Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση με τον επενδυτή για τα λουτρά των Ελευθερών

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπογράφεται εντός των ημερών η σύμβαση με τον ιδιώτη επενδυτή σχετικά με την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών. Μάλλον στο γεγονός θα δοθεί δημοσιότητα και απαραίτητη προβολή, δηλαδή φαίνεται να ετοιμάζεται μια μικρή τελετή που δεν αποκλείεται να γίνει παρουσία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλυτικές για την επένδυση πληροφορίες, θα χρειαστούν 3 περίπου χρόνια έως ότου τα Λουτρά επαναλειτουργήσουν. Ο περισσότερος χρόνος αφορά την γραφειοκρατία και όχι τα απαραίτητα έργα. Φημολογείται άλλωστε ότι αρχικά θα δοθεί προτεραιότητα στην συντήρηση και ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων κι αμέσως μετά θα επιδιωχθεί η κατασκευή νέων. Πρόβλημα φυσικά είναι η έκδοση όλων των σχετικών αδειών κι ειδικά αυτών που έχουν σχέση με την Πολεοδομία.

Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει από τον πρόεδρο της εταιρίας Εργοανάπτυξη ΑΕ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τον πρόεδρο της αναδόχου εταιρίας- γιο του Κυριάκου Χαρακίδη- Νίκο. Προς το παρόν ο επενδυτής είναι μόνος του. Ο Νίκος Χαρακίδης και η οικογένεια του. Ωστόσο φέρονται να τον βολιδοσκοπούν κι άλλοι (έλληνες και ξένοι) που κατά το ευκολότερο θέλουν να συνεργαστούν μαζί του αφού τον εμπιστεύονται.

Υπογραφή σύμβασης εντός των ημερών

Από μέρα σε μέρα, ίσως αύριο Παρασκευή, πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση της εταιρίας ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. με τον ιδιώτη που νοικιάζει για πολλά – επόμενα – χρόνια, τα λουτρά των Ελευθερών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα δοθεί δημοσιότητα στην υπογραφή της σύμβασης. Είναι πολύ πιθανό την ώρα της υπογραφής της σύμβασης, να βρίσκεται στα γραφεία της εταιρίας ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Η επένδυση είναι πολύ σημαντική. Θα υλοποιηθεί από το Νίκο Χαρακίδη, που είναι γιος του πρώην Δημάρχου και πρώην βουλευτή Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο προγραμματισμός του κ. Χαρακίδη αναφέρει ένα χρονικό διάστημα έως και 2,5 περίπου χρόνια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και την αδειοδότηση της επέμβασης που θα υλοποιήσει.

Ρεαλιστικός είναι ο χρόνος των τριών επόμενων ετών, στη διάρκεια του οποίου θα βγούνε οι άδειες και θα ολοκληρωθεί το βασικό μέρος της επένδυσης. Κατά συνέπεια θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι τα λουτρά των Ελευθερών θα επαναλειτουργήσουν μετά από τρία χρόνια, με την προσπάθεια του επενδυτή που ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε στο διαγωνισμό της εταιρίας η οποία ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πριν από λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ο επενδυτής έχει στη διάθεσή του 4 χρόνια προκειμένου να ξαναλειτουργήσει τα λουτρά των Ελευθερών. Όμως υπάρχει από την πλευρά του αισιοδοξία, ότι στα τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα είναι απολύτως έτοιμος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι φυσικά δεν θα γίνει καμιά κατεδάφιση υφιστάμενων κτηρίων, και σε δεύτερη φάση θα προγραμματιστεί το κτίσιμο καινούριων.

Το βασικό πρόβλημα του επενδυτή αφορά την έκδοση των οικοδομικών αδειών, αφού είναι γνωστό, ότι η πολεοδομία Καβάλας αργεί να εκδώσει άδειες μέχρι και 9 μήνες. Στην προκειμένη όμως περίπτωση θα πιεσθεί επειδή πρόκειται για επένδυση, να κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο επενδυτής Ν. Χαρακίδης είναι μόνος του ή θα έχει στήριξη από συνέταιρο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το εγχείρημα ξεκινά μόνος του ο κ. Χαρακίδης, αν και φαίνεται να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να υποστηρίξουν το επενδυτικό του σχέδιο.

Το γεγονός είναι ανοιχτό και έτσι δεν αποκλείεται στην πορεία να υπάρξει και δεύτερη εταιρία ή συνέταιρος στο όλο φιλόδοξο εγχείρημα. Πρόκειται για μια επιτυχία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αφού αυτή τη φορά ο επενδυτής που βρέθηκε είναι και γνωστός στην τοπική κοινωνία, λόγω της προηγούμενης ιδιότητας του Κυριάκου Χαρακίδη κι όπως όλοι παραδέχονται, ιδιαίτερα αξιόπιστος.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κούρδος από το Ιρακ στο ENA Channel | Έχω χάσει πολλούς στην Συρία

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη στο ENA Channel έδωσε ένας Κούρδος πολίτης στην πόλη Αρμπίλ του Ιράκ σχολιάζοντας τις Τουρκικές εχθροπραξίες αλλά και την κατάσταση στη Βορειοανατολική Συρία.

Ο Σαράλ Αντνάν ο οποίος έχει ζήσει μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην ιστορία των Κούρδων αλλά και την αναζήτηση της δικής τους πατρίδας…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύσκεψη για την τοπική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποίηθηκε η σύσκεψη για την τοπική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου η δημοτική αρχή μαζί με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πασχαλίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή. Θέματα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση των φορέων από τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη όπως η κατασκευή νέας προβλήτας εκτός του οικισμού της Κεραμωτής για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος λιμανιού που θα μπορούσε όπως τόνισε ο Δήμαρχος να γίνει μία μαρίνα με πλωτές εξέδρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Κασσιανής | Στο νοσοκομείο 38χρονος ένοικος

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Κασσιανής στην περιοχή του Άγίου Ιωάννη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας 38χρονος που κατά πληροφορίες ήταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα του περιστατικού.

Ο 38χρονος που έμενε μόνος του τραυματίστηκε στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να δήλωσε στους πυροσβέστες ότι η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο κερί.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τζιχαντιστής επισκέφθηκε ξάδερφο του… στην Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας όπου ελέγχονται φωτογραφίες ατόμων που φέρονται ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, βρέθηκε κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν είναι και αυτή που δείχνει έναν άνδρα να ποζάρει δίπλα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μαχητή του Ισλαμικού Κράτους ή αλλιώς τζιχαντιστή. 

Ο άνδρας αυτός, που ακόμη δεν έχει συλληφθεί, πριν από την πόζα στην Αθήνα είχε περάσει από την Κομοτηνη (το 2018) για να επισκεφτεί έναν ξάδερφό του! 

Στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάστηκε και ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ