Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σοκαριστική ομολογία του 27χρονου για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ο 27χρονος που κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων για τη δολοφονία της βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου γνώριζε την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας σαν την παλάμη του χεριού του. Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος προσήχθη το απόγευμα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, είναι οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, o άνδρας φέρεται να έχει ομολογήσει προφορικά ότι είναι αυτός ο οποίος σκότωσε και στη συνέχεια, εγκατέλειψε στη σπηλιά τη σορό της άτυχης βιολόγου, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, από την Κίσαμο Χανίων, που μένει στο Μάλεμε.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη Αμερικανίδας βιολόγος, είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα ευρήματα από τη δολοφονία με τα στοιχεία του συλληφθέντος.

Τα τοπικά μέσα πάντως παρουσιάζουν την υπόθεση ως «δεμένη» από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ που συνδράμει στην έρευνα.

Αρχικά υποστήριξε ότι ήταν… τροχαίο

Ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε προφορικά ότι αυτός δολοφόνησε την 60χρονη Αμερικανίδα. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, αρχικά είπε ότι την χτύπησε κατά λάθος με το αυτοκίνητό του, καθώς εκείνη περπατούσε μόνη της στον ερημικό δρόμο.Κατέβηκε σοκαρισμένος από το αυτοκίνητο και όταν την είδε να συνέρχεται, δυστυχώς την αποτελείωσε με μαχαίρι φοβούμενος τις συνέπειες. Στη συνέχεια μάλιστα τη μετέφερε και την πέταξε στη σπηλιά για να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

«Είμαι ηδονοβλεψίας» φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν πίστεψαν την ιστορία του και τον πίεσαν να πει όλη την αλήθεια. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται στο τέλος να παραδέχθηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας, και ότι όταν είδε την άτυχη γυναίκα ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την εκτίμηση των αστυνομικών ότι το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης ήταν σεξουαλικό.

Έχει προσαχθεί ένα ακόμη άτομο, ένας αλλοδαπός κι εξετάζεται αν είναι συνεργός του.

Από νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί της ασφάλειας και των εγκληματολογικών ερευνών, βρίσκονται στο βουνό και χτενίζουν την περιοχή, προσπαθώντας να βρουν περισσότερα στοιχεία για να δέσουν την υπόθεση. Πιθανότατα, να έχουν μαζί τους και τον 27χρονο, βασικό ύποπτο της δολοφονίας, για να κάνουν μια πρώτη αναπαράσταση. Πάντως φένεται ότι γνώριζαν την ταυτότητά του από το Σαββατοκύριακο, καθώς είχαν εντοπίσει στίγμα από το κινητό του στην περιοχή, την ώρα που εξαφανίστηκε η άτυχη Αμερικανίδα.

Στοιχείο-φωτιά «έκαψε» τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έναν κρυφό άσο που είχαν στο μανίκι τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι χειρίζονταν την υπόθεση. Σύμφωνα με το ABC, στον τόπο όπου πετάχτηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας, είχε εντοπιστεί ένα σημαντικότατο εύρημα, το οποίο θα αποκάλυπτε την «ταυτότητα» του δολοφόνου.

«Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο NBC news ότι ψάχνουν ένα μαχαίρι που θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση».

Το μοιραίο λάθος του δολοφόνου

Ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης , παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα , φαίνεται πως υπέπεσε στο … μοιραίο λάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ίχνη από το αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί στην περιοχή του γερμανικού καταφυγίου, όπου είχε μεταφέρει τη σορό της 60χρονης. Αυτό, σε συνδυασμό με τη σκιαγράφηση του προφίλ ενός ανθρώπου που γνώριζε πολύ καλά την περιοχή, είχε στενέψει πολύ τον κύκλο των υπόπτων.

«Και το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης και αυτό ακόμα είναι ανοιχτό. Έχουμε προβεί στην κατάλληλη δειγματοληψία και από τα νύχια και από κοιλότητες του σώματος και συνήθως αν έχει υπάρξει αντίσταση ή αυτό που λέμε πάλη, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν συγκρατηθεί και ιστοί δραστών που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του γενετικού υλικού τους» εξήγησε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Στοχευμένες οι προσαγωγές υπόπτων από την αστυνομία

Στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν μπει από την αρχή αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Σαρώνοντας τη διαδρομή που ακολούθησε η άτυχη βιολόγος έψαχναν αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια, αναζητώντας πειστήρια του εγκλήματος.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en