Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση GPO: Στο 36,9% η ΝΔ και στο 30,4% ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ανοίγει την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ και να έχει σημαντικό προβάδισμα, καθώς στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» το κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό 36,9%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο 30,4%.

Αναλυτικά στην δημοσκόπηση της GPO, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, και με κατανομή των εδρών με απλή αναλογική και με τον νέο εκλογικό νόμο, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,1%, το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜεΡΑ25 3,6%, ενώ το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής είναι στο 8,5%.

Με αυτά τα ποσοστά η κατανομή των εδρών με απλή αναλογική είναι:

  • ΝΔ: 121
  • ΣΥΡΙΖΑ: 100
  • ΠΑΣΟΚ: 33
  • ΚΚΕ: 23
  • Ελληνική Λύση: 11
  • ΜέΡΑ25: 12

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 45,3%

Στην ερώτηση «Ποιον θεωρείται καταλληλότερο Πρωθυπουργό ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πήρε άνετα την πρώτη θέση με ποσοστό 45,3% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε 2ος με 34,8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά είναι:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 45,3%
  • Αλέξης Τσίπρας 34,8%
  • Κανένας από τους δύο (αυθόρμητα): 19,8%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 0,3%

Σιγουριά για νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα είναι πρώτο το βράδυ της 21ης Μαΐου ανεξαρτήτως από το ποιο κόμμα θα ψηφίσετε;» η ΝΔ συγκέντρωσε το 59,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 29,8%.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

  • ΝΔ: 59,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 29,8%
  • Άλλο: 1,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 9,3%

Όσον αφορά στα ποσοστά επί τοις εκατό στην πρόθεση ψήφου με όλα τα κόμματα δίχως την απλή αναλογική, η δημοσκόπηση της GPO έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33% σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τα ποσοστά που είχε τον Μάρτιο (29,5%) και τον Απρίλιο (32,8%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% (ήταν στο 25,6% τον Μάρτιο και στο 26,9% τον Απρίλιο), ενώ το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 9% μένοντας σχεδόν στα ίδια ποσοστά σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες (9,2% και 9%).

Το ΚΚΕ είναι στο 6,2% (σημειώνει πτώση από το 6,7% και το 6,3% των δυο προηγούμενων μηνών), η Ελληνική Λύση είναι στο 3,1% (μένει στα ίδια ποσοστά με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο), το ΜέΡΑ25 είναι στο 3,2% (είχε 3,3% και 3,2% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα), το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου είναι στο 1,9% και η Εθνική Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου στο 1,5%.

Επίσης η δημοσκόπηση της GPO δείχνει: «Αλλο κόμμα» στο 4,2% με αισθητή μείωση από το 5% και το 6,5% του Μαρτίου και του Απριλίου.

«Λευκό» λέει το 0,6% και «Δεν θα ψηφίσω / Δεν έχω αποφασίσει» λέει το 10,2%.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en