Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι τρεις στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί τα επόμενα 24ωρα ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών 2019 και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας η οποία εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 158 έδρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται στη 1 το μεσημέρι πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ήδη έτοιμη και την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρoκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε πριν λίγα λεπτά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είχε επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Ο νέος πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει έως το απόγευμα σήμερα τον κατάλογο με τους υπουργούς και υφυπουργούς, οι οποίοι προγραμματίζεται να ορκιστούν την Τρίτη και να μεταβούν αμέσως στα υπουργεία για να αναλάβουν καθήκοντα.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει για πρώτη φορά την Τετάρτη με την πλήρη σύνθεσή του και εκεί κάθε μέλος του να παραλαμβάνει φάκελο με τις προτεραιότητες του τομέα του που πρέπει να προωθηθούν τάχιστα.

Τρία είναι τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους «σωματοφύλακες» του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το νέο ένοικο του νεοκλασικού της Ηρώδου Αττικού 19 θα ακολουθήσει καταρχάς ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης που αναμένεται να επιτελέσει χρέη διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Είναι ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη και μετείχε σε αρκετές συσκέψεις της Πειραιώς για την επιλογή των υποψηφίων που θα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει ρόλο συντονιστή του κυβερνητικού έργου είναι ο κ.Άκης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, θέση την οποία διατηρούσε από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα ήταν διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014).

Γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να έχει και ο εκλεγμένος πλέον βουλευτής (τρίτος κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος) και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης. Απλώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη ή υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα | Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Συνεχίζει τη ρητορική έντασης η Τουρκία, με αφορμή τις εξαγγελίες της Αθήνας για δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δηλώνει σε επιφυλακή για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις αλλά και τις απειλές.

Ερωτηθείς για αυτές τις αντιδράσεις -στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε απαντήσει ξανά ότι δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μοναδικό ζήτημα είναι η επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με βάση το δίκαιο της θάλασσας αλλά έχουμε δρόμο ακόμα».

Και πρόσθεσε: «Η απόφαση για τα θαλάσσια πάρκα έχει να κάνει με περιβαλλοντολογικούς καθαρά σκοπούς και συνεχίζουμε με πιστεύουμε στη συνέχιση του διαλόγου».

Επιμένει η Τουρκία

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις απειλές, αφού πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δήλωσαν σήμερα, σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ, ότι είναι σε επιφυλακή για να προστατεύσουν «τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έκανε επίσης λόγο για «νησιά και νησίδες του Αιγαίου που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Χθες, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ σχολίασε πως με αυτή της την ενέργεια η Ελλάδα «σαμποτάρει» τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών και ζητά να μην «εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου».

«Εκφράζουμε για άλλη μια φορά, απευθυνόμενοι στην Ελλάδα, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και πως σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου», τόνισε ο εκπρόσωπος του AKP.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σταϊκούρας | Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα «πράσινο» μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενθαρρύνει τη μετάβαση σε ένα “πράσινο” μοντέλο αεροπορικών μεταφορών, που θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού μετακινήσεων», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στο «2024 ICAO Seminar on Green Airports», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η προσπάθεια της Ελλάδας για να γίνουν περισσότερο «πράσινα» τα αεροδρόμιά της:

  • Ο νέος κανονισμός AFIR, που αφορά την ανάπτυξη υποδομής εναλλακτικών καυσίμων σε όλους τους τρόπους μεταφοράς.
  • Ο κανονισμός RefuelEU για την αεροπορία, που έχει ως στόχο να αυξήσει τη ζήτηση και την προσφορά βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.
  • Η στρατηγική των αεροδρομίων για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.
  • Η δυνατότητα των αεροδρομίων να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από την ανάπτυξη πολιτικών και κινήτρων για τη μετάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.

«Με αυτές τις πρωτοβουλίες χαράσσουμε ένα μονοπάτι που μας οδηγεί στην πράσινη μετάβαση στον τομέα των αερομεταφορών. Η Ελλάδα φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο γιατί αποτελεί μια δέσμευση της ΕΕ, αλλά γιατί συνιστά μια επιλογή που συμβαδίζει με το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα πεδία του τομέα των μεταφορών», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, σε άτυπη μετάφραση:

«Είναι μεγάλη τιμή που επιλέξατε φέτος την πατρίδα μας για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της αεροπορικής κοινότητας.

Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν η θεματική του φετινού συνεδρίου αναδεικνύει ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μια πρόκληση ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον, που μας αφορά όλους και θέτει τον κλάδο της πολιτικής αεροπορίας μπροστά σε νέα δεδομένα.

Επιδιώκουμε:

  • ανάπτυξη αερολιμένων με χαμηλό ανθρακικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με έμφαση στα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και την αξιοποίηση καθαρών πηγών ενέργειας, καθώς και
  • νέες λύσεις για την εξέλιξη των υποδομών στα αεροδρόμια με στόχο την κλιματική τους ανθεκτικότητα.

Τα ζητήματα αυτά έχουν μια προφανή περιβαλλοντική διάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν και σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, αλλά και επιστημονικές προεκτάσεις.

Αυτή η συζήτηση αφορά άμεσα την Ελλάδα.

Το 2023 η χώρα μας κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης ξεπερνώντας τα 72 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμιά μας, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κατά τους πρώτους μήνες του 2024, η αυξητική τάση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Επιπλέον, δεν αμφισβητείται ότι ο τομέας των μεταφορών είναι, μακράν, η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης από άνθρακα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με προβλέψεις, έως το 2030, οι μεταφορές θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 44% των εκπομπών της ΕΕ.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενθαρρύνει τη μετάβαση σε ένα «πράσινο» μοντέλο αεροπορικών μεταφορών, που θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού μετακινήσεων.

Ταυτόχρονα, μεριμνά για τη διαρκή ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας των αεροδρομίων, σε άμεση συνεργασία με τον Οργανισμό, ο οποίος στην πρόσφατη επιθεώρησή του αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε αυτό το δυναμικό πεδίο.

Η Ελλάδα αύξησε τα επίπεδα αποτελεσματικής εφαρμογής των διεθνών προτύπων από το 69,1% στο 74,9%, όταν, παγκοσμίως, ο μέσος όρος βρίσκεται στο 69,3%.Και από αυτό το βήμα, θα ήθελα να εκφράσω, για ακόμη μια φορά, τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση των προτύπων ασφάλειας και των ρυθμιστικών πολιτικών στον τομέα της αεροπορίας στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στη θεματική του συνεδρίου , επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τι έχει κάνει η Ελλάδα στην κοινή προσπάθεια να γίνουν περισσότερο «πράσινα» τα αεροδρόμιά μας.

Οι ενέργειές μας αναπτύσσονται σε τέσσερις άξονες:

  1. Νέος κανονισμός AFIR

Στο πλαίσιο του σχεδίου προτάσεων «Fit for 55», η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν έναν νέο Κανονισμό για την ανάπτυξη υποδομής εναλλακτικών καυσίμων σε όλους τους τρόπους μεταφοράς.

Οι ειδικοί στόχοι του προτεινόμενου κανονισμού είναι:

  • να εξασφαλιστεί η ελάχιστη υποδομή για την υποστήριξη της απαιτούμενης χρήσης οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων σε όλους τους τρόπους μεταφοράς και σε όλα τα κράτη μέλη για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ.
  • να εξασφαλιστεί η πλήρης διαλειτουργικότητα της υποδομής.

Όσον αφορά στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ο νέος κανονισμός θέτει στόχους για την ανάπτυξη της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα αεροσκάφη, στα αεροδρόμια του πυρήνα του ΔΕΔ-Μ και στο εκτεταμένο δίκτυο.

  1. Κανονισμός RefuelEU για την αεροπορία

Ο κύριος στόχος του νέου κανονισμού RefuelEU για την αεροπορία, ως βασικό μέρος του κοινοτικού σχεδίου «Fit for 55», είναι να αυξήσει τη ζήτηση και την προσφορά βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, τα οποία έχουν χαμηλότερες εκπομπές CO2 από την κηροζίνη, διασφαλίζοντας παράλληλα ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε ολόκληρη την αγορά αεροπορικών μεταφορών της ΕΕ.

Η νέα νομοθεσία στοχεύει να θέσει τις αεροπορικές μεταφορές στην τροχιά των κλιματικών στόχων της ΕΕ για το 2030 και το 2050, καθώς τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα είναι ένα από τα βασικά βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα εργαλεία για την απεξάρτηση των αερομεταφορών από τον άνθρακα.

Η υποχρέωση των προμηθευτών αεροπορικών καυσίμων να διασφαλίζουν ότι όλα τα καύσιμα που διατίθενται στους φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών στα αεροδρόμια της ΕΕ, να περιέχουν ένα ελάχιστο μερίδιο βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων από το 2025 και από το 2030, ένα ελάχιστο μερίδιο συνθετικών καυσίμων, με αμφότερα τα μερίδια να αυξάνονται σταδιακά έως το 2050.

Οι προμηθευτές καυσίμων θα πρέπει να ενσωματώσουν 2% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα το 2025, 6% το 2030 και 70% το 2050.

  1. Στρατηγική των αεροδρομίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Η Ελλάδα σε συντονισμό με τη στρατηγική της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (Εθνικός Κλιματικός Νόμος), υιοθέτησε μια νέα στρατηγική, η οποία περιλάμβανε και υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως τα αεροδρόμια, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να γίνουν ανθεκτικές στο κλίμα έως το 2050.

  1. Δυνατότητα των αεροδρομίων να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πολλά αεροδρόμια στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ηλιακή, αιολική, αλλά και το υδρογόνο. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε πολιτικές και κίνητρα για τη μετάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας και το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών διατηρεί στη χώρα μας την πρωτιά φιλόδοξων πρωτοβουλιών για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Η δέσμευσή του στην πρωτοβουλία «Route 2025», ώστε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2025, πολύ νωρίτερα από τον στόχο της αεροπορικής βιομηχανίας για το 2050, αποτελεί οδηγό και για τα υπόλοιπα αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες χαράσσουμε ένα μονοπάτι που μας οδηγεί στην «πράσινη» μετάβαση στον τομέα των αερομεταφορών.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο γιατί αποτελεί μια δέσμευση της ΕΕ, αλλά γιατί συνιστά μια επιλογή που συμβαδίζει με το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα πεδία του τομέα των μεταφορών.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Σεμιναρίου του ICAO και αναμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα συμπεράσματα σας.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήλωση – απάντηση Μ. Λαζαρίδη στην Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, επειδή με αφορμή την ομιλία μου στη Βουλή για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ μας υπενθύμισε την ύπαρξη της! Διαπιστώνοντας από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τον σφυγμό της κοινωνίας, ότι έχουν πάρει την κατιούσα και αδυνατούν να πείσουν τους πολίτες για το ανύπαρκτο

  • είναι η αλήθεια – αφήγημά τους, τα μέλη της Επιτροπής επιδίδονται σε ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικού οίστρου, με τη γνωστή συνταγή του μηδενισμού και του “όχι σε όλα”.

Χρειάστηκαν βέβαια πέντε ημέρες και 463 λέξεις για να απαντήσουν!

Επιμένοντας, όμως, στα ίδια λάθη, τα οποία έφεραν το κόμμα τους να “φλερτάρει” με μονοψήφια ποσοστά. Και όμως συνεχίζουν.

Κατηγορούν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ξεχνώντας – ή κάνοντας ότι δεν θυμούνται – πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που με νόμο της Κυβέρνησης Σημίτη, το 2001, καθιέρωνε τα απογευματινά επ αμοιβή ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία δεν κατάφερε να λειτουργήσει.

Πόση υποκρισία πια!

Λες και οι πολίτες δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες της Πολιτείας, σε συνεργασία με το προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτού του Συστήματος που στην περίοδο της πανδημίας, με τη συμβολή όλων, άντεξε, την ίδια ώρα που Συστήματα Υγείας άλλων, ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών κατέρρεαν.

Όσο για τα fake news περί ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ., ας το πάρουν απόφαση. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται και ο δημόσιος χαρακτήρας
του ενισχύεται διαρκώς. Κανείς δεν είπε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από πριν. Και η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και ασφαλώς και στην Καβάλα.

Η χώρα και οι άνθρωποί της προχωρούν μπροστά, προσπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία και παρά την επιθυμία ορισμένων περί του αντιθέτου. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο. Επειδή με προσκαλούν – προκαλούν να επισκεφθώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τους υπενθυμίζω ότι όσες φορές έχω πάει εγώ σε αυτό για να
προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα, όλα μαζί τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πάει».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en