ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Έβρο | Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη το Σάββατο (8-6-2024) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Καβάλα: Κλειστό το κέντρο της πόλης για τη μετακίνηση υπουργών

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 16 Μαΐου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, λόγω της άφιξης κυβερνητικού κλιμακίου και της προγραμματισμένης σύσκεψης φορέων που θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Λέσχη της πόλης.
Για την ασφάλεια των υπουργών και υφυπουργών, έχει μετακινηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ για τη διευκόλυνση της μετακίνησης τους, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε απαγορεύσεις στάθμευσης και κλείσιμο δρόμων στο κέντρο της Καβάλας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι περιορισμοί ισχύουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαΐου 2025.
Κλειστοί δρόμοι:
-
Οδός Κ. Παλαιολόγου, σε όλο το μήκος της (και στις δύο κατευθύνσεις).
-
Οδός Εθν. Μακαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Κ. Παλαιολόγου έως τη συμβολή της με την οδό Κύπρου.
-
Οδός Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Εθν. Μακαρίου έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου.
Οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοίκους και τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να αποφεύγουν την κίνηση στο κέντρο για όσο διάστημα διαρκούν οι ρυθμίσεις. Η σύσκεψη που φιλοξενείται στη Μεγάλη Λέσχη αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης.