Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Επίσκεψη κλιμακίου της ΓΣΕΒΕΕ στη Σαμοθράκη με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων

Την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη είχε την ευκαιρία να αποτυπώσει από κοντά το κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ που επισκέφτηκε το νησί στις 25-26 Αυγούστου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Έβρου κ. Θ. Μπέλλα καθώς και στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν επαφές και συναντήσεις με επαγγελματίες, την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους τοπικούς φορείς. Σκοπός ήταν η ακριβής αποτύπωση των προβλημάτων και των απωλειών που σημειώνονται σε επίπεδο εσόδων σε δεκάδες διαφορετικά επαγγέλματα από τη φιλοξενία και τον τουρισμό μέχρι την εστίαση και το εμπόριο λόγω της πρόσφατης διακοπής στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη αλλά και των σημαντικών σχετικών προβλημάτων που συνεχίζονται.

Όπως έγινε εμφανές, οι απώλειες δεν περιορίζονται μόνο στις ημέρες που σημειώθηκε ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού την ηπειρωτική Ελλάδα. Αντίθετα, τα προβλήματα συνεχίζονται λόγω της ακύρωσης εκατοντάδων κρατήσεων δωματίων από το εσωτερικό και το εξωτερικό και λόγω του ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα δρομολογίων των πλοίων μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα είναι το νησί να δυσφημίζεται στην τουριστική αγορά. Όπως είναι αναμενόμενο, οι δυσμενείς αυτές εξελίξεις επηρεάζουν αρνητικά το σύνολο της τοπικής οικονομίας. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη και επεξεργασία θεμάτων σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν αφενός το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης όσο και τα ζητήματα αναβάθμισης λιμενικών, πολιτισμικών και τουριστικών υποδομών. Υπό αυτό το πρίσμα, εντοπίσθηκαν χρόνια προβλήματα που χρήζουν επίλυσης και συνδέονται με την αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας και της αναπτυξιακής δυναμικής του νησιού.     

Σε σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε για τη δρομολόγηση και επεξεργασία άμεσων λύσεων, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς προχώρησε στην παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου ορίζοντα που στοχεύουν τόσο στην άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας, όσο και στην προώθηση πρωτοβουλιών διαμόρφωσης ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου μακρού ορίζοντα που θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη αναπτυξιακή τόνωση του νησιού. 

Η στήριξη των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού πρέπει να αποτελέσει βασικό μέλημα όλων, της πολιτείας (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος), των τοπικών φορέων και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να επανέλθει άμεσα η τουριστική και οικονομική δραστηριότητα του νησιού. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα προχωρήσει άμεσα στην ποσοτικοποίηση των απωλειών που καταγράφηκαν, στην εξειδίκευση συγκεκριμένων προτάσεων σε όλα τα σχετικά επίπεδα καθώς και την αντίστοιχη προώθηση των σχετικών μέτρων τόνωσης, ενώ θα παρακολουθήσει την εξέλιξη των ενεργειών αποκατάστασης της τουριστικής δραστηριότητας, της εμπιστοσύνης και της ομαλότητας.   

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας παρουσία των Αρχών και παρευρέθη πλήθος κόσμου που τίμησε για άλλη μια χρονιά όσους έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ινδικά σχέδια για τα Λιμάνια Καβάλας & Αλεξ/πολης – Παρασκηνιακές συζητήσεις Αθήνας με Νέο Δελχί

Δύο ελληνικά λιμάνια στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμάνι της Καβάλας και το γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζεται από την Αθήνα να γίνουν κόμβοι για τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC (Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.

Επισημαίνεται ότι ο IMEC συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σύνοδο Κορυφής G20 στο Νέο Δελχί (με συμβαλλόμενα μέρη τις Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ) ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα μιας εναλλακτικής διαδρομής στον κινεζικό οικονομικό δρόμο «Belt and Road Initiative» (BRI). Εκτοτε, λαμβάνουν χώρα πρωτοβουλίες από ελληνικής πλευράς που κινούνται στη σφαίρα της οικονομικής διπλωματίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, με κορυφαία εξ αυτών την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί τον περασμένο Φεβρουάριο, τον οποίο συνόδευαν ομάδα υπουργών και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία Αυστριακών και Ούγγρων βουλευτών στον Φράχτη του Έβρου

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεύοντας τις αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Η αποστολή παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Την ίδια ώρα έχουν “ανάψει τα αίματα” και πολιτικά για το μεταναστευτικό ζήτημα όσο πλησιάζει και η κάλπη των ευρωεκλογών :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en