Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον των Αμερικανών και για τη φυσική αποθήκη φυσικού αερίου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη χθες στην Πρωινή ήταν ενδιαφέρουσες, ακόμη κι αποκαλυπτικές όσον αφορά το ενδιαφέρον των Αμερικανών για επενδύσεις στην περιοχή. Κατά τον Δήμαρχο οι επισκέπτες της πόλης την Τρίτη ενδιαφέρονται για τα λιμάνια και για το υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα».

Το οποίο μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα μετατραπεί σε μια φυσική αποθήκη φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος αντίθετα τόνισε ότι οι Αμερικανοί δεν έδειξαν μεγάλο ή καθόλου ενδιαφέρον για τον τουρισμό. Πρόκειται για την επίσκεψη στην Καβάλα δύο διπλωματών κι ενός εκπροσώπου αμερικάνικης τράπεζας επενδύσεων.

Στο πρόγραμμα τους είχαν συναντήσεις και με τον Κώστα Αντωνιάδη και με τη διοίκηση του ΟΛΚ. Πέρα από τα ως συνήθως αόριστα δελτία τύπου, υπάρχουν οι δηλώσεις Μουριάδη που σίγουρα είναι περισσότερο κατατοπιστικές.

Ο κ. Μουριάδης πείσθηκε για το πραγματικό τους ενδιαφέρον και είπε την Τετάρτη το πρωί: « Μας μίλησαν ξεκάθαρα για το ενδιαφέρον τους για τα λιμάνια. Για αυτό της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Ήταν καλά ενημερωμένοι για τα δεδομένα και των δύο μεγάλων λιμανιών της Καβάλας. Ενδιαφέρονται επίσης για το υπό εξάντληση κοίτασμα Νότια Καβάλα. Ρώτησαν να μάθουν για το κλίμα μεταξύ των πολιτών της Καβάλας για την Αμερική και το ενδεχόμενο επενδύσεων από την Αμερική.

Θεωρώ ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Η τράπεζα επενδύσεων που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση διαχειρίζεται αρκετά λιμάνια στην Αμερική. Οι ερωτήσεις που μας έκαναν ήταν στοχευμένες και στα δύο θέματα. Λιμανιών και φυσικής αποθήκης φυσικού αερίου».

Ο Θόδωρος Μουριάδης ρωτήθηκε και για άλλα θέματα της πόλης. Είπε ότι η Μεγάλη Λέσχη θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο ενώ ανακοίνωσε ότι ξανά ξεκίνησε το έργο στη δημοτική καπναποθήκη. Τέλος γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση της Καλαμίτσας. Με αυτό πρόκειται να επισκεφθεί εκ νέου την ΕΤΑΔ στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

proininews

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία σε site της Θεσ/νίκης νέου περιστατικού βίας σε σχολείο της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα περιστατικά εκφοβισμού κι επιθέσεων κατά μαθητών από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων, στο 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την πρόσφατη καταγγελία πατέρα ότι ο γιος του, μαθητής τρίτης δημοτικού, στο ίδιο σχολείο, δέχθηκε επίθεση από δύο παιδιά της τετάρτης δημοτικού, και μάλιστα παρουσία τεσσάρων καθηγητών.

Όπως καταγγέλλει στο Thestival.gr γιαγιά μαθήτριας δευτέρας δημοτικού, που μεγαλώνει την 7,5 ετών εγγονή της «το πρώτο περιστατικό έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. Η εγγονή μου προσπάθησε να υπερασπιστεί συμμαθητή της και την χτύπησαν. Συγκεκριμένα, μαθητές τρίτης δημοτικού έπιασαν συμμαθητή της και δεν τον άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Λίγες μέρες αργότερα άλλο παιδί, πέμπτης δημοτικού, νευρίασε και κλώτσησε την εγγονή μου».

Μάλιστα, όπως περιγράφει η γιαγιά του κοριτσιού, Κ. Π., που απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου για να καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχτηκε η εγγονή της, η ίδια της ζήτησε να φέρει… μάρτυρες, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα εκείνη καταγγέλλει. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε καταγγείλει και ο πατέρας του μαθητή της τρίτης δημοτικού που πηγαίνει στο ίδιος σχολείο.

«Δεν γίνεται να φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο», λέει χαρακτηριστικά η γιαγιά της μαθήτριας.

Παράλληλα αναφέρει πως μαζί με άλλους γονείς του σχολείου, θα προβούν σε ότι ενέργειες τους επιτρέπει ο νόμος, προκειμένου να υπερασπιστούν τα παιδιά τους!

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από το Στεφανοβίκειο στην Αλεξανδρούπολη – Οι στενές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στην πράξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, παρακολούθησαν την άκρως εντυπωσιακή άσκηση της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού καθώς και της 3rd Combat Aviation Brigade των ΗΠΑ, στο πεδίο βολής του Λιτόχωρου.

“Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως ένα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και ότι οι συνεκπαιδεύσεις των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, βοηθάνε στην επίτευξη των στόχων της άμυνας και της ασφάλειας, όπως αυτοί τέθηκαν στη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας ΗΠΑ.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση, παρουσιάζει την αμερικανική αφοσίωση στην συμμαχία με την Ελλάδα και είναι μια απτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την ασφάλεια, την ευημερία και την δημοκρατία της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Από ελληνικής πλευράς στην άσκηση συμμετείχαν ελικόπτερα Αpache, Huey, Chinnook καθώς και τμήμα πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας, ενώ οι ΗΠΑ, πήραν μέρος με ελικόπτερα Apache αλλά και  μεταγωγικά black hawk, δηλαδή αυτά που σταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο του Βόλου στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ Ελλάδας.

«Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έστειλαν ένα μήνυμα αποτροπής και ετοιμότητας. Μέσα από τη συνεργασία και τις συνεκπαιδεύσεις η χώρα μας αποδεικνύει ότι αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή», δήλωσε  ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Προετοιμασίες στην Αλεξανδρούπολη για τη διέλευση αρμάτων & στρατιωτικού εξοπλισμού για την “Defender Europe 21”

Την ίδια ώρα, στον Έβρο και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε την Τετάρτη ο ο Διοικητής Σχηματισμού 21TSC Maj. General Christofer Mohan, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη Αμερικανικών Στρατευμάτων στη Βαλκανική, προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής,  τεχνικά ζητήματα καθώς λεπτομέρειες αναφορικά με τη μεταφορά αρμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την πρωτεύουσα του Έβρου στις χώρες διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ “Defender Europe 21”.

Οι Αμερικανοί Αξιωματούχοι, βρέθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τον Διοικητή της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Έβρου, Άγγελο Χουδελούδη, τον Λιμενάρχη αλλά και τους Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΑ, για να εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο στο οποίο θα ελλιμενιστεί το πλοίο των ΗΠΑ, το οποίο θα μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό, άρματα και ελικόπτερα προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως στην άσκηση αυτή συμμετέχουν 37.000 στρατιώτες από 18 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στην συμμαχία, 20.000 οχήματα και κοντέινερ με στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικά, η οποία θα διεξαχθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια.

Ήταν Μαίος του 2019, όταν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, μιλούσε από την Αλεξανδρούπολη για τη σημασία του λιμανιού της πρωτεύουσας του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και οικονομίας, καθώς και τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη των μετακινήσεων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ μέσω των λιμανιών και της προώθησής τους στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Λίγο μετά έγινε και η πρώτη “πρόβα”, με την άφιξη στο λιμάνι της ακριτικής πόλης του πλοίου M/V Green Ridge, το οποίο μετέφερε περισσότερα από 800 οχήματα και εξοπλισμό για τις Νατοϊκές ασκήσεις «Saber Guardian» και «Decisive Strike» που έλαβαν χώρα σε Ρουμανία και Βαλτικές χώρες.

Μήνυμα Πάιατ  στην Τουρκία

«Είμαστε κατά των προκλητικών ενεργειών. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θέλει να κάνει η Τουρκία». Αυτή ήταν η απάντηση του Αμερικανού Διπλωμάτη από το Λιτόχωρο αμέσως μετά το πέρας της άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών ελικοπτέρων, σε ερώτηση αναφορικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε έρευνες νότια της Κρήτης εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

 

 

evrospress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόκριες 2020 | Η Ξάνθη είναι έτοιμη να υποδεχθεί περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας & όχι μόνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ξάνθη με τις λαογραφικές γιορτές, αλλά και το ξεφάντωμα του καρναβαλιού, καταφέρνει κάθε χρόνο να κυριαρχεί στη βόρεια Ελλάδα!

Διοργανώνει, το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα, μετά το Καρναβάλι της Πάτρας. Επιπλέον, κάθε χρόνο κατά την περίοδο του τριωδίου διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών καθώς και πολλές επιλογές για ψυχαγωγία, ξεφάντωμα και γλέντι.

Η φήμη μάλιστα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού έχει περάσει τα τελευταία χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Επισκέπτες από την Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρουμανία, έρχονται κάθε χρόνο για να δουν από κοντά το Καρναβάλι ενώ πολλοί είναι αυτοί που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Ταυτόχρονα, οι καρναβαλικές γιορτές τονώνουν σημαντικά την τοπική οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του χρόνου θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός όποιος αναζητήσει και βρει κατάλυμα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τους ενδιαφερόμενους τουρίστες να αναγκάζονται να κλείνουν καταλύματα σε γειτονικές πόλεις! Υψηλές είναι οι πληρότητες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων και για το προσεχές Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι ο βασικός κορμός των εκδηλώσεων αρχίζει αύριο Τσικοπέμπτη.

Ήδη τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής έχουν πληρότητα 100%, όμως πέρα από τη μεγάλη επισκεψιμότητα, η οικονομία της πόλης κερδίζει από τη διοργάνωση σε πολλαπλά επίπεδα, καθώς η γιορτή προετοιμάζεται επί μήνες.

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι από… παλιά…
Μέχρι και την δεκαετία του 1950 οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονταν στην Ξάνθη είχαν κυρίως λαογραφικό χαρακτήρα, με έντονα προβεβλημένα τα παραδοσιακά θρακιώτικα στοιχεία. Συμμετείχαν κυρίως χορευτικά συγκροτήματα και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι των τριών νομών της Θράκης και κάποιοι γειτονικών περιοχών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ορισμένοι Ξανθιώτες με φαντασία, διάθεση και τόλμη προώθησαν την ιδέα των λαϊκών γιορτών κατά την περίοδο της Αποκριάς. Λίγο αργότερα, το 1966 για πρώτη φορά οργανώθηκαν στη Ξάνθη οι Αποκριάτικες Θρακικές Γιορτές.

Μάλιστα, ανατρέχοντας στις σελίδες της ιστορίας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, μαθαίνουμε πως τα πρώτα χρόνια, οι γειτονικές πόλεις ήθελαν πάση θυσία να πάρουν το Καρναβάλι στην πόλη τους. Αυτό δεν επιτεύχθηκε, καθώς, ο θεσμός είχε εδραιωθεί και οι τοπικοί άρχοντες και οι επαγγελματίες έκαναν το παν για να το διατηρήσουν.

Σήμερα, οι εκδηλώσεις της Ξάνθης αποτελούν πλέον το «αντίπαλο δέος» για το καρναβάλι της Πάτρας, με τους διοργανωτές για ακόμα μια χρονιά να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι τόσο για την επιτυχία της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής, όσο και για την προσέλκυση περισσοτέρων από 100.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων παραδοσιακών και σύγχρονων εκδηλώσεων.

komotinipress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διδυμότειχο | Πλήρωσε τον πιτσαδόρο με πλαστό χαρτονόμισμα πήρε και ρέστα! – Στην κατοχή της βρέθηκαν 32.000 πλαστά ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Με χαρτονόμισμα των… 100 ευρώ πλήρωσε την πίτσα της μια γυναίκα στο Διδυμότειχο το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν πλαστό!

Ο πιτσαδόρος ο οποίος παρέδωσε την παραγγελία στην νεαρή γυναίκα στην αρχή δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα χαρτονόμισμα και, μάλιστα, της έδωσε και ρέστα! Όταν επέστρεψε όμως στο κατάστημα και αντιλήφθηκε τι συνέβη κάλεσε την αστυνομία.

Η αστυνομία μετά από έλεγχο στο σπίτι της δράστιδας εντόπισε κρυμμένα 32.000 πλαστά ευρώ κυρίως σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μόλις ημέρες στο Διδυμότειχο συνελήφθη ένας 30χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή 5 πλαστά χαρτονομίσματα.

e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ