Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Energean | Αποκλειστικά για τις διαθεσιμότητες η διαβούλευση με το σωματείο

Για τη Δευτέρα ορίστηκε η συνάντηση, με την εταιρεία να καθιστά υπεύθυνο το Σωματείο για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί όσο διαρκεί η κατάληψη.

Τη Δευτέρα μετατέθηκε τελικά η συνάντηση της Energean με το Σωματείο εργαζομένων στα πετρέλαια, μετά την αίτηση του τελευταίου για αναβολή και της συνάντησης που η εταιρεία είχε προτείνει για σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ENANEWS.GR, η Energean απέστειλε νωρίτερα σήμερα απάντηση στο 2ο εξώδικο του Σωματείου, τονίζοντας ότι έχει ήδη στείλει όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, ενώ επανέλαβε την αποστολή τους και σε μορφή αρχείων, εκτός από το λινκ που είχε χρησιμοποιήσει αρχικά.

Έτσι η εταιρεία δίνει στο Σωματείο κι άλλο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί, ενώ κατά την ίδια πληροφόρηση, καθιστά σαφές στην απάντησή της ότι η διαβούλευση θα γίνει με αποκλειστικό αντικείμενο το πρόγραμμα διαθεσιμότητας εργαζομένων που έχει εκπονήσει η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές απώλειες που επιφέρει η διατήρηση του Πρίνου εκτός λειτουργίας και παραγωγής.

Η Energean έχει δώσει εντολή να παραμεινουν τα Πετρέλαια κλειστά όσο διαρκεί η κατάληψη των εγκαταστάσεων και απαγορεύεται να στη διοίκηση του πρίνου να μεταβεί στα γραφεία της. Στις δε αιτιάσεις του Σωματείου για θέματα ασφαλείας, η εταιρεία χαρακτηριστικά απαντά ότι “όσο υφίσταται αποχή από κάθε παραγωγική εργασία ή οποιαδήποτε άλλη εργασία που δύναται να αυξήσει τα επίπεδα κινδύνου, όπως εξάλλου έχει ζητήσει ρητά και η ΕΔΕΥ, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που διασφαλίζουν συνθήκες ασφάλειας για τις εγκαταστάσεις, τους ευρισκόμενους σε αυτές και το περιβάλλον”.

Μάλιστα η εταιρεία, με δεδομένο ότι η κατάληψη συνεχίζεται, καθιστά το Σωματείο υπεύθυνο για οποιοδήποτε συμβάν προκληθεί όσο διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τσανάκα | Η ”Ανάσα” τελειώνει το 2023 με εμένα

Η πρώην Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ”Ανάσα για τον Δήμο” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΝΑ LIVE NEWS με την Μαρία Παπάζογλου σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα ωστόσο που κουριαρχούν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα είναι φυσικά και η επόμενη ημέρα που αφορά την παράταξη της Ανάσας, μία παράταξη που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα για το μέλλον της αλλά και την επόμενη ημέρα.

Η κα. Τσανάκα λοιπόν ξεκαθαρίζει ότι αυτή θα είναι που θα βρίσκεται στο τιμόνι της παράταξης μέχρι και το τέλος του 2023 και μετά πρόκειται απλά να διαλυθεί. Η κα. Τσανάκα τονίζει ότι η συγκεκριμένη παράταξη δημιουργήθηκε από την ίδια και ότι φυσικά είναι ”δικό” της παιδί,όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να συνεχίσει από την νυν παράταξη και να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου για τηνΚαβάλα θα πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου την δική του παράταξη με νέο όνομα, με νέο όραμα.

Όσον αφορά την κα. Ιωσηφίδου και τον κ. Παπαδόπουλο που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μέχρι στιγμής ξεκαθαρίζει η κα. Τσανάκα ότι πρόκειται να τους συναντήσει τις επόμενες ημέρες για να τους παρουσιάσει το κλίμα αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει με τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης σχετικά με την πρόθεσή τους να βρεθούν στο τιμόνι μίας παράταξης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ταυτοχρόνως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η ίδια μία θέση σε κάποιο άλλης μορφής ψηφοδέλτιο, καθώς η δική της πορεία στα ”δημοτικά” τελειώνει το 2023.

Πολιτικό σχόλιο; Ίσως μερικές φορές δεν υπάρχει. Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος λοιπόν για την Καβάλα ”αποχαιρετά” τα δημοτικά το 2023, αφήνοντας την δική της πορεία και το δικό της χρώμα με δυσκολίες, με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την κα. Τσανάκα κλείνει και ίσως ανοίξει ένα νέο..Ένα νέο κεφάλαιο ωστόσο που θα ανοίξει και για άλλους…και το ζήτημα που τελικά προκύπτει ποιός θα είναι αυτός που θα πείσει τελικά τους Καβαλιώτες ότι αξίζει να βρεθεί στην θέση του Δημάρχου, σε μία από τις πιο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές της ανθρωπότητας και της κοινής γνώμης…

Η επόμενη ημέρα τελικά για την ”Ανάσα” είναι ίσως και το κλείσιμο ενός μεγάλου κεφαλαίου για την πορεία της κα. Τσανάκα και σίγουρα από δω και πέρα ξεκινάει και το μεγαλύτερο παραπολιτικό ρεπορταζ που θα περιλαμβάνει φιλοδοξίες, όνειρα, όραμα, φόβο, αμφιβολία αλλά και αρκετό θάρρος..

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ξεκίνησε ο καθαρισμός για την διάνοιξη του δρόμου στο Περιγιάλι

Ξεκίνησε από νωρίς Το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου ο καθαρισμός της περιοχής από την οποία θα υλοποιηθεί το σχέδιο του Περιγιάλιου και πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του νέου δρόμου.

Στο σημείο βρέθηκε ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Καβάλας, κ. Μάκης Χαραλαμπίδης, οποίος δηλώνει ότι η αρχή έγινε, ξεκίνησε ο καθαρισμός και βρισκόμαστε στην αναμονή των έργων που θα πραγματοποιηθούν στην συνέχεια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου | Χριστουγεννιάτικο BAZAR

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας οργανώνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στον ισόγειο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας, Χριστουγεννιάτικο BAZAR τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση των απόρων καρκινοπαθών. Ώρες λειτουργίας θα είναι, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 μ.μ.

Οι Γιορτές των Χριστουγέννων, είναι μέρες που κρύβουν μέσα τους θαλπωρή, αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Με αυτό τον τρόπο ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας μας καλεί να γίνουμε όλοι εθελοντές αγάπης και να προσφέρουμε ότι μπορούμε από το απόθεμα της ψυχής μας στον συνάνθρωπό μας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: