν να επισκεφθώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τους υπενθυμίζω ότι όσες φορές έχω πάει εγώ σε αυτό για να
προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα, όλα μαζί τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πάει».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΣΟΚ | Εκσυγχρονισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ.

Εκτός πραγματικότητας βρίσκεται για άλλη μια φορά ο Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Σε πρόσφατες δηλώσεις του κάνει λόγο για εκσυγχρονισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσιάζοντας μία εικόνα για τα δημόσια νοσοκομεία τουλάχιστον εικονική. Περαιτέρω, αναφέρεται και σε αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Καβάλας.

Αγνοεί, όμως, ο κ. Λαζαρίδης αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ. την δραματική εικόνα τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικά όσο και του Νοσοκομείου της Καβάλας. Ας ρωτήσει τους ασθενείς που κλείνουν ραντεβού μετά από πολλούς μήνες για διαγνωστικές εξετάσεις ή βλέπουν τα χειρουργεία τους να ακυρώνονται ή να καθυστερούν επί σειρά μηνών.

Η παντελής έλλειψη προσωπικού (πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων περίπου) δεν επιτρέπει τη λειτουργία όλων των κλινικών και αναγκάζει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται χωρίς ρεπό και υπό συνθήκες εξουθένωσης. Οι δε πολίτες ωθούνται με αυτόν τον τρόπο από την κυβέρνηση της ΝΔ να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούν, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουν αδρά το κόστος της περίθαλψης και κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν και αξιοπρεπή περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία. Άλλωστε, ο κ. Λαζαρίδης αλλά και οι άλλοι 3 βουλευτές του Νομού Καβάλας συνυπέγραψαν τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου του Ε.Σ.Υ.», υπερψηφίζοντας την διάταξη για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και για τη δυνατότητα των γιατρών του Ε.Σ.Υ. να λειτουργούν και ιδιωτικά ιατρεία. Συνεπώς, είναι αναμενόμενο
να δηλώνουν «περήφανοι» για την σημερινή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

Και στην Καβάλα, όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μακρινά ραντεβού, ακυρώσεις χειρουργείων και έλλειψη υλικών χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και στην περιοχή μας. Το Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας στέκονται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση και στον ηρωισμό των γιατρών και των νοσηλευτών αλλά και του λοιπού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, δίνουν καθημερινά μάχη δίπλα στους πολίτες. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους εμπαίζουν κανονικά και δεν τους
έχουν εντάξει καν στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ καμία συζήτηση δεν γίνεται και για την αύξηση των αποδοχών τους, ώστε να δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ..

Την ίδια ώρα, ενώ το Νοσοκομείο Καβάλας διαθέτει ολοκαίνουριο αξονικό τομογράφο αξίας 1 εκ. ευρώ και υπάρχει επιτέλους γιατρός που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να κάνει σημαντικές επεμβάσεις (στεντ, ανευρύσματα, μπαλονάκια κλπ), ώστε οι πολίτες του Νομού Καβάλας να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις και καθυστερήσεις, η έλλειψη προσωπικού, υλικών αλλά και βούλησης κρατάει τον αξονικό τομογράφο σε αχρησία και τους αντίστοιχους γιατρούς δέσμιους των παθογενειών του κράτους. Αυτά συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Καβάλας και σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας κ. Λαζαρίδη και καλό θα ήταν κάποια στιγμή, όταν επισκεφτείτε την Καβάλα, να επισκεφτείτε και το Νοσοκομείο και να δείτε από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματά του.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντιαεροπορικό αντι-drone θόλο αλά Ισραήλ ετοιμάζει η Ελλάδα

Για τις σοβαρές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ είναι η καταδίκη της επίθεσης του Ιράν εναντίον του, αλλά δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου. Όταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο, δεν περιμένεις τίποτα καλό. Ήδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες. Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές».

Για τον τρόπο που το Ισραήλ αναχαίτισε τους πυραύλους του Ιράν ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι μέσα στον σχεδιασμό μας υπάρχει η δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης.

«Η χώρα πρέπει να κλείσει», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι-drone θόλο».

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. «Εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς. Το σύστημα καινοτομίας, με εξαίρεση μικρές επιχειρήσεις, δεν εκτίμησε την κατάσταση, πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων».

«Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, όμως υπάρχει προβλεφθείσα δαπάνη που εντάσσεται στην ατζέντα του 2030», τόνισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι «υπάρχει μια πάγια εθνική θέση, είναι δικαίωμα κυριαρχίας που θα ασκηθεί όταν το εθνικό συμφέρον το επιβάλλει» ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο το casus belli. Εκθέτει μόνο την Τουρκία αυτή η κατάσταση. Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκπέμψει σε σύμμαχο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ απειλή πολέμου για κυριαρχικό δικαίωμα που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en