Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 140.000, ουρές στα εκλογικά τμήματα -Στις 11 η πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα

Με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου πρόεδρου, δόθηκε παράταση μίας ώρας, ενώ ενδέχεται να δοθεί και παραπάνω στα τμήματα που υπάρχουν ουρές.

Την παράταση της διαδικασίας εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μέχρι τις 9:00 το βράδυ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος. Η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έαν παρατηρηθούν μεγάλες ουρές ενδέχεται να δοθεί και περαιτέρω παραταση, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε το προσδοκώμενο.

Με την παράταση επομένως θέλει η Κουμουνδούρου να δώσει την ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες το επιθυμούν, να εκφράσουν την προτίμησή τους για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπλη.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις 11 το βράδυ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.500 άτομα συν 1.100 άτομα από το εξωτερικό. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 35.000 είναι νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως λιγα λεπτά πριν το τέλος της ψηφοφορίας είναι ήδη 147.000 οι ψηφοφόροι.

Τέλος ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τις 11:00 το βράδυ.

Στην Κουμουνδούρου πλέον εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα φθάσει ενδεχομένως και θα ξεπεράσει τις 150.000. Με τη μεγάλη αυτή συμμετοχή και τη μεγάλη εγγραφή νέων μελών το αποτέλεσμα -που θα γνωρίζουμε τα μεσάνυχτα- καθίσταται ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2022, όταν ήταν μοναδικός υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν προσέλθει στις κάλπες 152.000 ψηφοφόροι.Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εκτιμήσεις ότι η συμμετοχή θα φθάσει τις 150.000
Σε ποια εκλογικά κέντρα ξεπεράστηκε η περσινή προσέλευση
Μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρείται όπως είναι λογικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή και στην Κρήτη.

Μάλιστα σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στο Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη, το Αλιβέρι τις Συκιές και τη Σπάρτη, η συμμετοχή είναι ήδη μεγαλύτερη σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2022.

Το ίδιο και στη Θεσσαλία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τη δύσκολη κατάσταση στην περιοχή έχουν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 5.500 πολίτες. Και πάλι περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες είχαν τυπωθεί 240.000 ψηφοδέλτια, ενώ νέα τυπώθηκαν σήμερα.

Τα αποτελέσματα αναμένονται πλέον αργά το βράδυ. Με το δεδομένο ότι οι κάλπες θα έκλειναν στις 20:00 υπήρχε η εκτίμηση ότι ξεκάθαρη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα θα υπήρχε στις 23:00. Τώρα με την παράταση το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει παράταση και η ανακοίνωση του αποτελέσματος!

Οι δηλώσεις των υποψήφιων για την ηγεσία -Που ψήφισαν
Πρώτος από τους πέντε υποψήφιους που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μετέβη σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, λέγοντας στους δημοσιογράφους «σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κομοτηνή Δυνατά”: Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κομοτηνής

Η διαχείριση  των αδέσποτων είναι  ένα από τα σοβαρότερα  ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, καίριο θέμα της  καθημερινότητας  και  πλέον πεδίο έκφρασης ακραίων αντιδράσεων καθώς  η  Δημοτική Αρχή Γκαράνη απέτυχε πλήρως στην επίλυση του ζητήματος, και είναι η αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για αυτό

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος δεν επαφίεται σε καλές προθέσεις ή σε μονοδιάστατες Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κομοτηνής

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κ. Γκαράνης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ευθύνη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα στο Δήμο μας.

δράσεις. Απαιτεί πολιτική βούληση, στρατηγική, συνοχή και σύνθεση, ορατό και ρεαλιστικό στόχο από όλους, όσους θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον η συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού των ζώων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά κυρίως των ίδιων των ζώων.

Αντί να φροντίσουν να βελτιώσουν και να αυξήσουν τις δομές φιλοξενίας και να εντατικοποιήσουν τα προγράμματα υιοθεσίας, αντί να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους για στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις, όπως υπόσχονταν στην αρχή της θητείας τους, ο κ. Γκαράνης και οι συνεργάτες του αδιαφόρησαν πλήρως και εμφανώς άφησαν ζώα και ανθρώπους στην τύχη τους. Και μαζί και την κατάσταση στην πόλη και τα χωριά.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τον δήμαρχο να επαίρεται για τα ποσά που δαπανώνται στον Δήμο Κομοτηνής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων – που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! – ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει του γειτονικούς δήμους για το χάλι που επικρατεί μέσα στην πόλη μας, ενώ δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για κοινές δράσεις και συνεργασίες, ούτε καν για να θέσει το πρόβλημα επί τάπητος. Και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του κυνοκομείου, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αναποτελεσματικότητας του Δημάρχου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο πάνω έχει ακόμα το πετρέλαιο; Εκτιμήσεις που τρομάζουν

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών στην Ασία, αφού τα αποθέματα αργού σε βασικό αποθηκευτικό κόμβο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν στα 22 εκατομμύρια βαρέλια την τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA). Πρόκειται για πτώση 943.000 βαρελιών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate άγγιξαν τα 95,03 δολάρια το βαρέλι κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022. Τελευταία διαπραγματεύονταν στα 94,61 δολάρια το βαρέλι. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 1,05% στα 97,56 δολάρια το βαρέλι.

«Η σημερινή δράση των τιμών φαίνεται να βασίζεται στο Cushing, καθώς φτάνει σε χαμηλό 22 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022», δήλωσε στο CNBC ο Bart Melek, διευθύνων σύμβουλος της TD Securities.

Εάν τα αποθέματα συνεχίσουν να πέφτουν κάτω από αυτά τα επίπεδα, θα είναι «σκληρό» να βγαίνει αργό στην αγορά, δήλωσε η Melek στο «Street Signs Asia» του CNBC.

Προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε «υψηλά επίπεδα» για το υπόλοιπο του έτους και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το ράλι αν το παγκόσμιο καρτέλ πετρελαίου OPEC+ διατηρήσει περιορισμένες τις προμήθειες.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελαιόλαδο από… χρυσάφι – Εκτιμήσεις για 10.000€ ανά τόνο

Σε τιμή-ρεκόρ φέτος το ελαιόλαδο. Πώς θα κινηθεί η παραγωγή.

Οι φόβοι ότι η Ισπανία μπορεί να ξεμείνει από ελαιόλαδο πριν ξεκινήσει η επόμενη συγκομιδή τον Οκτώβριο έχουν ωθήσει τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την Ανδαλουσία αυξήθηκε κατά 120% από 3,83 €/κιλό σε 8,50 €/κιλό. Η Ισπανία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας ελαιολάδου στον κόσμο, παρήγαγε μόλις το ήμισυ της κανονικής της ποσότητας λαδιού κατά την τελευταία συγκομιδή, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Πολλοί παίκτες στην αγορά «αρχίζουν να ανησυχούν ότι η Ισπανία θα ξεμείνει από προσφορά πριν από τη νέα συγκομιδή», έχει δηλώσει ο αναλυτής τιμών της Mintec, Kyle Holland.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι και σε άλλες προμηθεύτριες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία η παραγωγή θα είναι πολύ μικρότερες, γεγονός που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην αγορά ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο βρίσκεται υπό πίεση εδώ και μήνες, με τους παραγωγούς να προειδοποιούν για ελλείψεις από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα είναι έκπληξη αν μέσα στο επόμενο δίμηνο, η τιμή στο ελαιόλαδο «σπάσει» το φράγμα των 10.000 ευρώ ανά τόνο.

Σημειώνεται ότι οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου ξεπέρασαν τα 8.900 δολάρια/τόνο αυτόν τον μήνα, λόγω της ξηρασίας σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου και της μείωσης στην παραγωγή. Η μέση τιμή τον Αύγουστο ήταν 130% υψηλότερη από ό,τι πέρυσι, με τις τιμές να ξεπερνούν γρήγορα το προηγούμενο ρεκόρ των 6.242 δολαρίων/τόνο που σημειώθηκε το 1996 χωρίς να φαίνεται πως οι τιμές μπορεί να μειωθούν.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: