Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γενική συνέλευση και συζήτηση έληξε το ανύπαρκτο θέμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Το απόγευμα της Τετάρτης αρκετοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 2ου Δημοτικού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου τους

Για συζήτηση και ενημέρωση. Μια γενική συνέλευση. Είχε προηγηθεί ενοχλητική, υπερβολική αναφορά σε υποτιθέμενο κίνδυνο κτιριακού χαρακτήρα. Μια διαρκής κινδυνολογία στηριγμένη στο μη πραγματικό.

Τάχα υπήρχε έκθεση επικινδύνου που τάχα έμενε κρυφή. Το απόγευμα της Τετάρτης τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Έκθεση επικινδύνου δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι μια μελέτη που μεταξύ άλλων προτείνει ενίσχυση της στατικής βιομηχανίας. Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει μέσω προγραμματισμένου έργου- όχι άμεσου- ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

Τι είπε ο Νίκος Σουλίδης Ο δικηγόρος Νίκος Σουλίδης εκπροσωπώντας το σύλλογο γονέων του σχολείου, μίλησε στην Πρωινή:

Ερ: Βάλτε μας το πλαίσιο για το τι έγινε το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας. 

Απ: Κλείσαμε οριστικά ένα θέμα που άνοιξε αρχικά από διάφορες συζητήσεις. Συνεχίστηκε και έμεινε ζωντανό αν και δε χρειαζόταν, από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στη συνάντηση της Τετάρτης παραβρέθηκαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Καλέσαμε τους κατεξοχήν αρμόδιους, τους ανθρώπους που βάζουν την υπογραφή τους και πάνε φυλακή (που λέει ο λόγος) αν γίνει κάποιο λάθος. Δηλαδή τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, τον κ. Ιακωβίδη και τον κ. Χαραλαμπίδη.

Όπως επίσης τον κ. Μουμτσάκη που είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας. Για να μας πουν αν τελικά όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σχολείο. Οποιοδήποτε πρόβλημα. Για να μην παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας.

Στη συνέχεια αφού μίλησαν για αυτό και μας ηρέμησαν, μας καθησύχασαν, με την έννοια ότι μας έδειξαν έγγραφο του μελετητή που λέει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου, μιλήσαμε για την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Ερ: Για το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας περίπου μια εβδομάδα τώρα, υπάρχει μια κινδυνολογία και μάλιστα αναφορά από συγκεκριμένους λίγους ανθρώπους ότι για το κτήριο υπάρχει έκθεση επικινδυνότητας. Αυτό σημαίνει ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο. Υπάρχει όμως τέτοια έκθεση επικινδύνου ή δεν υπάρχει; 

Απ: Όχι. Κάθε και κατηγορηματικά. Το ρωτήσαμε ευθέως, δεν το ρωτήσαμε με περιστροφές. Ευθέως ρωτήθηκε, ευθέως απαντήθηκε. Χωρίς «αλλά», χωρίς «όμως».

Ερ: Υπάρχει μια μελέτη όπου εκεί αναφέρεται κάτι σαν ανάγκη. Όχι όμως επείγουσα ανάγκη. 

Απ: Μας το εξήγησε οι άνθρωποι. Ο κανονισμός της αντισεισμικής στατικής βιομηχανίας των κτιρίων αναβαθμίζεται καθώς περνούν τα χρόνια. Αυτό ισχύει και για ένα κτίριο όπως αυτό του 2ου Δημοτικού όπως είναι χτισμένο μεταξύ 1930 και 1940.

Κατασκευασμένο στο δεύτερο κύμα σχολικών κτιρίων που χτίστηκαν στην Καβάλα, προφανώς και όλα τα κτίρια που χτίστηκαν μαζί με αυτό στην ίδια χρονική περίοδο. Αν λοιπόν αυτά τα κτίρια σήμερα εξεταστούν με βάση τον αντισεισμικό στατικό κανονισμό του 2000 (τον πιο πρόσφατο), πιθανώς θα βγουν ότι χρειάζονται κάποιες ενισχύσεις.

Αυτό είναι ένα κομμάτι και δεν κάνει με την πρόληψη του ακραίου φαινομένου, του ακραίου σεισμού. Το άλλο είναι το κομμάτι της επιστήμης, των ανθρώπων, των μηχανικών. Οι οποίοι το είδαν, το μελέτησαν, είδαν το βραχώδες υπόβαθρο πάνω στο οποίο είναι κτισμένο το σχολείο και είπανε ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

Είναι μια κινδυνολογία η οποία είναι κρίμα. Εκθέτει και εμάς το σύλλογο γονέων που από την πρώτη στιγμή όταν ανέκυψε το πρόβλημα, τρέξαμε να μάθουμε. Έχω την αίσθηση ότι την τελευταία εβδομάδα παίζουμε με τα παιδιά μας.

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν ακολουθήσαμε, ούτε θα ακολουθήσουμε. Είδα το όνομα μου γραμμένο σε πρόταση που έλεγε, ότι με νοιάζει ο Μουριάδης να βγει Δήμαρχος και όχι να σώσω το παιδί μου.

Από εκεί και πέρα ​​τι να πω; Ως δικηγόρος έχω γνωρίσει ανθρώπους που βάζουν το οικονομικό, το πολιτικό ή όποιος άλλος όφελος και πάνω από τα παιδιά τους. Εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, δεν είμαστε από αυτούς. Εννοείται και ως γονείς των παιδιών, όλοι μας.

Ερ: Το θέμα κλείνει οριστικά; Κλείνει αυτή η ιστορία;

Απ: Ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο που έπρεπε να ακούει και να ρωτάει. Ταλαιπωρήσαμε τους αρμόδιους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μας βοήθησαν. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έκανε σύσκεψη, κάλεσε τη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάλεσε ξανά τον Αντιδήμαρχο και τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών. Την Κατερίνα τη Μαρκάκη, πρόεδρο της σχολικής πρωτοβάθμιας επιτροπής. Όλοι οι φορείς μαζεύτηκαν δυο φορές μόνο και μόνο, για να ηρεμήσουμε εμείς. Τώρα ποια ηρεμήσαμε. Εκτός αν πρόκειται να πάμε σε κάποιο μέντιουμ για να μας πει τι πρόκειται να γίνει….

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en