Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γενική συνέλευση και συζήτηση έληξε το ανύπαρκτο θέμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Το απόγευμα της Τετάρτης αρκετοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 2ου Δημοτικού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου τους

Για συζήτηση και ενημέρωση. Μια γενική συνέλευση. Είχε προηγηθεί ενοχλητική, υπερβολική αναφορά σε υποτιθέμενο κίνδυνο κτιριακού χαρακτήρα. Μια διαρκής κινδυνολογία στηριγμένη στο μη πραγματικό.

Τάχα υπήρχε έκθεση επικινδύνου που τάχα έμενε κρυφή. Το απόγευμα της Τετάρτης τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Έκθεση επικινδύνου δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι μια μελέτη που μεταξύ άλλων προτείνει ενίσχυση της στατικής βιομηχανίας. Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει μέσω προγραμματισμένου έργου- όχι άμεσου- ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

Τι είπε ο Νίκος Σουλίδης Ο δικηγόρος Νίκος Σουλίδης εκπροσωπώντας το σύλλογο γονέων του σχολείου, μίλησε στην Πρωινή:

Ερ: Βάλτε μας το πλαίσιο για το τι έγινε το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας. 

Απ: Κλείσαμε οριστικά ένα θέμα που άνοιξε αρχικά από διάφορες συζητήσεις. Συνεχίστηκε και έμεινε ζωντανό αν και δε χρειαζόταν, από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στη συνάντηση της Τετάρτης παραβρέθηκαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Καλέσαμε τους κατεξοχήν αρμόδιους, τους ανθρώπους που βάζουν την υπογραφή τους και πάνε φυλακή (που λέει ο λόγος) αν γίνει κάποιο λάθος. Δηλαδή τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, τον κ. Ιακωβίδη και τον κ. Χαραλαμπίδη.

Όπως επίσης τον κ. Μουμτσάκη που είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας. Για να μας πουν αν τελικά όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σχολείο. Οποιοδήποτε πρόβλημα. Για να μην παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας.

Στη συνέχεια αφού μίλησαν για αυτό και μας ηρέμησαν, μας καθησύχασαν, με την έννοια ότι μας έδειξαν έγγραφο του μελετητή που λέει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου, μιλήσαμε για την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Ερ: Για το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας περίπου μια εβδομάδα τώρα, υπάρχει μια κινδυνολογία και μάλιστα αναφορά από συγκεκριμένους λίγους ανθρώπους ότι για το κτήριο υπάρχει έκθεση επικινδυνότητας. Αυτό σημαίνει ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο. Υπάρχει όμως τέτοια έκθεση επικινδύνου ή δεν υπάρχει; 

Απ: Όχι. Κάθε και κατηγορηματικά. Το ρωτήσαμε ευθέως, δεν το ρωτήσαμε με περιστροφές. Ευθέως ρωτήθηκε, ευθέως απαντήθηκε. Χωρίς «αλλά», χωρίς «όμως».

Ερ: Υπάρχει μια μελέτη όπου εκεί αναφέρεται κάτι σαν ανάγκη. Όχι όμως επείγουσα ανάγκη. 

Απ: Μας το εξήγησε οι άνθρωποι. Ο κανονισμός της αντισεισμικής στατικής βιομηχανίας των κτιρίων αναβαθμίζεται καθώς περνούν τα χρόνια. Αυτό ισχύει και για ένα κτίριο όπως αυτό του 2ου Δημοτικού όπως είναι χτισμένο μεταξύ 1930 και 1940.

Κατασκευασμένο στο δεύτερο κύμα σχολικών κτιρίων που χτίστηκαν στην Καβάλα, προφανώς και όλα τα κτίρια που χτίστηκαν μαζί με αυτό στην ίδια χρονική περίοδο. Αν λοιπόν αυτά τα κτίρια σήμερα εξεταστούν με βάση τον αντισεισμικό στατικό κανονισμό του 2000 (τον πιο πρόσφατο), πιθανώς θα βγουν ότι χρειάζονται κάποιες ενισχύσεις.

Αυτό είναι ένα κομμάτι και δεν κάνει με την πρόληψη του ακραίου φαινομένου, του ακραίου σεισμού. Το άλλο είναι το κομμάτι της επιστήμης, των ανθρώπων, των μηχανικών. Οι οποίοι το είδαν, το μελέτησαν, είδαν το βραχώδες υπόβαθρο πάνω στο οποίο είναι κτισμένο το σχολείο και είπανε ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

Είναι μια κινδυνολογία η οποία είναι κρίμα. Εκθέτει και εμάς το σύλλογο γονέων που από την πρώτη στιγμή όταν ανέκυψε το πρόβλημα, τρέξαμε να μάθουμε. Έχω την αίσθηση ότι την τελευταία εβδομάδα παίζουμε με τα παιδιά μας.

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν ακολουθήσαμε, ούτε θα ακολουθήσουμε. Είδα το όνομα μου γραμμένο σε πρόταση που έλεγε, ότι με νοιάζει ο Μουριάδης να βγει Δήμαρχος και όχι να σώσω το παιδί μου.

Από εκεί και πέρα ​​τι να πω; Ως δικηγόρος έχω γνωρίσει ανθρώπους που βάζουν το οικονομικό, το πολιτικό ή όποιος άλλος όφελος και πάνω από τα παιδιά τους. Εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, δεν είμαστε από αυτούς. Εννοείται και ως γονείς των παιδιών, όλοι μας.

Ερ: Το θέμα κλείνει οριστικά; Κλείνει αυτή η ιστορία;

Απ: Ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο που έπρεπε να ακούει και να ρωτάει. Ταλαιπωρήσαμε τους αρμόδιους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μας βοήθησαν. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έκανε σύσκεψη, κάλεσε τη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάλεσε ξανά τον Αντιδήμαρχο και τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών. Την Κατερίνα τη Μαρκάκη, πρόεδρο της σχολικής πρωτοβάθμιας επιτροπής. Όλοι οι φορείς μαζεύτηκαν δυο φορές μόνο και μόνο, για να ηρεμήσουμε εμείς. Τώρα ποια ηρεμήσαμε. Εκτός αν πρόκειται να πάμε σε κάποιο μέντιουμ για να μας πει τι πρόκειται να γίνει….

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρονιά ρεκόρ το 2023 για τα ελληνικά αεροδρόμια

Ως χρονιά ρεκόρ μπορεί να χαρακτηριστεί το 2023 για τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις φονικές πλημμύρες το τελευταίο δίμηνο, οι επιδόσεις της επιβατικής κίνησης κυμάνθηκαν σε εντυπωσιακά επίπεδα.

Όπως όλα δείχνουν, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία αλλά και τις προβλέψεις, τόσο του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Ριχάρδου Λαμπίρη και του διευθύνοντα συμβούλου της Fraport Greece κ. Alexander Zinell, το 2023 αναμένεται να είναι η καλύτερη χρονιά της επιβατικής κίνησης, πηγαίνοντας ολοταχώς για χρονιά ρεκόρ.

Για το οκτάμηνο του 2023 στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας μας, (Αεροδρόμιο Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», 24 αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ, 14 περιφερειακά αεροδρόμια διαχείρισης Fraport Greece), η επιβατική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και του 2019 αυξήθηκε, ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια διακινούμενους επιβάτες ενώ υψηλά επίπεδα καταγράφει και ο μήνας Σεπτέμβριος.

Ειδικότερα, για το οκτάμηνο του έτους 2023 στην Ελλάδα (Ιανουάριος/Αύγουστος 2023) το σύνολο των διακινούμενων επιβατών στα αεροδρόμια, (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού), έφτασε τα 50.152.145, έναντι 43.788.675 το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και 44.895.202 επιβατών το 2019. Από τα ανωτέρω στατιστικά στοιχεία, προκύπτει αύξηση επιβατικής κίνησης +14,5% σε σχέση με το 2022 και αύξηση +11,7% σε σχέση με το 2019.

«Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece έσπασαν το φράγμα των 40 εκατ. επιβατών στο 8μηνο

«Πρωταθλητές» στην αύξηση είναι το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

Βάσει των συγκεντρωτικών στοιχείων των 15 βασικών αεροδρομίων η επιβατική κίνηση στο πρώτο οκτάμηνο του έτους έσπασε το φράγμα των 40 εκατ. επιβατών. Συγκεκριμένα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχτηκε από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 18.668.442 ενώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια «προσγειώθηκαν» 24.106.822 επισκέπτες, συνολικά δηλαδή 42.775.264, εγχώριοι και διεθνείς, επισκέπτες. Μόνο οι διεθνείς επισκέπτες δε, έφτασαν στο οκτάμηνο τα 31.999.447 – 12.796.657 στον ΔΑΑ και 19.202.790 στα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, ενώ στο θερμότερο τρίμηνο του έτους (Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο) διακινήθηκαν μέσω αεροδρομίων 26,8 εκατ. επιβάτες (9,5 εκατ. στον ΔΑΑ – και 17,3 εκατ. στα περιφερειακά αεροδρόμια).

Χρονιά ρεκόρ το 2023 για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

«Εάν οι καλές επιδόσεις συνεχιστούν με τους, μέχρι σήμερα ρυθμούς, θα έχουμε φέτος μία χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ξεπερνώντας και τις ιστορικές επιδόσεις του 2019», είπε μιλώντας στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών- ITC 2023, ο πρόεδρος του ΔΑΑ Ριχάρδος Λαμπίρης παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά στοιχείων που επιβεβαιώνουν τη θετική πορεία. Για το 2019, ο ΔΑΑ κατέγραψε 25,58 εκατ. επιβάτες, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία ως τον φετινό Αύγουστο έφτασε στα 18,7 εκατ. επιβάτες, έναντι 17,3 εκατ. για το ίδιο διάστημα του 2019.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λαμπίρης, ενδεικτικό της αύξησης ήταν «από το terminal του αεροδρομίου υπάρχουν ημέρες που διακινούνται 102.000 επιβάτες ημερησίως, ένα εντυπωσιακό νούμερο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα».

«Πυρήνες» στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είναι οι Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Κύπρος, Καναδάς, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία. Ενδεικτικά η αγορά της Αυστρίας, το πρώτο 8μηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 45% σε σύγκριση με το 2019, της Ισπανίας κατά 25%, της Γαλλίας κατά 15%, της Αμερικής κατά 63%, του Ισραήλ κατά 68% και του Καναδά κατά 32%.

Fraport Greece – Ἐτος ρεκόρ και για τα 14 αεροδρόμια

Έτος – ρεκόρ εκτιμάται ότι θα είναι το 2023 για τη Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τον Alexander Zinell, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. «Η εκτίμησή μας, για το σύνολο του 2023, είναι 33 εκατ. επιβάτες έναντι 31,19 εκατ. πέρυσι» είπε μιλώντας στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών- ITC 2023.

Σε επίπεδο οκταμήνου Ιανουαρίου – Αυγούστου η επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα 24 εκατ. έναντι 22 εκατ. το 2022, με άνοδο 8,5%. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε τόσο η άνοδος της κίνησης εσωτερικού με 4,9 εκατ. επιβάτες έναντι 4,1 εκατ. επιβατών πέρυσι, ήτοι αύξηση 18,4%. επιβάτες (18,4%), όσο και του εξωτερικού με 19,2 εκατ. επιβατών έναντι 18,1 πέρυσι, αύξηση 6,2%. Όλοι οι προορισμοί σημείωσαν άνοδο σε σχέση με πέρυσι, μάλιστα η Θεσσαλονίκη σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση 20,8%. Αύξηση σημείωσαν και τα αεροδρόμια Καβάλας (άνοδος 18,9%), της Μυτιλήνης (άνοδος 15,1%), της Σκιάθου και των Χανίων (άνοδος 11,4% και 11,2% αντίστοιχα).

Ανοδικά σε ποσοστό 10,9% έκλεισε και σε σχέση με το 2019 το οκτάμηνο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με τη Μυτιλήνη (0,6%), την Καβάλα (5,6%) και τη Σάμο (0,6%) να σημειώνουν πτώση. Αντίθετα τις καλύτερες ποσοστιαίες επιδόσεις κατέγραψαν ‘Ακτιο (29,2%), Σκιάθος (25,7%), Χανιά (21%) και Κέρκυρα (22,3%).

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γολγοθάς» η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποια είναι η φθηνότερη πόλη

«Γολγοθά» αποτελεί για τους γονείς και τους φοιτητές η εύρεση κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι φοιτητικές κατοικίες είναι δυσεύρετες ενώ οι τιμές για λίγα τετραγωνικά, ακόμη και μιας γκαρσονιέρας, είναι στα ύψη.

Μεγάλη αύξηση στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών καταγράφεται στις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας. Υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με έρευνα η Κομοτηνή είναι η πόλη με τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης φοιτητικών διαμερισμάτων.

Οι βάσεις για την εισαγωγή των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο και έτσι γονείς και φοιτητές είναι σε έναν αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση καλής και οικονομικής φοιτητικής στέγης.

Στην πρωτεύουσα αλλά και την Θεσσαλονίκη τα ακίνητα προς μίσθωση σε φοιτητές τείνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, οι γονείς των περισσοτέρων υποψηφίων στην πόλη, ξεκίνησαν το «κυνήγι» εξεύρεσης ενός καλού και φθηνού διαμερίσματος μόλις ανακοινώθηκαν οι βάσεις με αποτέλεσμα σήμερα, τα εναπομείναντα σπίτια σε καλή τιμή να είναι ελάχιστα.

Ποιες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν φοιτητικές κατοικίες έως 300

«Τη φετινή χρονιά, πολλοί γονείς που ήταν σίγουροι για τη Πανεπιστημιακή σχολή που θα εισαχθεί ο νέος φοιτητής, ξεκίνησαν την αναζήτηση φοιτητικής στέγης πριν την ανακοίνωση των βάσεων, με στόχο το προσιτό ενοίκιο», ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, όπου μόλις το 3,7% των κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ. διατίθενται με μίσθωμα έως 300€ τη φετινή χρονιά, έναντι του 14,29% πέρυσι», τόνισε.

«Στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική (0,3%) ενώ στον Πειραιά 0,94%», σημείωσε.

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικία έως 50τμ, άνω του 1 ου ορόφου

Αθήνα κέντρο: 8 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες , ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φετινή χρονιά το 78,68%, δηλαδή, σχεδόν 8 στις 10 κατοικίες έως 50τμ., έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€.

Το μεγαλύτερο πλήθος των κατοικιών (80%), είναι κατασκευής έως το 1980, δηλαδή τουλάχιστον 43 ετών. Σύμφωνα με τον κύριο Μπάκα, τη φετινή χρονιά σχεδόν 5 στις 10 κατοικίες έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 501€/μήνα, όταν πέρυσι ήταν μόλις 1 στις 10 κατοικίες. Ανάλογα με το ζητούμενο μίσθωμα και τη περιοχή, το ακίνητο ενδέχεται να είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένο.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βενζίνη: Εφιαλτική πρόβλεψη – Θα ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο

Το ράλι ακρίβειας στα καύσιμα συνεχίζεταιΟ Πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας για την αύξηση της τιμής της βενζίνης εκτίμησε ότι σύντομα θα δούμε την αμόλυβδη στα 2,2 ευρώ το λίτρο.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις εδώ και καιρό, ώστε να ρίξουν τις τιμές, αντιθέτως κινήσεις της Ρωσίας συντηρούν το ράλι ανόδου στις διεθνείς τιμές και ακόλουθα στις λιανικές τιμές των καυσίμων παγκοσμίως.

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι μια νευρική περίοδος για τα καύσιμα. Μέσα σε 2,5 μήνες έχουν αυξηθεί 20 λεπτά οι τιμές. Δυστυχώς, θα είναι μια παρατεταμένη περίοδος ανόδου των τιμών και θα ξαναδούμε την τιμή της βενζίνης στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο».

Ζοφερές είναι οι εκτιμήσεις του και για το πετρέλαιο θέρμανσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι στα 1,45 ευρώ ανά λίτρο», τονίζοντας ότι αυτή είναι απαγορευτική για τους περισσότερους καταναλωτές και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα υπάρχουν παραγγελίες».

πηγη : newsbomb.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: