Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκπέμπει SOS η διοίκηση της Δόξας Θεολόγου για το γηπεδικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Η διοίκηση της Δόξας Θεολόγου εκπέμπει SOS για το γηπεδικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Φίλιππος Καλαϊτζής, προέβη στην κάτωθι δήλωση που αφορά στο θέμα αυτό, ένα θέμα «αγκάθι» για την προσπάθεια όλων:

«Ως πρόεδρος της Δόξας Θεολόγου προσπαθώ να λύσω το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μας ως ομάδα της Θάσου. Με βάση αυτό έστειλα επιστολές στους Δημάρχους Παγγαίου, Καβάλας και Νέστου με αίτημα την παραχώρηση, αδειοδότηση και φιλοξενία σε κάποια από τα γήπεδα τους. Περιμένω την ανταπόκριση τους ώστε να κινηθούμε ανάλογα ενόψει της συμμετοχής μας σε ένα νέο για μας πρωτάθλημα».

Δελτίο τύπου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστιοπλοΐα για ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα από την Ομοσπονδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να ανοίξει νέες προοπτικές για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της ιστιοπλοΐας έλαβε η Ομοσπονδία του αθλήματος στην Ελλάδα, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα «Hellenic Wind4all» από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτως ηλικίας και στοχεύει στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ πανελλαδικώς. Με την αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ ενισχύεται η δυνατότητα προσβασιμότητας και εξοικείωσης με τη θάλασσα και το άθλημα της ιστιοπλοΐας με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο.

Ο κόσμος της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας δεν κάνει διακρίσεις, είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας. Η επαφή με τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και η δραστηριότητα στη θάλασσα ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωματική ενδυνάμωσή τους.

Οι όμιλοι που εντάσσονται αρχικά στο πρόγραμμα «Hellenic Wind4all» με τη δημιουργία ομάδων ιστιοπλοΐας για άτομα με αναπηρίες και ενισχύονται μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην προμήθεια ειδικών σκαφών και εξοπλισμού, καθώς και στην καθοδήγηση και εκπαίδευση των ομάδων και του τοπικού προπονητή από εξειδικευμένο προπονητή της ΕΙΟ είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, ο Ναυτικός Όμιλος Ηρακλείου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες.

Μέσω της δωρεάς εξασφαλίζεται η συμμετοχή και στήριξη και άλλων ομίλων ανά την Ελλάδα για την επόμενη τριετία.

Μέχρι σήμερα η δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να γνωρίσουν και να απολαύσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας υπάρχει μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πλέον, μέσω του προγράμματος «Hellenic Wind4all» της ΕΙΟ με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που μέσα από την κοινωφελή δράση του έχει στηρίξει επανειλημμένως τόσο το άθλημα της ιστιοπλοΐας όσο και ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, υλοποιείται ο σκοπός και το όραμα για την προσβασιμότητα ακόμη περισσότερων ατόμων με αναπηρίες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και στη θάλασσα σε όλη την χώρα.

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια εκπροσωπείται από ιστιοπλόους αθλητές ΑμεΑ σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παγκόσμια αλλά και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχουν εντάξει το άθλημα για ΑμεΑ στα μητρώα τους και δεν υπάρχει ξεχωριστή Ομοσπονδία για τα άτομα με κινητική αναπηρία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγκρίθηκε η δωρεά του ΑΟΚ στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την δωρεά ενός οχήματος από την ΠΑΕ ΑΟΚ προς το ΕΚΑΒ Καβάλας.

Πρόκειται για ένα όχημα μάρκας Τoyota Aygo, το οποίο δώρισε ο ΑΟΚ στο ΕΚΑΒ τον περασμένο Αύγουστο.

Το όχημα θα επιχειρεί ως όχημα άμεσης επέμβασης με την παρουσία ιατρού και διασώστη και με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τον οποίο θα διαθέσει το ΕΚΑΒ, καλύπτοντας δυσπρόσιτες για τα ασθενοφόρα περιοχές.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε μπει στην λαχειοφόρο αγορά κατά τη διάρκεια της περσινής ποδοσφαιρικής περιόδου. Και στις δύο κληρώσεις που έγιναν δεν βρέθηκε ο κάτοχος των λαχνών που το κέρδιζε και έτσι η ομάδα αποφάσισε να το δωρίσει στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ώστε να καλυφθούν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: kavalawebnews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α` κατηγορία ΕΠΣΚ | 7 από τις 14 ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή

Δημοσιεύτηκε

στις

7 από τις 14 ομάδες της Α` κατηγορία έχουν αλλάξει προπονητή έως τώρα, δηλαδή ένα ποσοστό στο 50%. Ο Βρασίδας μάλιστα έχει τις περισσότερες αλλαγές αφού στον πάγκο από το καλοκαίρι και μετά έχουν καθίσει τρεις προπονητές. 

Οι άλλοι 7  «αντέχουν» ακόμη μέχρι νεωτέρας.

Αναλυτικά.

Οι ομάδες που άλλαξαν προπονητή

Η πιο πρόσφατη αλλαγή είναι στον Βύρωνα Καβάλας όπου μετά από 3,5 χρόνια ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Γιώργο Αγγελίδη.  Τη  θέση του στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας ο Στέλιος Ιγνατιάδης.

Πριν είχαμε την αποχώρηση του Γιάννη Καρακότσαλη από τον Αστέρα Φωλιάς.

Με αυτόν πέρσι ο Αστέρας ανέβηκε στην Α` κατηγορία. Ακόμη δεν ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του και μάλλον μέχρι το ματς με τα Λιμενάρια, δύσκολα θα έχει νέο προπονητή ο Αστέρας. Ακούγονται τα ονόματα του Αγγελίδη, του Κεσαπίδη και του Τουρασανίδη.

Ο Βρασίδας Νέας Περάμου ξεκίνησε τη σεζόν με τον Κώστα Αρβανίτη(τώρα συνεργάτης του Ιγνατιάδη στον πάγκο του Βύρωνα). Στη συνέχεια για λίγες αγωνιστικές ανέλαβε ο Χρήστος Τερμεντζής. Ο τρίτος προπονητής για την περίοδο που διανύουμε είναι ο Κώστας Τερζανίδης.

Στην Κεραμωτή  αρχικά ήταν στη θέση του προπονητή ο Δημήτρης Σιώπης που πέρσι οδήγησε την ομάδα από την Β` στην Α` κατηγορία. Παραχώρησε τη θέση του στον έμπειρο Τάσο Τσαπανίδη που μέχρι τώρα είναι αήττητος στον πάγκο της Κεραμωτής σε 6 παιχνίδια.

Στον Αρη Πηγών ο Δημήτρης Τσάκωνας ήταν προπονητής στο ξεκίνημα της σεζόν. Πριν από λίγες αγωνιστικές τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Σιώπης.

Στον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης ο Στέλιος Αμοιρίδης που είχε αναλάβει πέρσι την ομάδα περίπου στα μέσα της σεζόν,  αποχώρησε και ο Θεόδωρος Μαδέσης ήταν ο αντικαταστάτης του.

Στην ομάδα του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου, το ξεκίνημα έγινε με τον Μπάμπη Πανταζίδη ενώ πριν λίγες αγωνιστικές τη θέση του πήρε ο Γιάννης Κοπανάκης που πέρσι ανέβασε τη Δόξα Αμυγδαλεώνα από τη Β` στην Α` κατηγορία.

Οι σταθεροί

Ο Παντελής Στυλιανού παραμένει στον Ορφέα Ελευθερούπολης όπως και ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης στον Μ. Α Ορφανίου. Άλλωστε οι δυο αυτές ομάδες πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα.  Το ίδιο ισχύει και για τον Θωμά Ματρακούκα στη Δόξα Αμυγδαλεώνα που αποτελεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.  Επίσης σταθερός παραμένει ο Πέτρος Κεκεντζής στον πάγκο της Αναγέννησης Λιμεναρίων.

Προπονητές δεν έχουν αλλάξει η ΑΕΚ Καβάλας και ο Φρίξος Πλατανοτόπου. Ο Γιάννης Κουμλιάς παραμένει στην ΑΕΚ και ο Νίκος Καραμπιμπέρης στην ομάδα του Δήμου Παγγαίου.   Τέλος παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος Χαλκερού βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα παραμένει σταθερός ο Βασίλης Χατζηβασιλειάδης.

ΠΗΓΗ: proininews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League | 16 ομάδες από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι 16 ομάδες του Champions League που εξασφάλισαν θέση στη φάση νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης προέρχονται από τα πέντε ισχυρά πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία), κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα. Είναι ο θρίαμβος των πλουσιότερων πρωταθλημάτων.

Ο Άγιαξ έμεινε έξω στον «τελικό» με τη Βαλένθια, η Σαχτάρ κατέρρευσε μπροστά στην Αταλάντα και η Ζενίτ αποκλείστηκε από μια Μπενφίκα που ήταν ήδη… αποκλεισμένη.

Ο τύπος των play-off του Μισέλ Πλατινί από το 2009, ο οποίος εξασφάλισε πέντε θέσεις στις πρώτες της βαθμολογίας στα μικρά πρωταθλήματα, είχε για μερικά χρόνια εγγυημένη λίγο ευρύτερη εκπροσώπηση, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της διοργάνωσης.

Η μεταρρύθμιση του 2018, με 16 ομάδες από τα πρώτα τέσσερα πρωταθλήματα απευθείας στους ομίλους, φαίνεται ότι δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία είναι ήδη εμφανή, καθιστώντας το Champions League ένα μονοπώλιο των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Αφήνοντας πλέον ως αναμνήσεις στους φιλάθλους τη μεγάλη Μπενφίκα του Εουσέμπιο, τον Άγιαξ του Κρόιφ, τη Στεάουα Βουκουρεστίου του Ντουκαντάμ, τον Ερυθρό Αστέρα του Σαβίτσεβιτς ή την Πόρτο του Ζοσε Μουρίνιο.

Πρωταθλητές Ευρώπης από χώρες που πλέον δεν… μετράνε τόσο πολύ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ