Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές μέσα στις επόμενες ώρες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού για την Κυριακή του Πάσχα  προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή (16-04-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Κυριακή του Πάσχα (16-04-2023)
α) από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Β. Αύριο Δευτέρα του Πάσχα (17-04-2023)
α) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.
β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Οδηγίες αυτοπροστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en