Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε σε κάθε νομό στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στις Σέρρες

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση για τη διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών κ.κ. Μ. Μουρβετίδη, Θ. Μαρκόπουλου & Π. Σπυρόπουλου.

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής Ν. Σερρών συνάντηση των ΤΟΕΒ της ευρύτερης περιοχής των νομών Δράμας, Καβάλας & Σερρών με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών κ.κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, Θόδωρου Μαρκόπουλου & Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η εξαιρετική έλλειψη υδάτινων πόρων για την άρδευση των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις απορροές που καταλήγουν στην κεντρική τάφρο, όσο και τις πηγές του νομού Δράμας καθώς και την παροχή του ποταμού Αγγίτη. Τονίσθηκε ότι ίσως πρόκειται για τη δυσκολότερη χρονιά όσον αφορά το διαθέσιμο αρδευτικό νερό.

Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνεννόησης μεταξύ όλων των ΤΟΕΒ, όλων των νομών (τόσο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας) προκειμένου οι ποσότητες του νερού να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των γεωργών όλων των περιοχών, να περιορισθεί κάθε σπατάλη στην διαχείριση του νερού και να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις η χρήση των γεωτρήσεων.

Σκοπός είναι να μην «χαθούν» ποσότητες νερού προς την θάλασσα αλλά να εξασφαλισθεί το απαραίτητο νερό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου ώστε να περιορισθούν κατά το δυνατόν οι παραγωγικές και οικονομικές ζημίες των καλλιεργειών.

Στην όλη συζήτηση συνεκτιμήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, η διαφορετική «φύση» των οργανικών εδαφών των Τεναγών αλλά και η ιδιαιτερότητα της προς τον βορρά εκροής των υδάτων αρχικά στον Αγγίτη και εν συνεχεία στον Στρυμώνα ποταμό.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρευνα για Ινστιτούτο Τσίπρα: «Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το μέλλον της εγχώριας Κεντροαριστεράς, που ιδίως μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών βρίσκεται σε τροχιά αμφισβήτησης και διεργασιών, παρουσιάστηκε στη διάρκεια της δεύτερης μέρας εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην έρευνα που παρουσιάστηκε από τη Metron Analysis και Choose Strategic Communications Partner στη διάρκεια της θεματικής «Ευρώπη και η άνοδος ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων. Ποιες πολιτικές μπορούν να τις αντιμετωπίσουν;» οι Στράτος Φαναράς και Γιάννης Μπαλαμπανίδης αποκάλυψαν πως το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απαντούν θετικά στο ερώτημα αν «θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ενιαίο σχήμα».

Με βάση τα ευρήματα που έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Τρίτης από τους κ.κ. Στράτο Φαναρά και Γιάννη Μπαλαμπανίδη, είναι συνολικά 7 στους 10 οι πολίτες (σε μέγεθος δείγματος παραπάνω των 1000) που εντοπίζουν ένα μεγάλο κενό σε αυτό το πολιτικό φάσμα και διαβλέπουν ως μοναδική λύση τις συγκλίσεις δυνάμεων προς ενίσχυσή του.

Πηγή: www.rosa.gr

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Προκλητικό δημοσίευμα κατά του Μητροπολίτη Άνθιμου, από μειονοτική εφημερίδα

Η εφημερίδα Millet που εκδίδεται στην Ξάνθη και αυτοαποκαλείται ως “εφημερίδα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης”, δημοσίευσε άρθρο που διαστρεβλώνει πλήρως τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η μειονοτική εφημερίδα υπονοεί οτι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν απειλή για τη μειονότητα της Θράκης. Μάλιστα, αναφερόμενη στη στάση της Ελλάδας απέναντι σε μειονοτικούς πληθυσμούς, κάνει λόγο και για “μακεδονική μεονότητα”.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en