Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euroleague | Εκτός έδρας αναμετρήσεις για τους «αιώνιους» στην εκκίνηση της “διαβολοβδομάδας”

image_print

Μακριά από το «σπίτι» του θα βρει τον Παναθηναϊκό η τρίτη εφετινή «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague (10η και 11η αγωνιστική), τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της επιστροφής του στο ΣΕΦ, μετά το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα αντιμετωπίσει αρχικά εκτός έδρας την ουραγό Ζαλγκίρις (16/11, 20:00, Novasports Prime), ενώ στις 18/11 θα παραταχθεί στο Μόναχο, απέναντι στη Μπάγερν. Το «τριφύλλι» (ρεκόρ 2-7) θα αντιμετωπίσει τους Λιθουανούς, ψάχνοντας την επιστροφή του στις νίκες, μετά από τρεις σερί ήττες, αλλά και την πρώτη ευρωπαϊκή επιτυχία του μακριά από το ΟΑΚΑ (σ.σ. μετράει από πέρυσι 11 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες). Στον αντίποδα, η Ζαλγκίρις δεν έχει καταφέρει να… χαμογελάσει ακόμη στην εφετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό θα ψάξει την πρώτη νίκη της, βασιζόμενη στην προϊστορία των δύο ομάδων (οι Λιθουανοί έχουν επικρατήσει στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε συναντήσεις τους στο Κάουνας).

Την Τετάρτη (17/11, 19:30, Novasports Prime), ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται στα ψηλά… πατώματα της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-3, θα παλέψει για το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό «διπλό» του στην Πόλη, απέναντι στην -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Αναντολού Εφές, που επιθυμεί να χτίσει ένα καλό αήττητο σερί, μετά την απογοητευτική εκκίνησή της στη σεζόν. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει το «πάνω χέρι» στις τελευταίες συναντήσεις της με τον Ολυμπιακό (έχει νικήσει στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις), αλλά το κίνητρο των «ερυθρόλευκων» είναι μεγάλο, καθώς ψάχνουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους από την περυσινή σεζόν (δεν έχουν πάρει «διπλό» στις τέσσερις τελευταίες προσπάθειές τους), πριν υποδεχθούν την Παρασκευή (19/11, 21:00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του γνώριμού τους, Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το πρόγραμμα:

Η 10η αγωνιστική

Τρίτη 16 Νοεμβρίου

20:00 Novasports Prime Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

21:00 Novasports 4HD Βιλερμπάν – Ρεάλ Μαδρίτης

21:30 Novasports 5HD Μπάγερν Μονάχου – Φενέρμπαχτσε

21:30 Novasports 3HD Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

18:00 Novasports 4HD Ούνικς Καζάν – Αρμάνι Μιλάνο

19:00 Novasports 5HD Ζενίτ – Άλμπα Βερολίνου

19:30 Novasports Prime Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός

21:05 Novasports 3HD Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό

22:00 Novasports 5HD Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η 11η αγωνιστική

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

21:30 Novasports Prime Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

21:45 Novasports 4HD Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου

18:00 Novasports 4HD Ούνικς Καζάν – Άλμπα Βερολίνου

19:00 Novasports 4HD Ζενίτ – Αρμάνι Μιλάνο

19:30 Novasports 6HD Αναντολού Εφές – Μονακό

20:00 Novasports Start Ζάλγκιρις – Φενέρμπαχτσε

21:00 Novasports Prime Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

21:30 Novasports 4HD Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

22:00 Novasports 5HD Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δρομέας Θράκης: Τελευταία πεζοπορία της χρονιάς στην Παλιά Καβάλα

Δρομέας Θράκης – Πεζοπορία στον Νερόμυλο και τον καταρράχτη της Παλιάς Καβάλας
image_print

Με μία από τις πιο όμορφες και αγαπημένες διαδρομές του ολοκληρώνει τη φετινή πεζοπορική σεζόν ο Δρομέας Θράκης.

Η τελευταία πεζοπορία της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026, στην περιοχή της Παλιάς Καβάλας, με προορισμό τον Νερόμυλο και τον ομώνυμο καταρράχτη.

Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα, με αφετηρία και επιστροφή στο ίδιο σημείο, ενώ η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 200 μέτρα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το χωριό της Παλιάς Καβάλας και θα ακολουθήσουν το μονοπάτι, κάνοντας την πρώτη στάση στον παλιό Νερόμυλο.

Στη συνέχεια, η διαδρομή συνεχίζεται μέσα σε ένα φυσικό τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς, με πλατάνια, ξύλινα γεφυράκια, σκαλοπάτια και σημεία θέασης για ξεκούραση.

Μεγάλη στάση θα γίνει στον καταρράχτη της περιοχής, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη δροσιά του τοπίου και, εφόσον το επιθυμούν, μια βουτιά στα νερά.

Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής, ενώ στο πρόγραμμα προβλέπεται και στάση στην πόλη της Καβάλας για καφέ ή, εφόσον το επιτρέψουν ο καιρός και ο χρόνος, μπάνιο στην παραλία της Νέας Ηρακλείτσας.

Η αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη θα γίνει στις 07:30 από το Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», ενώ από την Κομοτηνή στις 08:30 από την πλατεία Σπαθί.

Το τελικό ραντεβού έχει οριστεί στις 10:00 στην Παλιά Καβάλα, στο σημείο εκκίνησης του μονοπατιού, στον χώρο στάθμευσης απέναντι από την ταβέρνα «Σκάβαλα».

Οι εγγραφές γίνονται δια ζώσης στο γραφείο του Δρομέα, στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», καθημερινές από τις 17:00 έως τις 20:00, στο βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» στην Κομοτηνή, καθώς και ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής

Ή στην σελίδα:
DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην ΠΕ Καβάλας ο Υπ. Γιάννης Βρούτσης με Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές

Καβάλα – Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στην Π.Ε. Καβάλας για τις αθλητικές υποδομές
image_print

«Έργα 28,5 εκατ. ευρώ για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας – Στο τέλος του 2027 η εικόνα θα είναι ασύγκριτα καλύτερη».

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, συνοδευόμενου από Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και κορυφαίους Έλληνες αθλητές, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή και της παρουσίασης των σημαντικών παρεμβάσεων που προωθούνται για τις αθλητικές υποδομές.

Τον Υπουργό και τους διακεκριμένους αθλητές υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, παρουσία των βουλευτών Γιάννη Πασχαλίδη και Αγγελικής Δεληκάρη, καθώς και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Απασχόλησης κ. Στέλιου Ιγνατιάδη, του οποίου ο ρόλος στην ενίσχυση των αθλητικών δράσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ επισημάνθηκε ιδιαίτερα. «Ο Στέλιος υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη έχει συμβάλει σε μια ισχυρή πνοή στον αθλητισμό σε όλη την ΑΜΘ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον Υπουργό και τους αθλητές, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει πολλές φορές φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες, ωστόσο η παρουσία ανθρώπων που τίμησαν το εθνόσημο προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε μια πλειάδα διακεκριμένων αθλητών, στους οποίους πολλές φορές έχουμε υποκλιθεί και χειροκροτήσει. Πολλές φορές έχουμε νιώσει περήφανοι για τις επιτυχίες τους, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσπάθεια των αθλητών πρέπει να επιβραβεύεται και να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους Έλληνες. «Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει, αλλά και για την προσπάθεια που εξακολουθείτε να καταβάλλετε», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στον Γιάννη Βρούτση, τον οποίο χαρακτήρισε παλιό φίλο και συνεργάτη, ευχαριστώντας τον για την ένταξη της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον σχεδιασμό του Υπουργείου Αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, η διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στον Υπουργό αναμνηστική πλακέτα με την εικόνα της παλιάς πόλης της Καβάλας, καθώς και έκδοση της Περιφέρειας που αφορά την περιοχή, ενώ αντίστοιχα δώρα δόθηκαν και στους παριστάμενους αθλητές.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή τονίζοντας και αυτός την γνωριμία τους από παλιά. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η παρουσία του στην Καβάλα δεν είναι ούτε συμβολική ούτε εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική. Όπως ανέφερε, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δρομολογείται ένα μεγάλο αθλητικό έργο, συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, με σημαντική συμβολή της Περιφέρειας. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει στην πράξη πως δεν περιορίζεται στις εξαγγελίες, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πρέπει να αισθάνεται περήφανη και ικανοποιημένη, γιατί αυτά που συντελούνται μέχρι το τέλος του 2027 θα είναι ασύγκριτα σε σχέση με το παρελθόν. Η εικόνα των αθλητικών υποδομών θα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι γνώρισαν οι Καβαλιώτες αθλητές μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στη σημασία των κορυφαίων αθλητών που τον συνοδεύουν, επισημαίνοντας ότι μεταφέρουν ένα διαχρονικό μήνυμα περηφάνειας, τιμής και συγκίνησης για όλους τους Έλληνες. Όπως είπε, η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη διασφάλιση του μέλλοντός του, κάτι που απαιτεί σύγχρονες και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ακόμη η μεγάλη παρέμβαση του Υπουργείου στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η σημαντικότερη των τελευταίων είκοσι ετών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Ιγνατιάδη και στην ψηφιακή μετάβαση του ελληνικού αθλητισμού, με την εφαρμογή «Κούρος», η οποία παρουσιάστηκε ως ένα σύγχρονο εργαλείο που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή διαπίστωση ότι η Καβάλα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο για τον αθλητισμό, με έργα, υποδομές και παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν ουσιαστικά τις συνθήκες άθλησης για τη νέα γενιά.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πασχαλίδης: Χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για το Δημοτικό Γήπεδο Νέας Περάμου

Νέα Πέραμος – Χρηματοδότηση για κερκίδα και στέγαστρο στο Δημοτικό Γήπεδο
image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για την κατασκευή κερκίδας και στεγάστρου στο Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Περάμου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των διαχρονικών προσπαθειών του Βουλευτή, όπως αποτυπώθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον  Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη (βλ.τε σχετικό από 8.1.2026 Δελτίο Τύπου), καθώς και στις μετέπειτα συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια των οποίων τόνισε ότι το γήπεδο της Νέας Περάμου φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τον ιστορικό Σύλλογο «Βρασίδα»,  που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή περίπου 100 παιδιών κάθε χρόνο, ώστε ήταν αδήριτη η ανάγκη της κατασκευής κερκίδων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση που ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα των Καβαλιωτών. Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Παγγαίου κ.Φίλιππο Αναστασιαδη και τον Αντιδήμαρχο κ.Χρήστο Μποσμπότη για τη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες και στον ΑΜΣ Βρασίδα Νέας Περάμου για την ειλικρινή σχέση που έχουμε χτίσει και για την αναγνώριση των προσπαθειών μου, όπως φαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του. Μια πολύ ευχάριστη μέρα για τη Νέα Περαμο Παγγαίου και τον τοπικό αθλητισμό.»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en