EKTAKTO | Ξεκίνησε το Ελ. Βενιζέλος αλλά για… Ελευσίνα!

Αλλαλούμ πραγματικά επικρατεί με την άφιξη του πλοίου Ελ. Βενιζέλος που αναμενόταν απο χθες Σάββατο στο λιμάνι της Καβάλας μεταφέροντας 2.500 πρόσφυγες στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκκένωση των νησιών του Αιγαίου. Για πολλές ώρες οι άνθρωποι στη Λέσβο προσπαθούσαν να πείσουν τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν στο πλοίο με κατεύθυνση προς Καβάλα και από εκεί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα φιλοξενούνταν σε κέντρα σε Ιωάννινα και Πρέβεζα.

Ωστόσο λίγο μετά τις 1μιση το μεσημέρι το Ελ. Βενιζέλος σύμφωνα με το Marinetraffic που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία του κάθε πλοίου ανα τον πλανήτη το Ελ. Βενιζέλος αναχώρησε απο το λιμάνι της Μυτιλήνης όχι όμως με προορισμό την Καβάλα καθώς κινείται νότια! Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως κινείται προς Ελευσίνα και μάλιστα γεμάτο. Το λιμεναρχείο Μυτιλήνης επιβεβαιώνει την αναχώρηση του πλοίου κανείς όμως δε γνωρίζει γιατί κινείται νότια και όχι βόρεια προς την Καβάλα! Παράλληλα δημοσιογράφος γνωστού site της Λέσβου μετέδιδε προ ολίγων λεπτών ότι το Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται ακόμα στο λιμάνι του νησιού!

Παράλληλα την Λέσβο προσεγγίζει αυτή τη στιγμή το Νήσος Μύκονος το οποίο δεν γνωρίζουμε αν θα φορτώσει πρόσφυγες στη Μυτιλήνη πριν κατευθυνθεί για το τελικό προορισμό του, την Καβάλα. Το Νήσος Μύκονος αναμένεται στην Καβάλα 7μιση περίπου ώρες από την αναχώρηση του από το λιμάνι της Μυτιλήνης, περίπου στις 11 το βράδυ.

Μπορεί η απόφαση της Ε.Ε. για εκκένωση των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες να έχει προκαλέσει τη μέγιστη αναταραχή κυρίως στη Λέσβο, μπορεί οι μισοί από τους 2.500 χιλιάδες πρόσφυγες να αρνούνται να επιβιβαστούν στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος που θα τους έφερνε στην Καβάλα ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που απολαμβάνουν σε εισαγωγικά αυτή την έκτακτη και περίεργη κατάσταση.              Οι 40 οδηγοί λεωφορίων από την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα που κλήθηκαν εσπευσμένα στην Καβάλα για να παραλάβουν περίπου 2.000 πρόσφυγες μπορεί να μην έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν το έργο τους καθώς παραμένει άγνωστη η ώρα άφιξης του Ελ. Βενιζέλος αλλά ωστόσο βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν κυριολεκτικά την παραμονή τους στην Καβάλα.

Βόλτες στην πόλη, φαγητό στις παραλιακές ψαροταβέρνες, ποτάκι στα μπαρ της πόλης και πρωινό καφεδάκι με θέα τη θάλλασα περιείχε το πρόγραμμα για τους 40 οδηγούς των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Πρεβέζης. Όχι και άσχημα.