Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Γιάννα Αγγελοπούλου | Καλούμε την κυρία Μέρκελ να επισκεφθεί τον Έβρο

Να επισκεφθεί τους ακριτικούς δήμους του Έβρου, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση κάλεσε την Καγκελάριο Μέρκελ η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, με αφορμή την υπογραφή του Κειμένου Συναντίληψης και Συνεργασίας που υπέγραψαν το απόγευμα της Τετάρτης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». «Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και αντίστοιχα πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Υποδεχόμενος την κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε: «Με μικρές επαναστάσεις της καθημερινότητας μπορούμε να ξαναγράψουμε μια λαμπρή ιστορία και να ανοίξουμε ένα παράθυρο για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας. Τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας σημαίνουν 200 χρόνια Αυτοδιοίκησης και όσα μάθαμε μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο του μέλλοντος για τη νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Είναι σημαντική η συνεργασία με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”. Η Ελλάδα μας περιμένει. Έχουμε σπουδαία πράγματα να κάνουμε μαζί».

 

 

«Υπάρχει συναντίληψη για το νόημα του “Ελλάδα 2021“, δεν ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, ξεκινάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί όλα ξεκινάνε από εκεί. Εκεί αλλάζουν οι νοοτροπίες, εκεί γίνονται οι έξυπνες πόλεις και εκεί αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων, η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, η χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών» επισήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

 

Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά της ‘Αγγελας Μέρκελ στο Δήμο Τρικκαίων, καλώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο να μην αρκεστεί στα καλά της λόγια για τον συγκεκριμένο Δήμο, αλλά να επισκεφθεί την Ορεστιάδα, τις Καστανιές, το Διδυμότειχο, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση. «Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και αντίστοιχα πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Σημείωσε επίσης ότι «Δεν επιβάλλουμε δράσεις σε κανέναν. Ζητάμε προτάσεις από όλους και ειδικά από τους νέους ανθρώπους. Το 2021 δεν αφορά μόνο τη διαδρομή των 200 ετών που έχουμε διανύσει, αλλά είναι και η ευκαιρία μας για το μέλλον. Είναι η ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις για το 2025, το 2030, το 2050. Με δράσεις που θα αφήσουν παρακαταθήκη. Όχι μόνο κτίρια και υλικές υποδομές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αφήσει η κάθε πόλη, το κάθε μέρος το αποτύπωμά του. Με τη γνώση πως αυτή η χώρα δε είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η καρδιά της χτυπάει παντού» κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021».

 

 

Υπογράφοντας το κείμενο Συναντίληψης η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισαν πως «το μεταξύ μας σύμφωνο είναι η φροντίδα μας για τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, για το αύριο». Τέλος η κα Αγγελοπούλου τόνισε ότι το πρόγραμμα των επισκέψεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στις διάφορες πόλεις, θα ξαναρχίσει μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Κωστής Μαραβέγιας και Δέσποινα Μουζάκη, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Κώστας Κοντογιάννης, Γιώργος Μυλωνάκης και Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Θανάσης Καταρτζής.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν ο πρώτος αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, Δ. Τσιαντής, Γ. Λυμπέρης, Η. Αποστολόπουλος και Ν. Χιωτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλος και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Τ. Μαυρίδης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας παρουσία των Αρχών και παρευρέθη πλήθος κόσμου που τίμησε για άλλη μια χρονιά όσους έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ινδικά σχέδια για τα Λιμάνια Καβάλας & Αλεξ/πολης – Παρασκηνιακές συζητήσεις Αθήνας με Νέο Δελχί

Δύο ελληνικά λιμάνια στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμάνι της Καβάλας και το γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζεται από την Αθήνα να γίνουν κόμβοι για τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC (Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.

Επισημαίνεται ότι ο IMEC συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σύνοδο Κορυφής G20 στο Νέο Δελχί (με συμβαλλόμενα μέρη τις Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ) ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα μιας εναλλακτικής διαδρομής στον κινεζικό οικονομικό δρόμο «Belt and Road Initiative» (BRI). Εκτοτε, λαμβάνουν χώρα πρωτοβουλίες από ελληνικής πλευράς που κινούνται στη σφαίρα της οικονομικής διπλωματίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, με κορυφαία εξ αυτών την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί τον περασμένο Φεβρουάριο, τον οποίο συνόδευαν ομάδα υπουργών και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία Αυστριακών και Ούγγρων βουλευτών στον Φράχτη του Έβρου

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεύοντας τις αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Η αποστολή παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Την ίδια ώρα έχουν “ανάψει τα αίματα” και πολιτικά για το μεταναστευτικό ζήτημα όσο πλησιάζει και η κάλπη των ευρωεκλογών :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en