Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικοποίηση μόνο στο «Φίλιππος Β’» με τη διαδικασία των υπό- παραχωρήσεων

Ξεκαθαρίζει κάθε μέρα και περισσότερο το τοπίο σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στην περιφέρεια, ανάμεσα στα οποία και το νέο της Καβάλας «Φίλιππος Β΄».

Τα δημοσιεύματα στην Αθήνα ήταν πολύ συγκεκριμένα το Σάββατο. Μνημονεύουν ενδιαφέρον οριστικό από μια κοινοπραξία εταιρία εταιριών στην οποία μετέχουν Αμερικάνοι, η Goldair και άλλοι. Τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν δύο σημαντικές λεπτομέρειες. Το σχήμα θα ενδιαφερθεί μόνο για το νέο λιμάνι, το οποίο θα ιδιωτικοποιηθεί μέσω της διαδικασίας της προηγούμενης κυβέρνησης. Των υπό παραχωρήσεων. Ενδιαφερόμενος για τα άλλα λιμάνια του Νομού δεν φαίνεται να υπάρχει κι έτσι τη… γλιτώνει και το κεντρικό λιμάνι αλλά και ο ΟΛΚ. Ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει την παρουσία του όπως είναι σήμερα.

Απλώς στην αρμοδιότητα του δεν θα είναι το νέο λιμάνι.
Η μοναδική πρόταση για το νέο λιμάνι συνδέεται με το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στηρίζεται στην προοπτική που δίνει το νέο λιμάνι, ειδικά στην εποχή της σιδηροδρομικής του σύνδεσης. Ταυτόχρονα οι Αμερικάνοι θα έχουν δύο λιμάνια πλησίον της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουν ήδη εγκατασταθεί επιχειρηματίες από τη Ρωσία. Ανάμεσα στα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ξεχωρίζουμε το έγκυρο όπως φαίνεται ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αναδύθηκε» χθες (την Παρασκευή) στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ελληνοαμερικανικό σχήμα που σχεδιάζει να διεκδικήσει στους διεθνείς διαγωνισμούς που θα γίνουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και του Βόλου. Βασικοί «παίκτες» του σχήματος, κατά πληροφορίες, θα είναι ο ελληνικός όμιλος Goldair, η αμερικανική SSA Marine, η οποία διαχειρίζεται λιμάνια και διακινεί περισσότερα από 14 εκατ. teu ετησίως, καθώς και ο επενδυτικός οίκος Black Summit Financial Group

. Οι τρεις βασικές εταιρείες του σχήματος, μαζί με τους υπόλοιπους συνεταίρους τους, σε περίπτωση που επιτύχουν τον στόχο τους και πάρουν τα λιμάνια «στα χέρια τους», σχεδιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να επενδύσουν περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας συνολικά, και να φέρουν νέα φορτία στη χώρα.

proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en