Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: Παρουσιάζει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με έμφαση στην οικονομία και αιχμές για την κυβερνητική πολιτική η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Προοδευτική κυβέρνηση που δεν θα είναι ενός κόμματος και στην οποία θα οριστούν όχι μόνο κομματικά στελέχη αλλά και άνθρωποι της κοινωνίας «που κρατούν την χώρα όρθια» υπόσχεται ότι θα συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

«Δεσμεύομαι ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος. Σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που κρατούν όρθια την οικονομία και τη χώρα. Της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των νέων. Προσωπικότητες που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα, αλλά τις έχει καταξιώσει η κοινωνική συμμετοχή και δράση, η συμβολή τους στην επιστήμη, την τέχνη, την οικονομική σκέψη και πράξη», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της ΔΕΘ πριν από λίγο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήδη εργαζόμαστε για το σκοπό αυτό. Πρακτικά, αλλά και αποτελεσματικά. Και επίσης δεσμεύομαι, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος. Να εμπιστευτούμε και να αναβαθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση. Και να οικοδομήσουμε θεσμούς διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ένα ΝΕΟ Δημοκρατικό ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που θα εμπνέει ασφάλεια στο πολίτη, με στόχο την ανθεκτικότητα, τη σταθερότητα, την προβλεψιμότητα.Με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία και αξιοκρατία, με θεσμούς που θα έχουν συνέχεια, ανεξαρτήτως της αλλαγής των κυβερνήσεων», τόνισε στη συνέχεια.

Ακολούθως μίλησε για την επόμενη μέρα των εκλογών. Όπως είπε:
• Καταργούμε το Νόμο για το δήθεν επιτελικό κράτος του κου Μητσοτάκη, που τα οδυνηρά του αποτελέσματα αποδείχτηκαν και στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές.

• Καταργούμε την πολυδάπανη και αναποτελεσματική Προεδρία της Κυβέρνησης. Στη θέση της δημιουργείται στο επίπεδο του γραφείου του Πρωθυπουργού ένα λιτό και λειτουργικό σχήμα, στο πρότυπο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.
• Προχωρούμε στην ουσιαστική και ολόπλευρη αποκομματικοποίηση του Κράτους. Κόβοντας τον ομφάλιο λώρο των μετακλητών υπαλλήλων.

Ως αποφασιστικό μέτρο στην κατεύθυνση αυτή καταργούμε τις στρατιές των μετακλητών στο δημόσιο τομέα. Σήμερα ο κάθε υπουργός έχει μια στρατιά μετακλητών που σε κάθε ανασχηματισμό τον παίρνει μαζί του. Αυτό θα τελειώσει.
• Καταργούμε επίσης, τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης για δυνατότητα τοποθέτησης μετακλητών σε θέσεις της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας. Τα υπουργεία θα σταματήσουν να είναι φέουδα κομματικών στρατών.

Το ξαναλέω, αυτό θα τελειώσει».

Με την ομιλία του υπογραμμίζει την ανάγκη για μια Νέα Αρχή με τη κοινωνία, «που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και τους πολίτες από την ανασφάλεια», κάνει λόγο για ένα νέο μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης, την «άλλη πρόταση» στον αντίποδα της ακολουθούμενης πολιτικής για δίκαιη και βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, η οποία στον πυρήνα της έχει την άμβλυνση των ανισοτήτων και τη στήριξη ευάλωτων και μεσαίων στρωμάτων.

Ασκώντας σκληρή κριτική στονΚυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να αναφερθεί στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου, η εφαρμογή του οποίου επιτυγχάνεται, όπως υποστηρίζει μέσω τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και στην ευρύτερη λειτουργία του κράτους, σαρωτικές αλλαγές σε Υγεία, Παιδεία και Οικονομία αλλά και δέσμη μέτρων για την ανάσχεση της ακρίβειας. Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες τομές και υπερβάσεις που θα βάλουν τη χώρα σε μία νέα τροχιά χωρίς τις σημερινές παθογένειες και αγκυλώσεις. Τολμηρές αλλαγές που σκοπό έχουν όχι μόνο να επουλώσουν τις πληγές που αφήνει η καταστροφική διακυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά θα βοηθήσουν τη χώρα να γυρίσει σελίδα και να μετατραπεί σε μία κανονική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα. «Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας», είπε πριν από λίγο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τις πολιτικές που ακολουθεί σε όλα τα κρίσιμα πεδία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en