Connect with us

BUSINESS-STORIES

Επιμελητήριο Καβάλας | 4ο Ετήσιο Ιρακινο – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο  Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως θα πραγματοποιήσει το «4ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκού Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», στις 10 – 11 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει συνεδρίες που θα διερευνήσουν τον ευρωπαϊκό παράγοντα στις δυνατότητες ανοικοδόμησης του Ιράκ, το όραμα της ιρακινής πλευράς για την ανάπτυξη της βιομηχανίας της χώρας, περιπτωσιολογικές μελέτες μεταφοράς τεχνογνωσίας στο Ιράκ, καθώς και συναντήσεις Β2Β μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στο Επιμελητήριο την Γενική Επισκόπηση του Φόρουμ με το νέο πρόγραμμα, καθώς και την ανανεωμένη προσωρινή λίστα των Ιρακινών επιχειρηματιών που αναμένονται, για να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους τους σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Ενδεικτικά αναζητούν επιχειρηματικές συνεργασίες επιχειρήσεις στους τομείς των τροφίμων, δομικών υλικών, κατασκευών, φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών, αξεσουάρ αυτοκινήτων, τουρισμού κλπ 

Γλώσσες εργασίας : Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία)          

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Υπουργοί και Κρατικοί Λειτουργοί από το Ιράκ και την Ελλάδα, Ιρακινοί επιχειρηματίες με παρόμοια εκπροσώπηση από την ελληνική πλευρά και τη συμμετοχή ευρωπαϊκών εταιριών. 

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας στο 2510 222212 (εσωτ. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη ή (εσωτ. 11) κα. Δέσποινα Παρασύρη και στο email info@chamberofkavala.gr

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

BUSINESS-STORIES

Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες και πώς αλλάζουν τον κόσμο της εργασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πώς θα το βρίσκατε να μην χρειαζόταν να πάτε για τη δουλειά σας σε  ένα τυπικό γραφείο, αλλά να πηγαίνατε για παράδειγμα σε μια παραλία της Ισπανίας και δίπλα στο κύμα παρέα με τον υπολογιστή σας να κάνετε τη δουλειά σας; Κι αν κάποια στιγμή βαριόσασταν και θέλατε αλλαγή σκηνικού να  βρισκόσασταν στην καρδιά μιας αμερικανικής μεγαλούπολης όπου και πάλι σε κάποιο σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο θα δουλεύατε από το laptop σας; Επίσης, αν δεν θέλετε να μετακινηθείτε να μπορείτε να έχετε ως επαγγελματική στέγη το σπίτι σας; Μάλλον όχι και τόσο άσχημα κι αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους επαγγελματικές συνθήκες αφορούν πάρα πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη μας ενώ όπως κάποιοι λένε το συγκεκριμένο εργασιακό μοντέλο θα αποκτήσει ακόμα πιο μεγάλη έκταση τα επόμενα χρόνια.

Οι Ψηφιακοί Νομάδες (Digital Nomads), είναι λοιπόν οι άνθρωποι που δουλεύουν από τους φορητούς υπολογιστές τους, χωρίς συγκεκριμένη τοποθεσία, αρκεί απλά να έχουν μια καλή σύνδεση WiFi. Συνήθως εργάζονται σε τομείς της τεχνολογίας χωρίς να αποκλείονται όμως κι άλλα επαγγέλματα όπως  συγγραφείς, μεταφραστές και διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, εκτός από το να είναι αυτοπασχαλούμενοι μπορεί να εργάζονται σε εταιρείες εξ αποστάσεως.

Το newsbeast.gr συνομίλησε με την κ. Εύη Μίσσα, μια Ελληνίδα Ψηφιακή Νομάδα και δημιουργό των γκρουπ κοινωνικής δικτύωσης Digital Nomads Athens, η οποία μας αποκάλυψε τα μυστικά αυτής της τάσης και των ανθρώπων που ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Τι είναι ένας Digital Nomad;

Ψηφιακοί νομάδες: Εργαζόμενοι που εγκαταλείπουν τα γραφεία τους και με έναν υπολογιστή στο χέρι ταξιδεύουν στον κόσμο και εργάζονται εξ αποστάσεως (remote) από παραλίες, καφέ, βιβλιοθήκες και coworking (συνεργατικούς) χώρους και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις-meetups για να κοινωνικοποιηθούν αλλά και να δικτυωθούν. Μερικοί μένουν και σε coliving δηλαδή σπίτια που μοιράζονται μεταξύ τους, τα έξοδα, τους λογαριασμούς και το χώρο εργασίας. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και αυτοί που δεν ταξιδεύουν τόσο συχνά, και έχουν τη βάση τους σε μια πόλη, αλλά ακολουθούν τις παραπάνω πρακτικές για κοινωνικοποίηση/δικτύωση.

 

 

– Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό;

Στην Ελλάδα είναι περαστικοί και δεν μένουν πάνω από μερικούς μήνες, άρα όχι δεν υπάρχουν πολλοί.
Στο εξωτερικό έχει πολύ περισσότερους, ειδικά στην Ασία: Chiang Mai, Thailand & Ubud, Bali και στην Ευρώπη ειδικά Βαρκελώνη, Λισαβόνα και Άμστερνταμ. Σύμφωνα με προβλέψεις ειδικών, έως το 2035 οι ψηφιακοί νομάδες μπορεί να έχουν ξεπεράσει ακόμη και το ένα δισεκατομμύριο.

– Αν μπορείτε δώστε μας το προφίλ τους. Είναι νέοι σε ηλικία, τι δουλειές κάνουν;

Τρεις κατηγορίες: είναι οι millennials 20 έως 35 ετών, Generation X 35 και 50 ετών και στην τρίτη ομάδα είναι οι Baby Boomers, οι οποίοι έχουν πατήσει τα 50 χρόνια. Επαγγέλματα: παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ως μεταφραστές, σχεδιαστές γραφικών, δημόσιες σχέσεις, συντάκτες- επεξεργαστές κειμένων, βοηθητικό προσωπικό εξ αποστάσεως, ειδικοί σε ανάπτυξη λογισμικού, διευθύνοντες σύμβουλοι, διαχειριστές ακινήτων, στο χώρο του
μάρκετινγκ. Κάποιοι είναι επιχειρηματίες οι ίδιοι ή αυτοαπασχολούμενοι, αλλά η τάση που τείνεινα κυριαρχήσει φέρνει και μεγάλες εταιρείες να επιλέγουν αυτό το μοντέλο συνεργασίας με τους υπαλλήλους τους. Δηλαδή τη δυνατότητα μιας εξ αποστάσεως remote απασχόλησης.

– Εσείς με τι ακριβώς ασχολείστε;

Αναλαμβάνω διαδικτυακά πρότζεκτ και είμαι δασκάλα yoga.

– Έχετε βρεθεί σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας; Τι ακριβώς ζήσατε εκεί;

Ναι, βρέθηκα σε άλλα μέρη της Ευρώπης όπου υπάρχουν γκρουπ (σαν το Digital Nomads Athens) τα οποία υποστηρίζουν τους ψηφιακούς νομάδες (αλλά και αυτούς που δεν ταξιδεύουν τόσο συχνά) σε θέματα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε coworking όπου μπορούν να εργάζονται ο καθένας σε δικά του προτζεκτ ενώ μοιράζονται τον ίδιο χώρο και δραστηριότητες.

– Το είδος γνωρίζει άνθηση στις ΗΠΑ;

Τεράστια, σύμφωνα με μελέτες, μέχρι το 2020 ένας στους τρεις Αμερικανούς θα δουλεύει εξ  αποστάσεως, είτε από το σπίτι του ή από αλλού.

– Δημιουργήσατε ένα γκρουπ στο Facebook για Ψηφιακούς Νομάδες. Ποιος ο σκοπός του;

Είδα την ανάγκη αυτού του πληθυσμού για δικτύωση/κοινωνικοποίηση στην Ελλάδα και έφτιαξα τα γκρουπ. (Meetup-Facebook-Instagram). Σκοπός; Να ενώνει αυτόν τον πληθυσμό που επισκέπτεται την Ελλάδα ή που διαμένει εδώ και εργάζεται από τον υπολογιστή χωρίς φυσικό γραφείο. Προσφέρουμε ημέρες coworking,
κοινωνικές δραστηριότητες για ποτό, φαγητό, χορό, yoga, διαλογισμό ακόμα και διακοπές και ταξίδια στα νησιά, από όπου εργάζονται (coworking), μένουν (coliving) και κάνουν και διακοπές μαζί. Και φυσικά πρακτικές συμβουλές για ό,τι αφορά τη χώρα μας.

Κάποιες φορές οι Ψηφιακοί Νομάδες αισθάνονται μοναξιά

– Ο Ψηφιακός Νομάς αισθάνεται μόνος του;

Κάποιες φορές, για αυτό και εργάζονται από καφέ, βιβλιοθήκες και coworking χώρους και  συμμετέχουν σε εκδηλώσεις-meetups για κοινωνικοποίηση και για επαγγελματικές ευκαιρίες.

– Ποιες χώρες έλκουν περισσότερο τους Digital Nomads και για ποιο λόγο κατά τη γνώμη σας;

Σε ένα γενικό πλαίσιο παίζει ρόλο πόσο ανοιχτή και φιλική είναι η εκάστοτε χώρα σε ξένο πληθυσμό και πόσο ανεπτυγμένο έχει το αίσθημα της κοινότητας, και φυσικά το WiFi.

Πιο συγκεκριμένα:

Κυρίως η Ασία λόγω του χαμηλού κόστους ζωής και του καλού κλίματος (είναι πάντα καλοκαίρι). Ένα μεγάλο κέντρο νομάδων είναι η Κολομβία, επίσης για το χαμηλό κόστος ζωής, την ιστορία και το κλίμα.

Και στην Ευρώπη:

Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας με το χαμηλό φορολογικό σύστημα και το χιονοδρομικό κέντρο που έχει και το κέντρο coworking & coliving (κατοικίες που μοιράζεται ένα νομάς με τον άλλο). Η Λισαβόνα λόγω του καιρού και του χαμηλού κόστους ζωής. Τέλος, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο είναι επίσης πόλος έλξης, όπως και το Άμστερνταμ για τις πολλές ευκαιρίες δικτύωσης που υπάρχουν στον χώρο της τεχνολογίας και επίσης σε αυτές τις πόλεις τα γραφεία coworking δεν προσφέρουν απλά ένα χώρο για να δουλέψουν μαζί οι νομάδες, αλλά μια ζωντανή κοινότητα, με καθημερινές δραστηριότητες και ευκαιρίες για γνωριμίες και επαγγελματική εξέλιξη. Ενδεικτικά το WeWork είναι μια τέτοια εταιρεία.

 

 

– Θα προτιμούσατε μια δουλειά σε ένα γραφείο;

Πολύ δύσκολο, αλλά είμαι υπέρμαχος της εργασίας από coworking χώρους, βιβλιοθήκες, καφέ και για την αλλαγή παραστάσεων αλλά και για δικτύωση/γνωριμίες σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

– Πιστεύετε ότι αυτό θα είναι το μέλλον του κόσμου της εργασίας και γιατί;

Θα είναι σίγουρα το μέλλον του κόσμου της εργασίας, λόγω της γρήγορης εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και των πλεονεκτημάτων αυτού του είδους εργασίας όπως: λιγότερα έξοδα εφόσον δεν υπάρχει γραφείο, πρόσβαση σε εργαζόμενους που δεν ζουν στην ίδια πόλη αλλά είναι ιδανικοί για τη θέση, καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω μη μετακίνησης σε ώρες αιχμής, επιλογή ωραρίου, ελευθερία για χόμπυ, ποιοτικός χρόνος με ανθρώπους της ζωής μας, μείωση της ανεργίας.

 

 

– Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μεγαλύτερος πόλος έλξης για αυτό το είδος εργαζόμενων;

Ναι, βεβαίως και θα μπορούσε καθώς η γεωγραφία και το κλίμα της Ελλάδος είναι μεγάλα πλεονεκτήματα, αλλά η απαγορευτική φορολογία, με τη μη ευελιξία στις νέες τεχνολογίες και την ανύπαρκτη κοινότητα δεν την καθιστούν δημοφιλή προορισμό για τον ξένο πληθυσμό.

– Μια ευχή για τους συναδέλφους σας;

Να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις στις χώρες που επισκέπτονται και να προσπαθούν να καταλάβουν τους ντόπιους, για να μαθαίνουν καλύτερα την κουλτούρα αλλά και να υποστηρίζουν τις ανάγκες της κάθε χώρας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

BUSINESS-STORIES

Ακλόνητο το μονοπώλιο της Digea σύμφωνα με ΕΕΤΤ και ΕΣΡ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί να εκπέμψει τηλεοπτικό σήμα αν δεν έχει σύμβαση με τον ιδιώτη πάροχο (Digea). Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πιστοποίησε τη μονοπωλιακή λειτουργία της εταιρείας των πέντε ιδιοκτητών των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας με τη νέα απόρριψη των ενστάσεων που είχαν καταθέσει τρία περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης, το Εγνατία TV, το Πέλλα TV και το Time Channel. Λίγο καιρό πριν είχε απορρίψει και τις ενστάσεις δύο ακόμη σταθμών, Euro Channel και Γνώμη του Πολίτη.

Και τα πέντε περιφερειακά κανάλια, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, έπρεπε να βάλουν λουκέτο επειδή εξέπεμπαν ψηφιακό σήμα στη Θεσσαλονίκη με δικό τους δίκτυο εκτός Digea. Τα δύο τελευταία, το Euro Channel και η Γνώμη του πολίτη, υπέγραψαν σύμβαση με την Digea πριν από λίγους μήνες και έτσι το ΕΣΡ πήρε πίσω την απόφασή του για διακοπή της λειτουργίας τους. Τώρα, τα τρία άλλα κανάλια, η ένσταση των οποίων απορρίφθηκε, θα πρέπει επίσης να προσφύγουν στην Digea ή να κλείσουν.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο χάρτης των φοροαπαλλαγών για το 2020

Δημοσιεύτηκε

στις

Φοροελαφρύνσεις ύψους 1,18 δισ. ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για το 2020, μεταξύ των οποίων η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά περίπου 1% αποκλειστικά για την πλήρη μισθωτή απασχόληση.

Από το νέο έτος το σύνολο των φορολογουμένων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες) θα πληρώσει λιγότερους φόρους, ενώ σημαντικά ωφελημένες θα είναι και οι επιχειρήσεις καθώς μειώνεται στο 24% ο συντελεστής φορολόγησης και ο φόρος επί των μερισμάτων στο 5% από 10% σήμερα.

 

 

Οι παροχές είναι συγκεκριμένες και κοστολογημένες στον νέο προϋπολογισμό:

Οικογένεια και Υπογεννητικότητα

· Θα χορηγηθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2020, με εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που καλύπτουν τουλάχιστον το 90% των οικογενειών.

· Μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13% των ειδών βρεφικής ηλικίας και των κρανών ασφαλείας.

Φυσικά Πρόσωπα

· Θα μειωθεί ο εισαγωγικός συντελεστής φορολογίας εισοδήματος στο 9% και θα αυξηθεί το αφορολόγητο ορίου για κάθε παιδί.

· Θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης κατά περίπου μια μονάδα βάσης.

Επιχειρήσεις

 –   Θα μειωθεί ο φόρος εισοδήματος Νομικών Προσώπων από 28% στο 24% από τη χρήση του 2019.
 –   Θα μειωθεί η φορολογία των κερδών που θα διανεμηθούν το 2020 από 10% σε 5%.

–    Θα ανασταλεί ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια και του φόρου υπεραξίας ακινήτων.

–    Επιστροφή μέρους των δαπανών για ανακαινίσεις, ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κτιρίων που εξοφλούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, η οποία δεν θα επιφέρει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό του 2020.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονικά τα βιβλία των επιχειρήσεων από το 2020

Δημοσιεύτηκε

στις

Ηλεκτρονικά αναμένεται να είναι τα βιβλία των επιχειρήσεων από το 2020.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από το τρέχον έτος, με την πλήρη εφαρμογή του να αναμένεται λίγους μήνες αργότερα.

Στόχος της  κυβέρνησης είναι ο ευκολότερος έλεγχος των συναλλαγών από την εφορία, αλλά και οι άμεσες επιστροφές φόρων σε όσους είναι συνεπείς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ