Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις για τα αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων

Δημοσιεύτηκε

στις

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι οι οποίοι εντός του 2018 έλαβαν αναδρομικά ποσά για τα προηγούμενα έτη μπορούν πλέον να τα δηλώσουν ηλεκτρονικά στην Εφορία.

Η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων αναδρομικών για τα φορολογικά έτη 2015, 2016 και 2017 για τα οποία οι βεβαιώσεις αποδοχών εκδόθηκαν μέσα στο 2019 είναι πλέον διαθέσιμη.

Με την δυνατότητα που πλέον δίδεται, απλήρωτοι εργαζόμενοι ή και συνταξιούχοι που μέσα στο 2018 πληρώθηκαν οφειλόμενα αναδρομικά για τα προηγούμενα έτη, δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να υποβάλουν χειρόγραφα τροποποιητικές δηλώσεις στις ΔΟΥ, αλλά θα τις καταθέσουν ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet. Μετά την υποβολή τους, θα εκδοθεί αυτομάτως και το εκκαθαριστικό με την ταυτότητα οφειλής που ακολουθεί το νέο ποσόν πρόσθετου φόρου το οποίο καλούνται να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται καθημερινά και πλέον ξεπερνούν συνολικά τα 5 εκατομμύρια οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ως τώρα.

Απομένουν όμως ακόμη τουλάχιστον 1,3 εκατ. δηλώσεις που δεν έχουν ακόμα υποβληθεί, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πρέπει να υποβάλλονται περί τις 120.000 δηλώσεις ημερησίως κατά μέσο όρο –ύψος όμως στο οποίο μόλις χτες φαίνεται πως για πρώτη φορά έφτασαν από τον Μάρτιο που άνοιξε το σύστημα. Στην επιτάχυνση υποβολής των δηλώσεων ενδεχομένως συνέβαλε και η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών κυρίου Απόστολου Βεσυρόπουλου που ξεκαθάρισε πως δεν σχεδιάζει να ανακοινώσει παράταση στη διορία που λήγει 29 του μηνός, βάζοντας τέλος στην προεκλογική και μετεκλογική χαλάρωση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

Business

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των παροχών σε είδος με τη μορφή του εταιρικού οχήματος

Δημοσιεύτηκε

στις

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των παροχών σε είδος, με τη μορφή του εταιρικού οχήματος, με το άρθρο 4 του νέου φορολογικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η αξία της παραχώρησης ενός οχήματος σε έναν εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, για οποιοδήποτε διάστημα εντός του φορολογικού έτους, υπολογίζεται με βάση τη σχετική κλίμακα, ως ποσοστό επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι πλέον, ο υπολογισμός της αξίας της παραχώρησης του οχήματος, γίνεται «κλιμακωτά» με την εφαρμογή του σχετικού συντελεστή στο τμήμα της ΛΤΠΦ του οχήματος που εμπίπτει στο σχετικό «κλιμάκιο», εν αντιθέσει με το υφιστάμενο σύστημα, όπου το σύνολο της αξίας του οχήματος υπάγεται σε έναν και μόνο συντελεστή.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης την 1/1/2020 και με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού, η αξία της παραχώρησης για τον εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο, γίνεται πλέον «κλιμακωτά» και οδηγεί σε χαμηλότερη επιβάρυνσή του για το ίδιο όχημα. Επιπλέον, εφόσον το όχημα αυτό παραχωρείται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς και έχει ΛΤΠΦ έως 17.000 ευρώ, δεν υπολογίζεται η αξία της παραχώρησής του, ως εισόδημα για τον εργαζόμενο.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε και ένα παράδειγμα για όχημα με ΛΤΠΦ 17.100 ευρώ που παραχωρείται σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο της επιχείρησης. Το όχημα αυτό έχει αποκτηθεί ως καινούριο από την επιχείρηση, προ ενός έτους και άρα η αξία από την παραχώρησή του, δεν υπόκειται σε μείωση λόγω παλαιότητας. Με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού, η αξία της παραχώρησης για τον εργαζόμενο ανέρχεται σε 2.394 ευρώ, ενώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού η αξία της παραχώρησης για το ίδιο όχημα ανέρχεται σε 1.193 ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Στήριξη της ελληνικής περιφέρειας με νέα οικονομικά εργαλεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενθαρρυμένη από την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, θα στηρίξει τον «έξυπνο» μετασχηματισμό της ελληνικής περιφέρειας με νέα οικονομικά εργαλεία, όπως είναι το Ταμείο για τη Δίκαιη Μετάβαση, προκειμένου οι μεγάλες προκλήσεις της ψηφιοποίησης και της κλιματικής αλλαγής να μετατραπούν σε ευκαιρίες.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρκ Λεμέτρ, στο περιθώριο της συνόδου «Smart Regions 3.0 Conference», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σ΄αυτή τη διαδικασία της «έξυπνης» μετάβασης, πρωταγωνιστές θα είναι οι τοπικοί παίκτες, οι οποίοι πρέπει να διαμορφώσουν μια σοβαρή στρατηγική με ισχυρή συναίνεση και αναπτυξιακά κίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά, «εμείς στην ΕΕ», πρόσθεσε, «είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε οι κλιματικές φιλοδοξίες μας να συνοδευτούν από την αναγκαία στήριξη».

«Πρέπει να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις», υπογράμμισε, «για να προλάβουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι αν και οι ευρωπαϊκοί πόροι για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 μειώνονται λόγω αποχώρησης της Μ. Βρετανίας, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να αυξηθούν για την Ελλάδα κατά 8% σε πραγματικούς όρους και εξέφρασε την προσδοκία ότι η τελική συμφωνία δεν θα αποκλίνει πολύ απ’ αυτή την πρόταση.

Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να μείνουμε ενωμένοι γιατί «αν δεν δουλέψουμε μαζί, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει λύση».

Στην ετήσια σύνοδο «Smart Regions 3.0 Conference» πήραν μέρος 600 άτομα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του Τύπου, έγιναν ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, παρουσιάστηκαν παραδείγματα εφαρμογής καινοτόμων ιδεών και έγιναν ανταλλαγές απόψεων για τις καλύτερες πρακτικές έξυπνου μετασχηματισμού των περιφερειών και ανάπτυξης των οικονομικών τομέων, με οδηγό την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη διαπεριφερειακή συνεργασία και κοινές επενδύσεις», δήλωσε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, που συμμετείχε στις εργασίες, και εξήγησε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν 25 ενεργές συνέργειες στην πλατφόρμα της «έξυπνης εξειδίκευσης», που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, τον αγροδιατροφικό τομέα και την ενέργεια, στις οποίες εμπλέκονται 100 περιφέρειες.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μαρκ Λεμέτρ, στη Νίνα Μελισόβα για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία είναι στην τροχιά εξόδου από την κρίση, στοχεύοντας στην ανάπτυξη;

«Μας έχουν πολύ ενθαρρύνει οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Είναι πολύ σημαντικό να επιδιώξουμε την ενίσχυση αυτής της ανάπτυξης όσο το δυνατόν.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να θεωρήσουμε την πρόβλεψη για ανάπτυξη των επόμενων δύο χρόνων της τάξης του 2% αποθαρρυντική. Το αντίθετο. Αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν τα μέσα να στηρίξουμε αυτή την ανάπτυξη ακόμη περισσότερο.

Η περιφερειακή πολιτική στην Ελλάδα είναι αρθρωμένη γύρω από 13 περιφέρειες και προγράμματα. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι πολύ συγκεντρωτική και οι περιφέρειες είναι πολύ διαφορετικές.

Πιστεύουμε ότι αυτή η περιφερειακή διάσταση, με τη βοήθεια της πολιτικής συνοχής, πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο, ξεκινώντας από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι επερχόμενες αλλαγές, κυρίως αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, θα οδηγήσουν ορισμένες ελληνικές περιφέρειες ενώπιον περισσότερων προκλήσεων απ’ ό,τι στο παρελθόν. Και πρέπει να είμαστε μπροστά από τις αλλαγές του μέλλοντος και να έχουμε μια κοινή στρατηγική στο επίπεδο των “τοπικών παικτών”, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών ή του ακαδημαϊκού κόσμου, ώστε να επιχειρήσουμε εγκαίρως να στηρίξουμε τους τομείς ανάπτυξης για το μέλλον».

Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να δώσει προτεραιότητα η Ελλάδα;

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι όλες οι προτεραιότητες πρέπει να καθοριστούν σε τοπικό ασφαλώς και σε εθνικό επίπεδο. Αλλά το τοπικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικό και δεν είναι οι Βρυξέλλες που θα κάνουν υποδείξεις. Γνωρίζουμε πολύ λιγότερα από τις ελληνικές αρχές και, κατά συνέπεια, είναι μια διαδικασία η ιδιοκτησία της οποίας ανήκει στους τοπικούς παίκτες».

Κάνατε μια αναφορά στην ομιλία σας στη Μακεδονία και στο ενεργειακό πεδίο

«Η Μακεδονία είναι η περιφέρεια που μεσοπρόθεσμα θα γνωρίσει τις περισσότερες αλλαγές που συνδέονται με τους κλιματικούς στόχους, καθώς είναι η κυριότερη περιοχή της Ελλάδας που παράγει άνθρακα και έχει μεγάλες δραστηριότητες ηλεκτρικής παραγωγής με βάση τον άνθρακα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την πρόθεση, σε έναν ορίζοντα που δεν είναι και τόσο μακρινός, να θέσει τέλος σ’ αυτές τις δραστηριότητες. Και ξέρουμε ότι αυτές οι δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Μακεδονίας. Γι’ αυτό τονίζω ότι πρέπει να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις. Να μην περιμένουμε πρώτα να χαθούν οι θέσεις εργασίας όταν κλείσουν αυτές οι εγκαταστάσεις μετά από 10-15 χρόνια, αλλά να αναζητήσουμε μια λογική ανάπτυξης και νέων δραστηριοτήτων που θα είναι βιώσιμες».

Οι περιοχές της Μακεδονίας μπορούν να επωφεληθούν απ’ αυτή την αντίληψη για έξυπνο μετασχηματισμό της οικονομίας;

«Απολύτως. Η Μακεδονία έχει αναπτύξει μια στρατηγική -καθώς είναι υποχρεωτικό για την πολιτική συνοχής- αλλά αυτό που ευχόμαστε είναι αυτή η στρατηγική να συγκεντρώνει ισχυρή συναίνεση και να είναι σημείο αναφοράς για στήριξη προς τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την ανάπτυξη.

Σ’ αυτό θέλω να προσθέσω ότι έχουμε μια νέα Κομισιόν και η νέα πρόεδρος ανακοίνωσε ειδικά για τις προκλήσεις που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή –η Μακεδονία είναι ένα καλό παράδειγμα- μια στήριξη πέρα από την πολιτική συνοχής. Είμαστε, λοιπόν, σε ετοιμότητα, ώστε αυτές οι κλιματικές φιλοδοξίες να συνοδευτούν από την αναγκαία στήριξη για να έχουμε ήπια μετάβαση, χωρίς κοινωνικά πλήγματα, όπως απώλειες θέσεων εργασίας.

Σ’ αυτό το ευρύτερο πλαίσιο, που είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, οι περιφέρειες, όπως η Μακεδονία, πρέπει να είναι πολύ σοβαρές στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για το μέλλον, την οποία εμείς θα στηρίξουμε με οικονομικά μέσα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, τόσο μέσω της πολιτικής συνοχής όσο και μέσω των νέων εργαλείων που θα προταθούν πολύ σύντομα».

Αλλά ο νέος επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ είναι μικρότερος από τον προηγούμενο

«Όχι για την Ελλάδα. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, σε πραγματικούς όρους, είναι μια αύξηση 8% και σε ονομαστικούς όρους ακόμη περισσότερο. Ασφαλώς, είμαστε ακόμη στη φάση των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό και ελπίζουμε ότι η συμφωνία, στην οποία θα πρέπει να καταλήξουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, θα είναι μια φιλόδοξη συμφωνία και οι προτάσεις μας δεν θα διαφοροποιηθούν ουσιαστικά.

Τα νέα εργαλεία που σας ανέφερα και θα συνοδεύουν τις συνέπειες των φιλοδοξιών μας στο κλίμα, θα προστεθούν στις προτάσεις μας».

Ένα νέο Ταμείο;

«Ναι, ένα Ταμείο που θα αποκαλείται Ταμείο για μια Δίκαιη Μετάβαση, το οποίο θα επικεντρωθεί γύρω από τις περιφέρειες σε κίνδυνο να γνωρίσουν απώλειες θέσεων εργασίας τα προσεχή χρόνια, γιατί θα πρέπει να μειώσουν ή να εξαλείψουν ορισμένες δραστηριότητες που δεν είναι συμβατές με την κλιματική μας πολιτική».

Τη γνώμη σας ενόψει της νέας θητείας της Κομισιόν για την Ευρώπη των προσεχών τεσσάρων ετών: Οικονομική κρίση, μετανάστευση, νέες τεχνολογίες

«Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και είμαστε πιο ισχυροί όλοι μαζί απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις».

Είστε αισιόδοξος ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι;

«Είμαι βολονταριστής και πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές μας κοινωνίες είναι διατεθειμένες να πεισθούν ότι όλοι μαζί μπορούμε πολλά και αν δεν δουλέψουμε μαζί είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει λύση».

Αλλά οι πολιτικοί οφείλουν να πείσουν τις κοινωνίες

«Απολύτως. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που μπορούν να πείσουν γι’ αυτό το ζήτημα και να μιλήσουν ευρωπαϊκά».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2019 | Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα με τους κωδικούς του Taxisnet, να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους, να συμπληρώνουν τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση και να συναινέσουν στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για όλα τα μέλη του νοικοκυριού από το Taxisnet. Αμέσως μετά, θα ενημερώνονται για το εάν δικαιούνται τα 700 ευρώ και, σε θετική περίπτωση, θα καλούνται να δηλώσουν έγκυρο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Σε σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει πως η εν λόγω ενίσχυση «προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους. Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η κυβέρνησή του “να μειώσει το μέρισμα”, χορηγώντας- δήθεν- “13η σύνταξη”».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω -με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι:

1. Πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ (19.140 νοικοκυριά)

2. Οικογένειες στις οποίες τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (12 μήνες και άνω), έχουν τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ (163.778 οικογένειες)

3. Οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (κάτω των 12 μηνών), έχουν τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και έως 15.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα (40.927 οικογένειες)

4. Οικογένειες με ένα εξαρτώμενο τέκνο ΑμεΑ έως 24 ετών (25.632 οικογένειες).

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του μερίσματος είναι:

  • Τουλάχιστον ο ένας γονέας να ζει νόμιμα και μόνιμα την τελευταία 10ετία στη χώρα (βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος)
  • Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας
  • Το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού και της κινητής περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ (όχι για τους γονείς ΑμεΑ).

Το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν υπολογίζεται ή συμψηφίζεται με άλλες προνοιακές παροχές ή ελαφρύνσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανός υπουργός Οικονομίας | Το 2020 ιδιαίτερη χρονιά για τις γερμανοελληνικές σχέσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ιδιαίτερη χρονιά» για τις γερμανοελληνικές σχέσεις χαρακτηρίζει το νέο έτος ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει απόψε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Π. Αλτμάιερ μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη διοργάνωση Γερμανοελληνικού Οικονομικού Συνεδρίου στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου του 2020 και ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις οικονομικές μας σχέσεις και να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό μαζί με τους οικονομικούς παράγοντες διοργανώνουμε στις 9 Μαρτίου 2020 Γερμανοελληνικό Οικονομικό Συνέδριο στο Βερολίνο. Αυτό συμφώνησαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο. Το Συνέδριο είναι επίσης ένα ορόσημο στον δρόμο για την εταιρική συμμετοχή στην ΔΕΘ, 5-13 Σεπτεμβρίου 2020», επεσήμανε ο κ. Αλτμάιερ στη δήλωσή του την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε ότι «τα δύο γεγονότα υπογραμμίζουν τη στενή μας συνεργασία, την οποία ενισχύουμε εδώ και καιρό σε πολυάριθμα διμερή εγχειρήματα, μεταξύ άλλων στους τομείς της στήριξης των εξαγωγών και της ενεργειακής πολιτικής».

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η Ελλάδα και η Γερμανία συνδέονται με στενές οικονομικοπολιτικές σχέσεις, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην θέση 41 των γερμανικών εμπορικών εταίρων το 2018. Επιπλέον, η Γερμανία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, με τον όγκο του διμερούς εμπορίου να αυξάνεται το 2018 κατά 8%, στα 7,72 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ