Connect with us

BUSINESS-STORIES

Έτσι κατάφερε από το τίποτα να φτιάξει μια περιουσία δισεκατομμυρίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes, ο Mark Cuban είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από αυτό.

Βλέπετε περπάτησε έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο ως τον πλούτο που μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν.

Το δικό του ταξίδι άρχισε από ένα «μικροσκοπικό διαμέρισμα», όπως το λέει χαρακτηριστικά, όπου ζούσε με φτερούγες κοτόπουλου και περνούσε μερόνυχτα μαθαίνοντας κώδικα.

 

 

Ο Mark Cuban μίλησε για τη ζωή του σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας στο Ντάλας, ξεκινώντας από τα χρόνια που ήταν άλλος ένας νεαρός επιχειρηματίας χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο να επιδείξει.

Όσο για το χαρακτηριστικό της επιτυχίας του; Πως δεν έκανε διακοπές για 7 ολόκληρα χρόνια, όπως ανέφερε ο ίδιος και καταγράφει η εφημερίδα «Dallas News»!

Τα ξενύχτια, οι θυσίες και η έλλειψη διακοπών απέδωσαν όμως και με το παραπάνω, όταν ο επιχειρηματίας έκανε μια σειρά δαιμόνιων συμφωνιών εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με πρώτη και καλύτερη την πώληση της πλατφόρμας streaming που είχε φτιάξει (Broadcast.com) έναντι 5,7 δισ. δολαρίων.

 

 

Μετά, το 2000, αγόρασε τους Dallas Mavericks, μια ομαδούλα τότε του NBA που κατάφερε να μετατρέψει σε πρωταγωνιστή του αμερικανικού μπάσκετ. Έκτοτε έχει στα χέρια του μια πραγματική αυτοκρατορία, επενδύοντας πια σε πολλά και διάφορα και ξεκοκαλίζοντας τα λεφτά του σε ιδιωτικά αεροπλάνα, γιοτ και πολυτελείς επαύλεις.

Ο Cuban αποκάλυψε στο συνέδριο Dallas Startup Week πως όλα αυτά δεν ήρθαν εύκολα. Και απέδωσε μάλιστα την επιτυχία του στο γεγονός ότι δεν έκανε διαλείμματα για διακοπές!

Ο κροίσος ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πουλώντας λογισμικό από μια εταιρία που είχε φτιάξει. Το 1982 την έκλεισε και ίδρυσε τη MicroSolutions, την οποία πούλησε 8 χρόνια αργότερα έναντι 6 εκατ. δολαρίων, μια κίνηση που του απέφερε 2 ολόκληρα εκατομμύρια δικά του.

 

 

Όνομα θα γινόταν με την επόμενη δουλειά του, ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο (Audionet) που θα γινόταν τελικά η Broadcast.com, μια ιστοσελίδα με ποικίλο περιεχόμενο. Αυτή απέκτησε το 1999 η Yahoo έναντι του αστρονομικού ποσού των 5,7 δισ. δολαρίων. Κάτι που έκανε τον Cuban πλουσιότερο κατά… 1 δισεκατομμύριο.

Τους Dallas Mavericks τους αγόρασε το 2000 έναντι 285 εκατ. δολαρίων, όταν και θα γινόταν πλέον διαβόητος για τα απρεπή σχόλιά του στους διαιτητές. Μια δράση που του έχει κοστίσει μια μικρή περιουσία μέχρι σήμερα, πληρώνοντας στην πορεία πρόστιμα 2,6 εκατ. δολαρίων για τα «γαλλικά» του στη διαιτησία!

Οι Mavericks κοστολογούνται ωστόσο πια στα 2,3 δισ. δολάρια, 2 δισεκατομμύρια περισσότερα δηλαδή απ’ όσα τους αγόρασε πριν από 19 χρόνια, δείχνοντας και εδώ τα εμπορικά του χαρίσματα.

 

 

Πλέον είναι στους 500 πλουσιότερους Αμερικανούς και γνωστός ως ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς επιχειρηματίες των ΗΠΑ…

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

BUSINESS-STORIES

Επιμελητήριο Καβάλας | 4ο Ετήσιο Ιρακινο – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο  Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως θα πραγματοποιήσει το «4ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκού Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», στις 10 – 11 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει συνεδρίες που θα διερευνήσουν τον ευρωπαϊκό παράγοντα στις δυνατότητες ανοικοδόμησης του Ιράκ, το όραμα της ιρακινής πλευράς για την ανάπτυξη της βιομηχανίας της χώρας, περιπτωσιολογικές μελέτες μεταφοράς τεχνογνωσίας στο Ιράκ, καθώς και συναντήσεις Β2Β μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στο Επιμελητήριο την Γενική Επισκόπηση του Φόρουμ με το νέο πρόγραμμα, καθώς και την ανανεωμένη προσωρινή λίστα των Ιρακινών επιχειρηματιών που αναμένονται, για να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους τους σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Ενδεικτικά αναζητούν επιχειρηματικές συνεργασίες επιχειρήσεις στους τομείς των τροφίμων, δομικών υλικών, κατασκευών, φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών, αξεσουάρ αυτοκινήτων, τουρισμού κλπ 

Γλώσσες εργασίας : Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία)          

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Υπουργοί και Κρατικοί Λειτουργοί από το Ιράκ και την Ελλάδα, Ιρακινοί επιχειρηματίες με παρόμοια εκπροσώπηση από την ελληνική πλευρά και τη συμμετοχή ευρωπαϊκών εταιριών. 

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας στο 2510 222212 (εσωτ. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη ή (εσωτ. 11) κα. Δέσποινα Παρασύρη και στο email info@chamberofkavala.gr

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

BUSINESS-STORIES

«Μαύρο» στο EPSILON από το ΕΣΡ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Συμβούλιο επέβαλε «μαύρο» για μία βδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό καθώς και υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Το ΕΣΡ είχε αρχικά επιβάλλει ποινή στον τηλεοπτικό σταθμό τον Μάιο κρίνοντας ότι παραβίαζε την ισχύουσα νομοθεσία αφού ενώ κατέχει περιφερειακή άδεια είχε δικτυωθεί με άλλους τοπικούς και περιφερειακούς σταθμούς και το σήμα του μεταδιδόταν σε πολλά μέρη, ενώ παράλληλα δεν παρήγαγε το απαιτούμενο κατά την άδειά του πρόγραμμα.

Ο σταθμός είχε υποβάλει αίτηση θεραπείας η οποία όμως απορρίφθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο επιβάλλοντας έτσι τη διακοπή λειτουργίας του EPSILON για το επταήμερο 22 έως 28 Ιουλίου και χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΕΣΡ μελετά και άλλους περιφερειακούς σταθμούς και κατά πόσο πληρούν τους όρους της άδειας που έχουν…!

newsit

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

BUSINESS-STORIES

Creta Farms | Σήμερα η μέρα της κρίσης για τη μεγαλύτερη βιομηχανία αλλαντικών της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε

στις

Κορυφώνεται σήμερα στο Ρέθυμνο η διαμάχη μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη για το μέλλον της Creta Farms. Ποια είναι τα νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Ελάχιστες ώρες μετά την δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Δομαζάκη για την Creta Farms και την απάντηση της εταιρείας σχετικά με τις απαιτήσεις του, έφθασε η στιγμή που οι αδελφοί Μανώλης και Κώστας Δομαζάκης να συγκρουστούν στα πλαίσια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται σήμερα στην έδρα της εταιρείας.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες το τελευταίο 24ωρο καθώς χθες το μεσημέρι ο Κώστας Δομαζάκης παρουσίασε στην Εθνική Τράπεζα (σ.σ. την τράπεζα που εκπροσωπεί και τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες της Creta Farms) τον στρατηγικό επενδυτή που επιθυμεί να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Πρόκειται για τον κ. Θεόδορο Δούζογλου ο οποίος μας συστήθηκε πριν από μερικά χρόνια όταν και εξαγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο “Πεντελικόν” στη Κηφισιά.

Πέρα από την παρουσίαση της πρότασης για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή την Γενική Συνέλευση θα απασχολήσει, μεταξύ των άλλων, και η υπόθεση του δανεισμού προς την εταιρεία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κώστα Δομαζάκη, 11,6 εκατ. ευρώ. Για το θέμα αυτό η PWC η οποία είχε κληθεί να διαλευκάνει την υπόθεση στην τελική της έκθεση την οποία η Creta Farms γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι εντοπίστηκε η ροή του χρήματος όμως δεν επιβεβαιώνεται καμία υποχρέωση της CF προς τον κ. Κώστα Δομαζάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η σημαντικότερη κρίση που αντιμετωπίζει η κρητική αλλαντοβιομηχανία που στην δεκαετία του ’90 έγινε γνωστή και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πλέον κατέχει την κορυφαία θέση στον κλάδο ξεπερνώντας παραδοσιακές βιομηχανίες του κλάδου που μεσουρανούσαν για δεκαετίες.

news247

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Business

Επιμελητήριο Καβάλας | Παράταση προθεσμίας “Επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος”

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων EnterpriseEuropeNetwork, σας ενημερώνει για τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος.

Τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος τα οποία διοργανώνονται από την GKMEDIAPUBLISHINGκαι την PALLADΙAΝCONFERENCESυπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 με προσκεκλημένους την πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της χώρας καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου.

Τα επιχειρηματικά βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος έρχονται να επιβραβεύσουν τους καλύτερους του ελληνικού επιχειρείν, τους διορατικούς και πρωτοπόρους που τολμούν, οραματίζονται, πρωτοπορούν και διακρίνονται σε μια περίοδο γεμάτη αντιξοότητες. Παράλληλα, έχουν σκοπό να προβάλουν τους επιλεγμένους επιχειρηματίες, ώστε να αποτελέσουν πρότυπο για την κοινωνία και μοχλό για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Κοινά Κριτήρια βράβευσης: Μη ύπαρξη αρνητικών ιδίων κεφαλαίων , Κύκλος εργασιών >50.000 ευρώ               

Ακολουθούν επιγραμματικά οι κατηγορίες των βραβείων και τη κριτήρια βράβευσης:

 • Κοινά κριτήρια: Μετοχικό κεφάλαιο, Αριθμός εργαζομένων, Κύκλος εργασιών, Κερδοφορία
 • Διορατική επιχείρηση- Βραβείο Θαλής ο Μιλήσιος (Τολμηρές επιχειρηματικές αποφάσεις κόντρα στην κρίση)
 • Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας (δημιουργία από την αρχή κερδοφόρας επιχείρησης)
 • Οικογενειακή Επιχείρηση (Επιτεύγματα νεότερης γενιάς)
 • Καινοτόμα Επιχείρηση (Καινοτομίες)
 • Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση ( Ποσοστό εξαγωγών επί του τζίρου)
 • Γυναίκα- Επιχειρηματίας (Επιτεύγματα επιχείρησης υπό την διοίκησή της)
 • Επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας (Αριθμός νέων θέσεων εργασίας)
 • Εταιρικά και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επιχείρηση (Επιτυχημένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός)
 • Εναρμονισμένη Επιχείρηση με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης (Εφαρμογή κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης)
 • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (Επιτεύγματα νέας επιχείρησης)

Οι νικητές θα προβληθούν στη σχετική απολογιστική έκδοση των βραβείων που θα διανεμηθεί δωρεάν στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και θα κυκλοφορήσεις με την εφημερίδα Παρασκήνιο και την Free PressΚαρφίτσα.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να βρουν τα κριτήρια βράβευσης και τις αιτήσεις συμμετοχής στο Επιμελητήριο Καβάλας. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής 26 Ιουνίου. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 222212 (εσωτ. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη ή (εσωτ. 11) κα. Δέσποινα Παρασύρη και στο email info@chamberofkavala.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ