Connect with us

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Ενεργοί Πολίτες για την Αλληλεγγύη» | Το Μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για 10 λεπτά δημοσιότητας

Δημοσιεύτηκε

στις

Απάντηση στην ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, τον Βαγγέλη Παππά και τον Νίκο Ξανθόπουλο αντίστοιχα (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) δίνουν οι «Ενεργοί Πολίτες για την Αλληλεγγύη» σχετικά με το camp των προσφύγων στο Ασημακοπούλου και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται συνολικά το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Κίνηση των Πολιτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μερίδα της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου «φλερτάρει» με τον διχασμό των Καβαλιωτών για να κλέψουν λίγη δημοσιότητα, ενώ ετοιμάζει και παρέμβαση στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, καταθέτοντας και σχετικό κείμενο για το Μεταναστευτικό και το πόσο (και αν) επηρεάζει την καθημερινότητα της Καβάλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Ενεργών Πολιτών για την Αλληλεγγύη»
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το Μεταναστευτικό ζητούν οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Παππάς και Ξανθόπουλος, κάνοντας λόγο σε… αναφορές για μετατροπή του στρατοπέδου Ασημακοπούλου σε μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και σε άλλες αναφορές που εμπλέκουν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα.

Όλα αυτά βέβαια βασίζονται σε αόριστες αναφορές… κατά την καθομιλουμένη σε ΦΗΜΕΣ, καθώς δεν κατονομάζουν καμία. Μόλις λίγες ημέρες πριν η Κίνηση Ενεργών Πολιτών σε κείμενό μας καταρρίψαμε με στοιχεία την όποια φήμη κυκλοφορούσε σχετικά με τη μονιμότητα ή μη της διαμονής των προσφυγών στη Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας, καθώς το μέσο διάστημα παραμονής τους μέχρι την έγκριση του ασύλου ανέρχεται στους 6-12 μήνες. Διάστημα κατά το οποίο κοινωνικοποιούνται, κυκλοφορούν στην πόλη, ψωνίζουν και τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο.

Παρόλα αυτά εκείνοι συνεχίζουν να επιμένουν βασιζόμενοι σε φήμες και ζητούν:

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε άλλο «καταλληλότερο μέρος», χωρίς να μας λένε ποιο είναι αυτό, αν μπορούν να μεταφερθούν εκεί και πότε μπορεί να γίνει αυτό. Αναφέροντας μόνο ότι το επιθυμητό μέρος είναι κάποιο «ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ» που μπορεί να είναι καταλληλότερο. (Να τους ξαναπάμε μήπως στο Εσκί Καπού κύριοι;)
Να συζητηθεί τι θα γίνει με το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, ένα θέμα για το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί ούτε καν το ιδιοκτησιακό, συνδέοντάς το έτσι με την παραμονή των προσφύγων σαν να φταίνε οι πρόσφυγες για τη διαχρονική απραξία του Δήμου στην υποβαθμισμένη ανατολική πλευρά της πόλης. Και όλα αυτά τα θυμήθηκαν «έκτακτα»
Στους «έκτακτους» αυτούς κύριους θα πρέπει να ειπωθεί:

ότι το προσφυγικό είναι πολύ σοβαρό εθνικό και διεθνές πρόβλημα για να γίνεται μικροπολιτική με αυτό
ότι δεν μπορεί να αναδεικνύουν με τη μέθοδο του κατεπείγοντος ως πρόβλημα ένα θέμα που δεν αποτελεί πρόβλημα για την καθημερινότητα των Καβαλιωτών, με προφανή κίνδυνο να διχάσουν την πόλη, για να αποκτήσουν 10 λεπτά δημοσιότητας
Από μέρους μας, καλούμε τους κυρίους αυτούς αντί να σκιαμαχούν ενάντια σε εξαθλιωμένα γυναικόπαιδα, να καταπιαστούν με τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης… που δεν είναι και λίγα. Επιπλέον, θεωρούμε ότι μέλημα όλων μας θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της επικοινωνίας των προσφύγων με τους κάτοικους της πόλη και σε αυτήν τη βάση καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητούν για το προσφυγικό, με τον Δήμο να λειτουργεί βοηθητικά και όχι να διχάζει τους πολίτες.

Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Αφού όμως αυτή η συζήτηση θα γίνει -ως μη όφειλε- οι Ενεργοί Πολίτες για την Αλληλεγγύη θα καταθέσουν επίσημα το κείμενό τους «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ: 10 ΜΥΘΟΙ και 1 ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» που ήδη έχει υπογραφεί από 500 συμπολίτες μας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος | Έκκληση για ενεργότερη συμμετοχή των κρατών της Ε.Ε. στην επιχείρηση “IRINI”

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον αμυντικό-στρατιωτικό τομέα και οι τρόποι αντιμετώπισής της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι κύριοι άξονες της συζήτησης αφορούσαν στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο αμυντικός τομέας στο πλαίσιο της πανδημίας, καθώς και στις συνέπειές της σε επιχειρήσεις-αποστολές Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και ‘Αμυνας (ΚΠΑΑ).

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης εκ μέρους των κρατών μελών της Ε.Ε. και τη σημασία διατήρησης της ανθεκτικότητας της Ε.Ε., απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που ελλοχεύουν κατά την παρούσα κρίση, ιδιαίτερα τις υβριδικές απειλές, κάνοντας εδική μνεία στην “μαζική και οργανωμένη πίεση μέσω μετακίνησης πληθυσμών στα σύνορα του Έβρου, υποκινούμενη από την Τουρκία, καθώς και στην καλά μελετημένη εκστρατεία παραπληροφόρησης της τελευταίας”.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σπουδαιότητα της επιχείρησης “IRINI” για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την ουσιαστική συμβολή της Ελλάδας, με την ανάληψη της διοίκησης της δύναμης της επιχείρησης – εκ περιτροπής με την Ιταλία – παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη για ενεργότερη συμμετοχή και υπενθυμίζοντας το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συζήτηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν επίσης ο γ.γ.. ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ και ο αναπληρωτής γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής μεταναστών, στο Φυλάκιο Έβρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Επεισόδια προκλήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Φυλακίου, στον βόρειο Έβρο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης, διαμένοντες στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανηλίκων του Κέντρου, ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές ενώ έβαλαν φωτιά στον χώρο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόγραμμα Σπουδών «Σύγχρονη Μετανάστευση και Πρόσφυγες στην Ελλάδα» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΒΙΜ) του Δ.Π.Θ. σχεδίασε επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σύγχρονη Μετανάστευση και Πρόσφυγες στην Ελλάδα» το οποίο απευθύνεται σε στελέχη του Δ΄ Σώματος Στρατού, ως δράση στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δ.Π.Θ. και του Δ΄ Σώματος Στρατού που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2018. 

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δ.Π.Θ. στην συνεδρίαση της Τετάρτης 6/5/2020 ενέκρινε την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κατανόηση των βασικών όρων και η απόκτηση συνολικής εικόνας του μεταναστευτικού προβλήματος, προκειμένου η συνδρομή του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με την δεδομένη προσφυγική/μεταναστευτική ροή, να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτηθούν γνωστικές δεξιότητες, ψυχοκινητικές δεξιότητες και συμπεριφορές. 

Ενδεικτικά αναφέρονται η εξοικείωση με βασικές έννοιες του μετανάστη, του πρόσφυγα, και της διάκρισης αυτών, η γνώση των μηχανισμών προστασίας και των βασικών δικαιωμάτων της κάθε ομάδας, των νομικών υποχρεώσεων των κρατών απέναντί τους, γνώσεις που αφορούν στη συλλογή, ανάλυση, σύνθεση και οργάνωση πληροφοριών για την διευθέτηση των εξωτερικών συνόρων καθώς την λειτουργία της Frontex και της δράσης της απέναντι στις μεταναστευτικές ροές, η γνώση των βασικών αρχών και εννοιών αναφορικά με το νέο με το υπό διαμόρφωση διεθνές σύστημα και των πολιτικών που θα  κληθεί να διαμορφώσει η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση σε συνάρτηση με το ρόλο της  Ελλάδας ως κράτος πρώτης γραμμής, η κατανόηση του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΚΟ. Θα καλλιεργηθούν και θα αναπτυχθούν δεξιότητες εντοπισμού και αξιολόγησης των αλλαγών στην τρέχουσα μεταναστευτική πραγματικότητα, ενσυναίσθησης για την αποτελεσματική αντίληψη των κοινωνιολογικών διαστάσεων της προσφυγικής μετανάστευσης, συνειδητοποίησης της σημασίας κοινωνικής ένταξης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και των ιδιαίτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη του Δ΄ΣΣ, έχει διάρκεια 39 ωρών και θα ξεκινήσει στις 23/05/2020. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από 07/05/2020 έως 17/05/2020. 

Σχετικές πληροφορίες: https://kedivim.duth.gr/ 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Πώς μηδενίστηκαν οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον μηδενισμό των αφίξεων παράτυπων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφερε η συστηματική εφαρμογή του δόγματος «επιθετικής επιτήρησης» και η τακτική δυναμικής αποτροπής που υλοποιείται από το Λιμενικό ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, όταν κλιμακώθηκε η κρίση στον Έβρο και υπήρχε ανησυχία για το ενδεχόμενο απόπειρας μαζικής μετακίνησης μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η τελευταία βάρκα που έφτασε σε ελληνικό νησί ήταν την 1η Απριλίου, όταν 39 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο.

Έκτοτε έχουν καταγραφεί 17 απόπειρες να προσεγγίσουν βάρκες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου -συχνά συνοδεία τουρκικών ακταιωρών- οι οποίες ωστόσο έχουν αποτραπεί από σκάφη του Λιμενικού.

Σε μια περίπτωση, στη Σάμο η επιχείρηση αποτροπής βάρκας από σκάφη του Λιμενικού διήρκησε ένα ολόκληρο 24ωρο  πριν τελικώς η τουρκική ακτοφυλακή υποχρεωθεί να περισυλλέξει τους επιβαίνοντες στη βάρκα και να τους μεταφέρει πίσω στα τουρκικά παράλια.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ