Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ειδική Επιτροπή για τον νέο κοροναϊό συγκροτήθηκε και στην Καβάλα

Συγκρότηση Επιτροπής «για τον Συντονισμό όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη διαχείριση ύποπτων η επιβεβαιωμένων περιστατικών με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊο» αποφάσισε πρόσφατα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Στο σκεπτικό που συνοδεύει την απόφαση αναφέρεται ότι «υπάρχει ανάγκη οργάνωσης και έγκαιρης προετοιμασίας του Νοσοκομείου για το ενδεχόμενο νοσηλείας ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό».

Η Επιτροπή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για τον κοροναϊό απαρτίζεται από τους:

  1. Κλειτσιώτη Κωνσταντίνο, Διοικητή Γ. Ν. Καβάλας
  2. Κροκίδη Ξενοφώντα, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.
  3. Τερροβίτου Χρυσυαγή , Διευθύντρια Παθολογικού Τομέα.
  4. Σιδηρόπουλο Χαράλαμπο, Διευθυντή Παιδιατρικού Τμήματος

Έργο της Επιτροπής είναι:

  • Η ευθύνη ύπαρξης αποθέματος του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας που πρέπει να διαθέτει το Νοσοκομείο, για το ενδεχόμενο νοσηλείας ύποπτου περιστατικού.
  • Η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του λοιπού προσωπικού, για την ανάγκη διαλογής και για τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.
  • Η Επιστασία της διαδικασίας για την αναγνώριση ύποπτου περιστατικού με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό, στην πύλη εισόδου του Νοσοκομείου.
  • Ο καθορισμός των θαλάμων μόνωσης όπου θα φιλοξενηθούν ύποπτα περιστατικά με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό.
  • Ο πλήρης έλεγχος και επιχειρησιακός συντονισμός των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία για τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, έως και την υποδοχή του και παραλαβή αυτού από το Νοσοκομείο Αναφοράς.
  • Η ευθύνη ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας για την εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. για την εργαστηριακή διερεύνηση των ύποπτων περιστατικών με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό.
  • Η εξασφάλιση της επάρκειας του προσωπικού που θα απασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη νοσηλεία ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού με λοίμωξη από το νέο κοροναϊό.
  • Η επιχειρησιακή λειτουργικότητα, η εφαρμογή των κανόνων προετοιμασίας και η αποτελεσματική εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, σε συνεργασία με λοιπούς εμπλεκομένους (Ε.Ο.Δ.Υ., Ε.Κ.Α.Β. – Κ.ΕΠ.Υ. Βορείου Ελλάδος, Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Γ.Ν. Δράμας, Τ.Ε.Π., 4η Υ.Πε. Μακεδονίας – Θράκης).

kavalapost

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αλλαγή ώρας | Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Την τελευταία Κυριακή και τελευταία ημέρα του Μαρτίου (31/3) επιστρέφει η θερινή ώρα

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ., οπότε και θα χάσουμε μια ώρα ύπνου.Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί την εναλλαγή ώρας αποτελεί μειοψηφία, καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν. Άλλες την έχουν καταργήσει ή σχεδιάζουν την κατάργηση του μέτρου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να σταματήσει την εναλλαγή ώρας το 2021, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να επιλέξει ανεξάρτητα τη μονιμοποίηση της θερινής ή τη χειμερινής ώρας. Στην Ελλάδα η σχετική διαβούλευση αναβλήθηκε επ’ αόριστον καθώς συνέπεσε με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Πότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η θερινή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

Έπειτα όμως εγκαταλείφθηκε, επειδή στις 28 Ιουλίου 1916 στις 04:00 ώρα, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά κατά την εισδοχή της ζώνης ώρας που είχε αποφασιστεί παγκοσμίως.Έτσι, η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα.

Τα επόμενα χρόνια είχε υιοθετηθεί μια απλή μετατόπιση της ώρας έναρξης λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα, στη χειμερινή περίοδο.

Δύο χρόνια, όμως μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Τέθηκε σε εφαρμογή το 1975.

cnn.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ακρίβεια | Ευρωπαϊκές τιμές με αγοραστική δύναμη Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Την δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τιμές κεντρικής Ευρώπης με αγοραστική δύναμη Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την Eurostat το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης διαμορφώθηκε το 2023 στο 67% του μέσου όρου της Ε.Ε., όσο ήταν δηλαδή και το 2022 ή 33% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μικρότερη αγοραστική δύναμη από τους Έλληνες έχουν μόνο οι Βούλγαροι, ενώ οι Πορτογάλοι έχουν αγοραστική δύναμη στο 83% της ΕΕ, η Ισπανία στο 89% και η Ιταλία στο 97%.

Την ίδια στιγμή το επίπεδο τιμών βρίσκεται στο 88,2% του μέσου όρου της Ε.Ε.

Ακρίβεια.
Ακρίβεια.

Σκρέκας: «Συνεχίζουμε μέχρι να δούμε τις τιμές να αποκλιμακώνονται»

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πάρει κι άλλα μέτρα μέχρι οι καταναλωτές να δουν τις τιμές να αποκλιμακώνονται.

«Βλέπουμε ως ένα βαθμό ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα μέτρα. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε» ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων που έχει αρχίσει να έχει κάποια αποτελέσματα και συνεχίζουμε εντατικά και με τους ελέγχους προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια μας για να δούμε τις τιμές να αποκλιμακώνονται».

Ο πληθωρισμός καλπάζει και στα τρόφιμα

Σε όρους εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή, η Ελλάδα κατέγραψε για το 2022 μέση ετήσια αύξηση του πληθωρισμού κατά 9,7%, ενώ η ΕΕ είχε αύξηση 7,6%. Το 2023 η Ελλάδα είχε ετήσιο πληθωρισμό 4,2%, ενώ η ΕΕ 3,7%. Και στα τρόφιμα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τρέχει για 8ο συνεχόμενο μήνα πάνω από την Ευρωζώνη.

Ακρίβεια..
Ακρίβεια..

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αριθμοί αποκαλύπτουν τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη»

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που καταγράφει πτώση του πραγματικού εισοδήματος σε σχέση με πριν 20 χρόνια, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλύπτουν τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη. Η χώρα μας είναι η δεύτερη φτωχότερη ανάμεσα στις 27 της ΕΕ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που καταγράφει πτώση του πραγματικού εισοδήματος-της τάξης του 20%-σε σχέση με πριν 20 χρόνια». Και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα, είναι η χώρα που σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φορολογικών εσόδων, λόγω της πληθωριστικής αύξησης των φόρων κατανάλωσης. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο».

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό πάνω από 6% το μεγάλο ζητούμενο είναι όμως τι θα γίνει με τους μεσαίους μισθούς που μένουν καθηλωμένοι.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en