Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερόπουλος: «Το ματς για το Νοσοκομείο έχει λήξει – προσλήψεις και μέτρα πυροπροστασίας ο άμεσος στόχος»

Την Τρίτη 29 Αυγούστου το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας έχει συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους φορείς για να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγειονομική μονάδα του νομού

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αχιλλέας Γερόπουλος, μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη.

Είπε πως είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη προσωπικού και η λήψη μέτρων πυροπροστασίας.

Όπως τόνισε, 200 είναι τα περιστατικά που διαχειρίζονται σε καθημερινή βάση τα επείγοντα του Νοσοκομείου.

Επισημαίνει πως υπάρχουν μηχανήματα στο Νοσοκομείο που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε 24ωρη βάση γιατί υπάρχουν ελλείψεις στο παραϊατρικό προσωπικό.

Επίσης υπάρχει ανάγκη για την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Άμεσα είπε πρέπει να προσληφθούν 40 νοσηλευτές.

Είπε πως το Νοσοκομείο Καβάλας δεν είναι μόνο τοπική υπόθεση αλλά αφορά όλη την περιφέρεια. Ένας στους 4 ασθενής είπε, είναι από άλλον νομό.«Εμένα με αφορά να πω την πραγματικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε αλλά και να βρούμε λύσεις.

Αυτή τη στιγμή οι Καβαλιώτες αλλά και οι πολίτες από τους γύρω νομούς ακόμα και αυτοί που μπορούν να πάνε σε ιδιωτικά κέντρα κάποια στιγμή όλοι στα επείγοντα θα βρεθούμε», τόνισε.

Αναφέρθηκε και στα μέτρα πυροπροστασίας του Νοσοκομείου. Είπε πως αποτελεί βασική ανάγκη καθώς τα πεύκα φτάνουν μέχρι τα παράθυρα του κτιρίου.Λειτουργώ σε ένα Νοσοκομείο που είναι χτισμένο μέσα στο δάσος. Είναι λάθος το μέρος αλλά αφού έτσι έγινε πρέπει να ληφθούν μέτρα. Είναι δίπλα στα πεύκα.

Έχουμε αρχίσει την προσπάθεια. Θα ανοίξουμε και δεύτερη έξοδο από την κάτω πλευρά. Πρέπει να επιληφθεί το δασαρχείο.

Το σύστημα πρέπει να στηρίξει το Νοσοκομείο δεν γίνεται αλλιώς,

είπε ο κ. Γερόπουλος.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή υδροδότησης αύριο στην Καβάλα

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού την Πέμπτη 13-02-2025 από ώρα 8:00 έως 14:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλαιό δίκτυο ύδρευσης:

στην οδό Σκρά από τη συμβολή της με την οδό Θεσσαλονίκης έως τη συμβολή της με την οδό Κομνηνών

στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

Ήρας από τη συμβολή της με την οδό Θεσσαλονίκης – Τσολάκη – Ρωμανού – Νικηφόρου Ξιφίου – Θεσσαλονίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ήρας.

Επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.
Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον 23χρονο αδερφό του

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ νωρίτερα έδωσε εξηγήσεις για το περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε ένας καβγάς για οικογενειακά ζητήματα.

Ο ανήλικος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων από πρόσωπο που οπλοφορεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που τα αδέρφια ήταν μόνα τους στο σπίτι όπου διαμένουν με την αδερφή και τη μητέρα τους, ενώ ο πατέρας τους μένει σε άλλο σπίτι καθώς οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση.
Πηγή:newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

“Panic Button” για τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καβάλας

Μια σημαντική προσθήκη στην ασφάλεια των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έγινε πραγματικότητα, καθώς οι νοσηλευτές απέκτησαν σύστημα ειδοποίησης κινδύνου, γνωστό ως panic button.

Το νέο σύστημα έρχεται να δώσει λύση στις λεκτικές και σωματικές επιθέσεις που δέχονται συχνά οι εργαζόμενοι, κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν οι εφημερίες βρίσκονται σε ένταση. Το φαινόμενο της βίας σε βάρος υγειονομικού προσωπικού έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε πολλές νοσοκομειακές μονάδες της χώρας, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η λήψη προστατευτικών μέτρων.

Πώς λειτουργεί το panic button

Το σύστημα επιτρέπει στους νοσηλευτές να πατήσουν ένα κουμπί συναγερμού σε περίπτωση απειλής, ειδοποιώντας άμεσα την ασφάλεια του νοσοκομείου ή άλλα αρμόδια πρόσωπα για επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα κρίσιμες καταστάσεις και να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την εργασία τους.

Ανάγκη προστασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Οι επιθέσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε περιόδους έντονης πίεσης για το σύστημα υγείας. Το νέο μέτρο αποτελεί ένα πρώτο βήμα προστασίας, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους και να ζητούν περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου.

Η εφαρμογή του panic button στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που ίσως ανοίξει τον δρόμο για παρόμοια μέτρα και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en