Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γονατίζουν» τα νοικοκυριά από την ανεξέλεγκτη η αισχροκέρδεια – Διπλάσιες τιμές στην Αθήνα

Ακρίβεια: Χαοτικές είναι οι διαφορές στις τιμές σε σχέση με την Αθήνα και τα νησιά

Δεν έχει τέλος η ακρίβεια που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, με τις εξηγήσεις ότι οι φουσκωμένες τιμές οφείλονται στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον να μην πείθει πλέον.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην αγορά παραμένουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και οι στρεβλώσεις. Δύο εβδομάδες μετά την ψήφιση της τροπολογίας Σκρέκα για την ακρίβεια συνεχίζουν να εντοπίζονται παραπλανητικές προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

Για παράδειγμα, ένα τεμάχιο μακαρόνια που κοστίζει 0,78 λεπτά σε προσφορά 3+1 δώρο κοστίζει 3,04 ευρώ. Τη στιγμή που 3 μεμονωμένες συσκευασίες θα κόστιζαν μόλις 2,34 λεπτά.

Σχεδόν διπλάσιες οι τιμές στην Αθήνα

Παραδοξότητα, επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι κανείς εντοπίζει τα ίδια προϊόντα ακριβότερα στην Αθήνα από ό,τι στη Ρόδο, αν και με βάση την κοινή λογική θα έπρεπε να είναι πιο ακριβά στα νησιά, λόγω του μεταφορικού κόστους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι τιμές στην Αθήνα είναι σχεδόν διπλάσιες. Ας δούμε αναλυτικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις στη Ρόδο κοστίζει 1,18 €τη στιγμή που στην Αθήνα κοστίζει 1,87 €
  • 1 τεμάχιο ρύζι που στη Ρόδο κοστίζει 3,17 € στην Αθήνα κοστίζει 4,35 €
  • 1 τεμάχιο χλωρίνη στη Ρόδο κοστίζει 1,77 € τη στιγμή που η τιμή του στην Αθήνα ανέρχεται στα 2,11 €
  • Έτοιμα φασολάκια σε συσκευασία στην Αθήνα κοστίζουν 5,75 € ενώ στη Ρόδο μόλις 3,68€

Να σημειωθεί, δε, ότι πολίτες δεν αναμένεται άμεση αποκλιμάκωση των τιμών. Αντίθετα, λόγω της εν εξέλιξή κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία θα δούμε την προσεχή περίοδο νέες ανατιμήσεις σε ορισμένα προϊόντα, όπως το ρύζι, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και το τσάι.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Π.Ε. Καβάλας

Μια ουδέτερη στάση κρατούν οι αγρότες της Π.Ε. Καβάλας μετα τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίηθηκαν κάθως οι απαντήσεις που δώθηκαν απο την πλευρά της κυβέρνησης έφεραν ικανοποίηση στο 100% σρα αιτήματα των αγροτών. Μιλώντας μάλιστα στο ENA CHANNEL,  o προέδρος του αγροτικού Συλλόγου Νέστου, δεν αποκλεί το ενδεχόμενο η κίνητοποίησει να συνεχίστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχεί η αύξηση της τιμής των κρεάτων ενόψει του Πάσχα

Αρκετά μειωμένη είναι φέτος τον χειμώνα η αγοραστική κίνηση σε όλα τα κρεοπωλεία της χώρας, όπως και σε αυτά της Χρυσούπολης, όπου όπως δηλώνει στο ENA CHANNEL, ο κ. Κοσμίδης, με τις ανατιμήσεις να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση αυτή. Όμως ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοι του είναι αρκετά αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα και την αύξηση της καταναλωτικής κίνησης.

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί για την περιόδο του πάσχα με την τιμή των αμνοερίφιων να ξεπερνα φέτος ίσως και τα 15 ευρώ το κιλό.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αυτοτελές γραφείο πολιτικής προστασίας στον Δήμο Παγγαίου

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο και τον νόμο καθέ Δήμος της χώρας θα πρέπει να έχει το δικό του αυτοτελές γράφειο πολιτικής προστασίας με τον Δήμο Παγγαίου να έχει ήδη βάλει σε λειτουργία το νέο αυτό γραφείο το οποίο ομώς πρέποι να ενισχυθει με νέους υπαλλήλους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en