Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Mούφα» η προοδευτική κυβέρνηση – Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στο χθεσινοβραδυνό ντιμπέιτ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, 10 μέρες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας «μούφα» την προοδευτική κυβέρνηση που επικαλείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν θα στηρίξει ή θα ανεχθεί το ΚΚΕ. Η συνολική πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία, υγεία και αλλού είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση που προτείνει το ΚΚΕ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει «να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

«Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση “μούφα”» είπε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος επαναφέροντας την δέσμευσή του για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα στηρίξετε κύριε Κουτσούμπα».

Ειδικότερα για τα θέματα της Παιδείας και απαντώντας στην ερώτηση της Σίας Κοσιώνη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα» αν και πρόσθεσε πως το κόμμα του είναι υπερ της κατάργησής της καθώς όπως είπε «η ελάχιστη βάση εισαγωγής την οποία η ΝΔ την προώθησε διότι θεωρεί ότι δεν μπορούν να μπαίνουν με 8000 μόρια για παράδειγμα, με τέτοιο χαμηλό επίπεδο στα ΑΕΙ οι νέοι μας, αλλά μπορούν όμως οι ίδιοι με τα 8000 μόρια να πληρώνουν 8000 ευρώ για να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια τα οποία έχουν εξισωθεί με πανεπιστημιακά πτυχία».

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το Κράτος τους Θεσμούς και την Διαφάνεια είπε πως «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ίδιοι ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα ή όλα τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, λέμε ότι έχουν κοινά προγράμματα, στρατηγικές στοχεύσεις ίδιες» για να προσθέσει «Και αυτά έχουν να κάνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, έχουν να κάνουν με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την ονομαζόμενη πράσινη μετάβαση, έχουν να κάνουν με τις επιλογές των διεθνών συμμάχων που κατά την άποψή μας είτε είναι ΝΑΤΟ είτε ΕΕ βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας, του ελληνικού λαού υπέρ των συμφερόντων του και σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση αυτά τα προγράμματα έχουμε πει ότι δεν δίνουμε ανοχή, στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα όταν ο ελληνικός λαός μας δώσει και την πλειοψηφία και βρεθεί μαζί μας σε αυτή τη διακυβέρνηση, ο ίδιος ο λαός αποφασισμένος, μπορούμε να το υλοποιήσουμε».

Ο γγ του ΚΚΕ τάχθηκε κατά της ΝΑΤΟικής συμμαχίας αλλά και κατά της επιβολής εμπάργκο στην Ρωσία υποστηρίζοντας πως η εμπλοκή της Ελλάδας στον νατοϊκό μηχανισμό την καθιστά ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων. Συγκεκριμένα, απαντώντας στον Παναγιώτη Στάθη ο οποίος του έθεσε ερώτημα για τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας είπε πως «Οι εξοπλισμοί που αναφέρατε με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλες χώρες υπηρετούν συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Μιας συμμαχίας στην οποία ανήκει η χώρα μας η οποία ασκεί επιθετική ενέργειες ενάντια σε άλλους λαούς, σε άλλες χώρες που εμπλέκει και τη χώρα μας και γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων.

Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα στην Ουκρανία, ο πόλεμος της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, που έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας και των αντίστοιχων συμμάχων τους. Από αυτή τη σκοπιά λοιπόν οι εξοπλισμοί αυτοί δηλαδή το να πηγαίνουν τόνοι οπλικών συστημάτων τεθωρακισμένων στην Ουκρανία[…] δεν υπηρετούν ανάγκες της προστασίας του εναέριου χώρου, του θαλάσσιου χώρου των συνόρων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»

Παράλληλα, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ1) για το «αν είναι ρεαλιστικό το οικονομικό μοντέλο που προτείνει το ΚΚΕ χωρίς να απομονώνει τη χώρα στην ενότητα «Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση» είπε ότι το μόνο το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό και μοναδικά εφαρμόσιμο αν το δούμε από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης από Καβάλα: Η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη

Εκλογές 2023: «Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επαγγελματίας

Τις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Σταύρο Αρβανιτάκη και μέλη της διοίκησης.

«Βάλαμε και εμείς λίγο το χεράκι μας για να γίνει το ιχθυοπωλείο», είπε, μόλις έφτασε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού συμπλήρωσε: «Δεν το βάλατε λίγο, το βάλατε πολύ».

«Αυτό το έργο είναι μία έμπρακτη απόδειξη για το ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του ιχθυοπωλείου, όπου όχι μόνο θα πωλούνται ψάρια, αλλά θα ψήνονται κιόλας επιτόπου, και αμέσως μετά η διοίκηση του συνεταιρισμού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του και του πρόσφερε τσίπουρο με μεζέ, ενώ τον κάλεσε να παραστεί στην τελετή για τα εγκαίνια λειτουργίας του ιχθυοπωλείου.

Το ιχθυοπωλείο, πού εκτός από το πωλητήριο διαθέτει και χώρους συσκευασίας των ψαριών, κόστισε περίπου 400.000 ευρώ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο συνεταιρισμός αριθμεί 27 μέλη και όπως μας είπε ο πρόεδρός του Σταύρος Αρβανιτάκης είναι η πρώτη φορά που αποκτά ιδιόκτητο ιχθυοπωλείο. Η ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού ψαριών είναι περίπου 70 με 80 τόνους ενώ στις παλιές καλές εποχές έφτανε και τους 180 τόνους.

Αμέσως μετά το ιχθυοπωλείο ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε ψαράδες, την ώρα της δουλειάς τους, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο λιμάνι της Κεραμωτής, και συζήτησε για λίγο μαζί τους. Στη συνέχεια περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Κεραμωτής, ώσπου επιβιβάστηκε στο πλοίο για να τον μεταφέρει στη Θάσο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα, τους υποψήφιους βουλευτές Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μακάριο Λαζαρίδη, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

 

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ντιμπέιτ στις 15 Ιουνίου: Οι ενότητες, η ελεύθερη ερώτηση και η διαφορά από την πρώτη τηλεμαχία

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Πέμπτη

Στις 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί τελικώς το ντιμπέιτ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής του νέου ντιμπέιτ. Με ομόφωνη απόφαση η ημερομηνία αποφασίστηκε να είναι η 15η Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ερωτήσεων επί των θεματικών ενοτήτων, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Με βάση και την κριτική που είχε γίνει στο προηγούμενο ντιμπέιτ από τους δημοσιογράφους, προτάθηκε να δοθεί δυνατότητα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για μια ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό. Η τοποθέτηση των κομμάτων ήταν αρχικά θετική, όμως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της διακομματικής στην οποία θα πάρουν μέρος και οι εκπρόσωποι των καναλιών.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι 5, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς βρέθηκε εκτός Βουλής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ το θέμα του δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, τέθηκε μεν, δεν προχώρησε δε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τους υποψηφίους του για τις εκλογές της 25 Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι στην επερχόμενη κάλπη δεν υφίσταται σταυρός προτίμησης στους υποψηφίους και η εκλογή των βουλευτών γίνεται με λίστα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) του Παύλου
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου
ΞΟΥΛΟΓΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ του Χρήστου
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
ΧΩΜΑΤΑ ΖΩΗ του Χρήστου

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: