Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ε.Π.Σ. Καβάλας | Προσκαλεί όλα τα σχολεία στην ημερίδα για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο προσπαθεί η ΕΠΣΚ στην ημερίδα που διοργανώνει στις 25/2 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας.

Επιστολές – πρόσκληση προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας, με κοινοποίηση προς των πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο, απέστειλε η ΕΠΣ Καβάλας εν όψει της διοργάνωσης που έχει προγραμματίσει στο τέλος Φεβρουαρίου αναφορικά με την «αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου  στις 18.30 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας Καβάλας και στην πρόσκληση παρακαλείται η διεύθυνση να ενημερώσει σχετικά τα γυμνάσια και τα λύκεια της Καβάλας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας καλεί τους καθηγητές και τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Καβάλας, καθώς επίσης και τους γονείς, να παρακολουθήσουν την ημερίδα που πρόκειται να διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.30 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας. Το θέμα που θα αναπτύξουν οι ομιλητές, Ασημίνα Αγγελίδου παιδοψυχολόγος και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η «αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο». Παρακαλούμε να ενημερώσετε καταλλήλως όλα τα σχολεία του Νομού μας».

Η ημερίδα αυτή είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και η ΕΠΣΚ  παρακαλεί όλα τα σωματεία του Νομού (ανδρικές και παιδικές ομάδες), αλλά και άλλοι σύλλογοι εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου, να την παρακολουθήσουν, καθώς αφορά όλη την κοινωνία. Η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι μία σχετικά νέα μορφή εθισμού. Συναντάται στην περίπτωση, όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή σου από τους φίλους, την οικογένεια, τη μάθηση και τον αθλητισμό. Κυριαρχεί στην καθημερινότητα σου και είναι ένα στοιχείο που δεν θέλεις να αποχωριστείς.

Αν και ο όρος «εθισμός στο διαδίκτυο» παραμένει αμφιλεγόμενος από την επιστημονική κοινότητα, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη  του υπολογιστή  τους ή  των κινητών τηλεφώνων τους, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, «σερφάροντας» στο internet, μιλώντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικότερες δραστηριότητες. Πέραν όμως από την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΕΠΣ Καβάλας, στην αντιμετώπιση  του  προβλήματος αυτού μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά η οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εκδήλωση, που προγραμματίζεται για τις 25 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, θα διεξαχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στην Θάσο. Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Κάστρο», η παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου θα αναπτύξει το θέμα «αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο Διαδίκτυο». Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία της ΕΠΣΚ του Δήμου Θάσου και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο οι Γιώργος Μπουκουτσός και Διαμαντής Αγγελής.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από τους Πάνθηρες Καβάλας στους San Jose State Spartans της Καλιφόρνια

Όπως κάνει γνωστό η διοίκηση των Πανθήρων της Καβάλας : 

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η αθλήτρια της ομάδας μας Σοφία Κελεμένη και διεθνής με την Εθνική ομάδα νεανίδων, είναι πλέον κάτοχος αθλητικής υποτροφίας, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του San Jose, San Jose State University, της Καλιφόρνια.

Η Σοφία θα μπορέσει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς θα αγωνιστεί με τους Spartans στο NCAA Division 1 (κολεγιακό πρωτάθλημα) και συγκεκριμένα στην Mountain West Conference.

Στο Πανεπιστήμιο θα σπουδάσει μοριακή βιολογία και θα ακολουθήσει τον τομέα της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη αθλήτρια από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα.

Τα συγχαρητήριά μας, και καλή αρχή Σοφάκι!

Για την οικογένεια των Πανθήρων, είναι πολύ σημαντικός ο ορισμός Human – Student – Athlete (Άνθρωπος – Μαθητής – Αθλητής).

Η βασική μας προσπάθειά μας είναι να δημιουργούμε αθλητές και άξιους ανθρώπους για την κοινωνία.

Οι Πάνθηρες θα ακολουθούν την Σοφία στην προσπάθειά της και σε αυτά τα πλαίσια θα δημιουργηθεί στο site της ομάδας μας μια ιδιαίτερη αναφορά με βίντεο και αποτελέσματα της περιφέρειας της.

Congratulations Sofia and good luck!!!!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ | Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα 1965

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Α.Ο Καβάλα και ο Πιερικός ενημερώθηκαν πως το Διαιτητικό Δικαστήριοτης ΕΠΟ δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά τους.
Οι δύο ομάδες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της διοργανώτριας για ολική επικύρωση της βαθμολογίας του βορείου ομίλου, όμως κρίθηκε ότι ορθά έπραξε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο Απόλλων Πόντου όσο και ο Πιερικός την Πέμπτη (23/06) στον αθλητικό δικαστή τόνισαν ότι η κατάταξη μπορεί να αλλάξει με απόφαση του πρωτοβάθμιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου. Όπως αναφέρει το άρθρο 20 παρ.2 του ΚΑΠ: «Μετά την τελική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι δυνατή καμία αλλαγή, πλην αν ρητά διαταχθεί η μεταβολή του πίνακα με απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων της οικείας διοργανώτριας ή της ΕΠΟ ή του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ ή από το CAS».

 

H ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

πορρίπτει την από 11.5.2022 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 12879/2022 προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 κατά της Super League 2.

Απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΕ Πιερικός ΣΦΚ 1961 κατά της από 06.05.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague 2 και την πρόσθετη παρέμβαση των ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου υπέρ της προσφεύγουσας».

 

Πηγή:kavalapoint.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το Πανελλήνιο στίβου Κ-16 στην Ελευθερούπολη

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου για τη φιλοξενία του Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Στίβου Κ-16 (1ος Όμιλος) που θα διεξαχθεί στο ανακαινισμένο και σύγχρονο Δημοτικό Στάδιο της Ελευθερούπολης την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου 2022!

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: