Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H σέξι ανασκόπηση της χρονιάς που μας αφήνει χρόνους

image_print

Οι πιο απογειωτικές στιγμές που μας χάρισαν οι Ελληνίδες τις 365 μέρες του 2018

To Next Top Model ήταν αυτό που μονοπώλησε, από όλες τις απόψεις, το ενδιαφέρον μας το 2ο μισό της χρονιάς. Τόσο με αυτές που πέρασαν, όσο και με εκείνες που κόπηκαν.

Γι’ αυτό και ήταν μονόδρομος να βάλουμε φάτσα φόρα την 21χρονη νικήτρια του, την Ειρήνη Καζαριάν, με το υπέροχο φυσικό στήθος και τα μάτια κουκουβάγιας (έτσι την αποκαλούσαν οι μπούληδες -εκ του bullying- στο σχολείο).

Συγκεκριμένα μια από τις εικόνες από το κατάλογο με τα εσώρουχα που είχε κάνει πριν μπει στο παιχνίδι και μετά έτρεξαν οι πάντες (εκτός από εμάς) να αναδημοσιεύσουν.

Αν και, στα κιτάπια μας, να τα λέμε αυτά, η αδελφή της η Μαρία παραμένει η πιο σέξι Καρντάσιαν (σόρι, Καζάριαν εννοούσα) της οικογένειας.

Ένα Next Top Model που έφερε στο προσκήνιο και άλλα σέξι κορίτσια που ήδη γνωρίζαμε οι υπόλοιποι, με βασίλισσα όλων την Ειρήνη Στεριανού (βλέπε πάλαι ποτέ λουσμένη με σαμπάνιες στην Μύκονο), το κορμί της οποίας αποτελεί πραγματικά τον ορισμό της θηλυκότητας.

Ένα Next Top Model που επίσης μετέτρεψε σε βεραμάν σταρ την κριτή/ κορίτσι του Αργυρού/ και εγώ το έχω κάνει αυτό Ηλιάννα Παπαγεωργίου, την οποία εδώ και χρόνια αποθεώναμε ως ωραιότερη γυναίκα της Πελοποννήσου.

Ένα Next Top Model που έδωσε την ευκαιρία στην Μέγκι Ντριο, την αρχηγό του τριο της φωτιάς (μαζί με Μικαέλα και Εύη) να κάνει το πρώτο εξώφυλλο της ζωής της.

Και, τέλος, ένα Next Top Model που πίκρανε το πουλέν μας, την Ιωάννα Μπέλλα (που είχε μιλήσει σε εμάς, στις αρχές του χρόνου, για την περιπέτεια που την άφησε ανάπηρη για ένα χρόνο), που κόπηκε λόγω πλαστικών. Πριν κάνει το δικό της ρελάνς κερδίζοντας τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

Ήταν, σκέψου, τόσο μεγάλη η επιτυχία του Next Top Model που ο σκληρός μας δεν κατέγραψε τίποτα ιδιαίτερα ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα talent shows (εσένα κοιτάζω, Δήμητρα Αλεξανδράκη του Nomads).

Με την εξαίρεση της Rihanna από την Λάρνακα Δανάης Παναγιώτου στο The Voice, την οποία φυσικά και τρέξαμε να γνωρίσουμε από κοντά.

Και της Σουδανο-Αιγύπτιας Χριστίνας Παπαδέλλη, με τα υπέροχα πόδια, που έκανε την ανατομική διαφορά στο My Style Rocks. Κάτι που διαπιστώσαμε και από κοντά, όταν πήγαμε στα γυρίσματα για να μιλήσουμε με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο.

Αν και τότε δεν ήταν εντός roster η συγκλονιστικά όμορφη Λαρισαία Ιώαννα Σιαμπάνη, με το χαρακτηριστικό αλά Βανέσα Παραντίς κενό ανάμεσα στα δόντια, στην οποία τυχαία είχαμε πάρει συνέντευξη κάποιους μήνες πριν.

Και όχι, εννοείται πως δεν ξεχάσαμε το ‘αγροτικό’, στις αρχές του χρόνου, της Όλγας Φαρμάκη στον Άγιο Δομένικο για χάρη του Survivor 2. Μια γυναίκα που λατρεύουμε να βλέπουμε να ταλαιπωρείται.

Το ίδιο παιχνίδι στο οποίο είχε το κοινό την ευκαιρία να απολαύσει το πόσο πάνε τα σηκωμένα ψηλά σορτσάκια στην Ελληνο-Ουκρανέζα Ξένια των Rec.

Και το υπέροχο αγωνιστικό πνεύμα της Κατερίνας Δαλάκα, πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 400μ μετ’εμποδίων και de facto μια από τις ομορφότερες Ελληνίδες αθλήτριες.

Για την ακρίβεια της μοναδικής πρωταθλήτριας στην οποία δεν κάναμε φέτος φωτογράφηση και συνέντευξη.

Κάτι που συνέβη (με εξαίσιο τρόπο) τόσο με την εξωτική Αμαζόνα Αθηνά Κοίνη όσο και με την κολλητή της Αναστασία Μαρινάκου με το βλέμμα τίγρη.

Για να το κλείσουμε με τα talent shows, οφείλουμε να αναφέρουμε (έστω και σε μια γραμμή) τόσο το Power of Love μέσω της ωραιότερης παίκτριας του, της διαχρονικής Άννας Λορένη.

Όσο και το ‘αδικοχαμένο’ αδελφάκι του (από άλλη μάνα-κανάλι) Game of Love, μέσω της δικής του πιο σέξι παίκτριας, της Θεσσαλονικιάς Νάνσυς Πίττα, που παραμένει επίκαιρη.

Aφού πρώτα κάνουμε ειδική μνεία στις εμφανίσεις της Ευρυδίκης Βαλαβάνη στο Dancing with the Stars που της χάρισαν την 2η θέση τότε και μια εκπομπή τώρα.

Και συνολικά στο Masterchef που μας έκανε να εκτιμήσουμε την προφορά της Μάγκυ και κάθε γυναίκας που ξέρει να μαγειρεύει.

Ναι, το ξέρω Ιωάννα Τούνη του My Style Rocks, ότι και εσύ έβαλες το δικό σου ‘σέξι λιθαράκι’ στη σεζόν, προκαλώντας σούσουρο με την φωτογράφια που έβγαλες στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο και βγαίνοντας ως κουνελάκι-guest στο My Style Rocks.

Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να αναφέρω για άλλη μια φορά τις καλοκαιρινές φωτό της συμπαίκτριας σου, Αλεξάνδρας Παναγιώταρου, από το γαμήλιο ταξίδι της στο Las Vegas.

Εκείνες που έχουμε συμπεριλάβει στα πιο σέξι insta posts από επώνυμες Ελληνίδες για το 2018. Οπότε μπες και δες το, για να μην επαναλαμβανόμαστε.

Εννοείται πως, μέσα σε όλα αυτά, δεν ξεχάσαμε την εμφάνιση της Φουρέιρα στον τελικό της Eurovision. Kαι συνολικά την online παρουσία της Ελένης φέτος.

Αν και η πιο σέξι φωτό Ελληνίδας τραγουδίστριας είναι αυτή της Έλενας Τσαγκρινού από το καθιερωμένο γυμνό αφιέρωμα του Downtown στο AIDS.

Παρότι τα fun in the sun καλοκαιρινά posts της Josephine Wendel μας έβαλαν σε έναν άλφα πειρασμό.

Χωρίς προφανώς να αγνοούμε την βαβαβούμ σεξουαλικότητα της χιπι-σικ Βουλιώτισσας Kirsten Ciel Lauder του Ξημερώματα που γνωρίσαμε και φωτογραφήσαμε από κοντά.

Τι μένει για το τέλος; Να ευχαριστήσουμε τις Κλέλια Ρένεση και Δήμητρα Ματσούκα που έκαναν την ελληνική τηλεόραση φέτος πιο λαχταριστή.

Και να σου θυμίσουμε ποιες θεωρούμε ότι θα είναι οι πιο σέξι Ελληνίδες του 2019.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12ο Συνέδριο Gaia Επιχειρείν: Η νέα γενιά της γεωργίας στο προσκήνιο

image_print

Η Ξάνθη βρέθηκε στο επίκεντρο του αγροτικού διαλόγου της χώρας, φιλοξενώντας το 12ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Με κεντρικό θέμα την ανανέωση των γενεών και την καινοτομία, το συνέδριο ανέδειξε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας: πώς η γεωργία θα γίνει ξανά ελκυστική για τους νέους ανθρώπους και πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής υπαίθρου τα επόμενα χρόνια.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ευρωπαϊκή και η ελληνική γεωργία καλούνται να προσαρμοστούν σε κλιματικές αλλαγές, δημογραφικές μεταβολές, αυξημένο κόστος παραγωγής και τεχνολογικές εξελίξεις, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η είσοδος νέων ανθρώπων στον αγροτικό τομέα αποτελεί προϋπόθεση για το μέλλον της παραγωγής. Η ανανέωση των γενεών δεν αφορά μόνο την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και την εισαγωγή νέων ιδεών, δεξιοτήτων και σύγχρονων πρακτικών που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Αναστάσιος Τρυπιτσίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η καινοτομία και η ανανέωση των γενεών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη Κοινή Αγροτική Πολιτική στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και παραγωγικού αγροτικού μοντέλου.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την είσοδο και την παραμονή των νέων στη γεωργία, ενώ ακολουθούν η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές και η περιορισμένη πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι, παρά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, απαιτούνται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για να καταστεί το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και βιώσιμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανώσεων και θεσμών. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας Έρευνας και Καινοτομίας των Copa-Cogeca, Radu Mihailov, τόνισε τη σημασία της μεταφοράς γνώσης προς τους νέους παραγωγούς και τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί ως σύνδεσμος μεταξύ έρευνας, ακαδημαϊκής κοινότητας και παραγωγής. Το μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ότι η καινοτομία πρέπει να φτάσει στον αγρό και να μετατραπεί σε πρακτικό εργαλείο για τον παραγωγό.

Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της ευρωπαϊκής αγροτικής κοινότητας. Ο αντιπρόεδρος της CEJA Young Farmers, Matteo Pagliarani, επεσήμανε ότι όταν οι νέοι άνθρωποι λαμβάνουν την κατάλληλη στήριξη μπορούν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν στην ύπαιθρο, ενώ ο ευρωβουλευτής Herbert Dorfmann αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών.

Από την πλευρά των τοπικών παραγωγικών φορέων, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η τοποθέτηση του προέδρου του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ξάνθης, Αμέτ Σινάν, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαρκή μείωση των ενεργών παραγωγών και στην ανάγκη να δημιουργηθούν συνθήκες που θα κρατήσουν ζωντανά τα χωριά και την παραγωγή στην ύπαιθρο. Παρόμοιο μήνυμα εξέπεμψε και ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ, Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της περιφέρειας και η στήριξη των νέων αποτελούν κλειδί για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Το 12ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ολοκληρώθηκε με το κοινό συμπέρασμα ότι η επόμενη ημέρα της γεωργίας θα κριθεί από την ικανότητα του τομέα να προσελκύσει νέους ανθρώπους, να αξιοποιήσει την τεχνολογία και να μετατρέψει την καινοτομία σε εργαλείο καθημερινής παραγωγής. Η ελληνική γεωργία βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή και η επένδυση στη νέα γενιά φαίνεται να αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό αγροτικό μέλλον.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: 500 Media Labs για ψηφιακό γραμματισμό μαθητών

image_print

Τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου εθνικού δικτύου Media Literacy και μαθητικής δημιουργίας στην Ελλάδα προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία 500 σύγχρονων Media Labs σε δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού, της δημιουργικής έκφρασης και της κριτικής σκέψης των μαθητών.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μαθητές να αξιοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, δημιουργικότητα και κριτήριο, μέσα σε ένα ασφαλές και οργανωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Τα Media Labs θα είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι παραγωγής περιεχομένου, εξοπλισμένοι με σύγχρονα εργαλεία ήχου, εικόνας, βίντεο και ψηφιακής δημιουργίας.

Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν σε θεματικές όπως media literacy, παραγωγή podcast και video podcast, ψηφιακή αφήγηση, fact-checking, αξιολόγηση πηγών και υπεύθυνη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται στη δημιουργία podcast, videocasts, μαθητικών ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, blogs, newsletters, φωτογραφικών projects, infographics και κοινωνικών ή πολιτιστικών καμπανιών.

Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα θα έχει η Εθνική Ψηφιακή Πλατφόρμα Μαθητικής Δημιουργίας, μέσω της οποίας τα σχολεία θα μπορούν να συνεργάζονται, να δημοσιεύουν έργα, να συμμετέχουν σε κοινά projects και να δημιουργούν ψηφιακά portfolios.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθητικού περιεχομένου, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, διαγωνισμούς podcast, θεματικές καμπάνιες, δράσεις τοπικής ιστορίας και πολιτισμού, καθώς και συνεργασίες μεταξύ σχολείων από διαφορετικές περιοχές.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η συμμετοχή περισσότερων από 120.000 μαθητών κάθε χρόνο και η παραγωγή τουλάχιστον 3.000 μαθητικών έργων ετησίως.

Το πρόγραμμα «Media Literacy στην Πράξη: 500 Media Labs στα Δημόσια Σχολεία» έχει συνολικό προϋπολογισμό 18.619.588 ευρώ και θα υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Ηράκλειο: Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσωσαν ηλικιωμένο από απόπειρα αυτοκτονίας

image_print

Στο Νέο Ηράκλειο σώθηκε ηλικιωμένος άνδρας χάρη στην άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και τη συνδρομή διασωστών του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στο σημείο έπειτα από σχετική ειδοποίηση και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας βρισκόταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, έχοντας χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αμέσως την παροχή πρώτων βοηθειών, χωρίς να περιμένουν την άφιξη ασθενοφόρου, προσπαθώντας να περιορίσουν την αιμορραγία.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του αλλαγάρχη της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος διαθέτει εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και είχε μαζί του ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό.

Με τη χρήση αιμοστατικών γαζών και τουρνικέ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ελέγξουν προσωρινά την κατάσταση μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες παρέλαβαν τον ηλικιωμένο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του.

Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ πρόκειται για την ίδια ομάδα αστυνομικών που είχε συμμετάσχει πρόσφατα και σε άλλη επιχείρηση διάσωσης τραυματία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en