Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Mούφα» η προοδευτική κυβέρνηση – Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στο χθεσινοβραδυνό ντιμπέιτ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, 10 μέρες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας «μούφα» την προοδευτική κυβέρνηση που επικαλείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν θα στηρίξει ή θα ανεχθεί το ΚΚΕ. Η συνολική πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία, υγεία και αλλού είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση που προτείνει το ΚΚΕ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει «να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

«Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση “μούφα”» είπε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος επαναφέροντας την δέσμευσή του για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα στηρίξετε κύριε Κουτσούμπα».

Ειδικότερα για τα θέματα της Παιδείας και απαντώντας στην ερώτηση της Σίας Κοσιώνη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα» αν και πρόσθεσε πως το κόμμα του είναι υπερ της κατάργησής της καθώς όπως είπε «η ελάχιστη βάση εισαγωγής την οποία η ΝΔ την προώθησε διότι θεωρεί ότι δεν μπορούν να μπαίνουν με 8000 μόρια για παράδειγμα, με τέτοιο χαμηλό επίπεδο στα ΑΕΙ οι νέοι μας, αλλά μπορούν όμως οι ίδιοι με τα 8000 μόρια να πληρώνουν 8000 ευρώ για να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια τα οποία έχουν εξισωθεί με πανεπιστημιακά πτυχία».

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το Κράτος τους Θεσμούς και την Διαφάνεια είπε πως «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ίδιοι ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα ή όλα τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, λέμε ότι έχουν κοινά προγράμματα, στρατηγικές στοχεύσεις ίδιες» για να προσθέσει «Και αυτά έχουν να κάνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, έχουν να κάνουν με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την ονομαζόμενη πράσινη μετάβαση, έχουν να κάνουν με τις επιλογές των διεθνών συμμάχων που κατά την άποψή μας είτε είναι ΝΑΤΟ είτε ΕΕ βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας, του ελληνικού λαού υπέρ των συμφερόντων του και σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση αυτά τα προγράμματα έχουμε πει ότι δεν δίνουμε ανοχή, στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα όταν ο ελληνικός λαός μας δώσει και την πλειοψηφία και βρεθεί μαζί μας σε αυτή τη διακυβέρνηση, ο ίδιος ο λαός αποφασισμένος, μπορούμε να το υλοποιήσουμε».

Ο γγ του ΚΚΕ τάχθηκε κατά της ΝΑΤΟικής συμμαχίας αλλά και κατά της επιβολής εμπάργκο στην Ρωσία υποστηρίζοντας πως η εμπλοκή της Ελλάδας στον νατοϊκό μηχανισμό την καθιστά ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων. Συγκεκριμένα, απαντώντας στον Παναγιώτη Στάθη ο οποίος του έθεσε ερώτημα για τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας είπε πως «Οι εξοπλισμοί που αναφέρατε με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλες χώρες υπηρετούν συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Μιας συμμαχίας στην οποία ανήκει η χώρα μας η οποία ασκεί επιθετική ενέργειες ενάντια σε άλλους λαούς, σε άλλες χώρες που εμπλέκει και τη χώρα μας και γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων.

Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα στην Ουκρανία, ο πόλεμος της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, που έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας και των αντίστοιχων συμμάχων τους. Από αυτή τη σκοπιά λοιπόν οι εξοπλισμοί αυτοί δηλαδή το να πηγαίνουν τόνοι οπλικών συστημάτων τεθωρακισμένων στην Ουκρανία[…] δεν υπηρετούν ανάγκες της προστασίας του εναέριου χώρου, του θαλάσσιου χώρου των συνόρων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»

Παράλληλα, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ1) για το «αν είναι ρεαλιστικό το οικονομικό μοντέλο που προτείνει το ΚΚΕ χωρίς να απομονώνει τη χώρα στην ενότητα «Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση» είπε ότι το μόνο το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό και μοναδικά εφαρμόσιμο αν το δούμε από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση για τη διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών κ.κ. Μ. Μουρβετίδη, Θ. Μαρκόπουλου & Π. Σπυρόπουλου.

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής Ν. Σερρών συνάντηση των ΤΟΕΒ της ευρύτερης περιοχής των νομών Δράμας, Καβάλας & Σερρών με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών κ.κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, Θόδωρου Μαρκόπουλου & Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η εξαιρετική έλλειψη υδάτινων πόρων για την άρδευση των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις απορροές που καταλήγουν στην κεντρική τάφρο, όσο και τις πηγές του νομού Δράμας καθώς και την παροχή του ποταμού Αγγίτη. Τονίσθηκε ότι ίσως πρόκειται για τη δυσκολότερη χρονιά όσον αφορά το διαθέσιμο αρδευτικό νερό.

Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνεννόησης μεταξύ όλων των ΤΟΕΒ, όλων των νομών (τόσο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας) προκειμένου οι ποσότητες του νερού να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των γεωργών όλων των περιοχών, να περιορισθεί κάθε σπατάλη στην διαχείριση του νερού και να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις η χρήση των γεωτρήσεων.

Σκοπός είναι να μην «χαθούν» ποσότητες νερού προς την θάλασσα αλλά να εξασφαλισθεί το απαραίτητο νερό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου ώστε να περιορισθούν κατά το δυνατόν οι παραγωγικές και οικονομικές ζημίες των καλλιεργειών.

Στην όλη συζήτηση συνεκτιμήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, η διαφορετική «φύση» των οργανικών εδαφών των Τεναγών αλλά και η ιδιαιτερότητα της προς τον βορρά εκροής των υδάτων αρχικά στον Αγγίτη και εν συνεχεία στον Στρυμώνα ποταμό.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρευνα για Ινστιτούτο Τσίπρα: «Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το μέλλον της εγχώριας Κεντροαριστεράς, που ιδίως μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών βρίσκεται σε τροχιά αμφισβήτησης και διεργασιών, παρουσιάστηκε στη διάρκεια της δεύτερης μέρας εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην έρευνα που παρουσιάστηκε από τη Metron Analysis και Choose Strategic Communications Partner στη διάρκεια της θεματικής «Ευρώπη και η άνοδος ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων. Ποιες πολιτικές μπορούν να τις αντιμετωπίσουν;» οι Στράτος Φαναράς και Γιάννης Μπαλαμπανίδης αποκάλυψαν πως το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απαντούν θετικά στο ερώτημα αν «θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ενιαίο σχήμα».

Με βάση τα ευρήματα που έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Τρίτης από τους κ.κ. Στράτο Φαναρά και Γιάννη Μπαλαμπανίδη, είναι συνολικά 7 στους 10 οι πολίτες (σε μέγεθος δείγματος παραπάνω των 1000) που εντοπίζουν ένα μεγάλο κενό σε αυτό το πολιτικό φάσμα και διαβλέπουν ως μοναδική λύση τις συγκλίσεις δυνάμεων προς ενίσχυσή του.

Πηγή: www.rosa.gr

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Προκλητικό δημοσίευμα κατά του Μητροπολίτη Άνθιμου, από μειονοτική εφημερίδα

Η εφημερίδα Millet που εκδίδεται στην Ξάνθη και αυτοαποκαλείται ως “εφημερίδα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης”, δημοσίευσε άρθρο που διαστρεβλώνει πλήρως τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η μειονοτική εφημερίδα υπονοεί οτι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν απειλή για τη μειονότητα της Θράκης. Μάλιστα, αναφερόμενη στη στάση της Ελλάδας απέναντι σε μειονοτικούς πληθυσμούς, κάνει λόγο και για “μακεδονική μεονότητα”.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en