Quantcast
Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ένωση Θρακών: Οι πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη μετά την Μικρασιατική Καταστροφή

Στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2023, η Ένωση Θρακών με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν συνέδριο με θέμα: Οι πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη μετά την Μικρασιατική Καταστροφή- Άφιξη, Εγκατάσταση, Ενσωμάτωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την  Κυριακή 27 και 28 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία πόλη που ο μισός και πλέον πληθυσμός της προήλθε από πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν σε αυτήν, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Σήμερα, κλείνοντας πια έναν αιώνα από την άφιξη των πρώτων προσφύγων, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη και το παρελθόν της πόλης και να αναδείξουμε με σεβασμό το πολιτιστικό της απόθεμα, που είναι όχι μόνο τα κτήρια αλλά και οι άνθρωποί της.

Με πρωτοβουλία της ΕΝΩΣΗΣ ΘΡΑΚΩΝ και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2023 διοργανώνουμε ένα συνέδριο, στο οποίο θα αναπτυχθούν, εκτός από επιστημονικές ανακοινώσεις και ομιλίες μελών από προσφυγικούς συλλόγους της πόλης, νέες καταγραφές, που θα προσθέτουν χρήσιμες πληροφορίες στην τοπική ιστορία και όχι μόνο.

Η οργανωτική επιτροπή:
Τζούλια Φανφανη – Μαλακόζη, Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης
Αικατερίνη Κάλτσου, υποψ. Διδάκτωρ Δημογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ
Σταυρούλα Παπαχατζίδου, υποψ. Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ
Θεοφάνης Ισαακίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων
Γιώργος Τσιαμήτας, οικονομολόγος, Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Θρακών

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Επτά μαθητές συνελήφθησαν με ναρκωτικά σε αυλή σχολείου

Επτά μαθητές συνελήφθησαν για ναρκωτικά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (16/3) σε αυλή σχολικού συγκροτήματος της Αλεξανδρούπολης, σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, οι συλληφθέντες μαθητές είχαν μικροποσότητες κάνναβης, τις οποίες όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς τις πέταξαν στο χώρο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από γείτονες της περιοχής όπου έγινε αντιληπτό το περιστατικό στην αυλή του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, οι αστυνομικοί μάζεψαν περίπου 10 συσκευασίες με κάνναβη.

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται ανήλικοι μαθητές στην Αλεξανδρούπολη για ναρκωτικά.

Πηγή: newsbomb.gr, evros-news.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη | Νεκρός 15χρονος που έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη σήμερα το πρωί (Σάββατο 16.3.2024), οπότε και σκοτώθηκε ένας 15χρονος που έπεσε από τον φωταγωγό του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο 15χρονος φαίνται ότι εκτελούσε εργασίες μαζί με τον πατέρα του στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Για άγνωστους λόγους έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό.

Ο πατέρας σε σοκ είδε τον γιο του να πέφτει στο κενό μη μπορώντας να αντιδράσει. Δυστυχώς ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

protothema.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Το ENACHANNEL μεταδίδει ζωντανά το East Macedonia & Thrace Forum II

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, διπλωματικών, ακαδημαϊκών αλλά και επιχειρηματικών φορέων ξεκινά σήμερα, το East Macedonia & Thrace Forum που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αλεξανδρούπολη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en