Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

East Macedonia Thrace Forum 2 | Επενδύσεις για την μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας

Στις επενδύσεις για την μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, στην ενεργειακή σταθερότητα και στην εκμετάλλευση των αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας αναφέρθηκαν η Γεν. Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζου, ο Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων,  στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας  και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Τεχνικός Διευθυντής της Gastrade, Γιώργος Κοπανάκης, μιλώντας στο δεύτερο East Macedonia & Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Events.

 Κατά τη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Founder και Managing Director της Danezis Stories, Σωτήρης Δανέζης, ο  Μανώλης Γραφάκος, Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων,  στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στο θέμα των αποβλήτων και της ενεργειακής ασφάλειας υπογραμμίζοντας πως η διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενές καύσιμο το οποίο μπορεί να παράγει ενέργεια και τόνισε πως η Ελλάδα κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση με γοργούς ρυθμούς για να φτάσει την Ευρώπη στην ανακύκλωση και αναφέρθηκε στις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων -που υπάρχουν 18 σήμερα στην Ελλάδα – υπογραμμίζοντας  πως και στη Θράκη η επεξεργασία των αποβλήτων  μπορεί να  εξασφαλίσει πράσινη ενέργεια.

 Η Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, στο υπουργείο Ανάπτυξης τόνισε  πως το υπουργείο έχει συνολική πολιτική για την ανάπτυξη της Θράκης και υπογράμμισε πως υπάρχουν διαφόρων ειδών κίνητρα αναφέροντας επιγραμματικά που υπάρχουν 70 περίπου δισ. από το ΕΣΠΑ , το Ταμείο Ανάπτυξης κ.α.  με τα οποία  μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και επενδύσεις  μπορούμε να πετύχουμε  την πράσινη μετάβαση. Ανέφερε επίσης πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω εθνικών αλλά και ευρωπαϊκών επενδύσεων.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης,  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας  και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αφορμή τον πόλεμο στη Ουκρανία και την επίθεση της Ρωσίας ανέφερε πως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα και εμφανίστηκε η ανάγκη για ενεργειακή αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζοντας πως χωρίς ενεργειακή ασφάλεια  δεν μπορεί να υπάρξει  ενεργειακή αυτονομία και ενέργεια. Τόνισε δε πως ο πόλεμος στη Γάζα δείχνει πόσο  έντονο είναι το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας. Για να γίνουν όλες οι επενδύσεις που απαιτούνται για την πράσινη μετάβαση είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε όλες τις χώρες της ΕΕ ενεργειακή ασφάλεια, είπε ο κ. Αποστολάκης.

 Ο Γιώργος Κοπανάκης, τεχνικός Διευθυντής στην Gastrade, εστίασε στον ρόλο του φυσικού αερίου αναφέροντας πως αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενεργειακή πράσινη μετάβαση. Τόνισε επίσης πως το φυσικό αέριο έχει σημαντικό  ρόλο και για την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Λαζαρίδης ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ κατά τη μετακίνησή τους με επιβατηγά πλοία.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα παιδί ΑμεΑ ταξίδευε για 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της γραμμής Κεραμωτής-Θάσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, κάτι που δεν συνέβη λόγω της έλλειψης ράμπας στο πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τον Υπουργό:

  1. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά;
  2. Υπάρχει πρόθεση για την υποχρεωτική εγκατάσταση ραμπών και ανελκυστήρων στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Θα δημιουργηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί και μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών των ΑμεΑ με επιβατηγά πλοία;
  4. Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει την ανάγκη να παρέχονται στους συμπολίτες ΑμεΑ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

4o

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γ.Ν. Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής, για την αντιμετώπιση των πολλών περιστατικών καρκίνου που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en