Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | “Αναψε” το Χριστουρεννιάτικο δένδρο στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε

στις

Άναψε χθες 4 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Δράμας το Χριστουγεννιάτικο δένδρο κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Στο πλαίσιο της τελετής και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα προηγήθηκε παρέλαση των ξωτικών, της Φιλαρμονικής και της παιδικής χορωδίας στους δρόμους του κέντρου.

«Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, έδωσε το σήμα για την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Λευτέρη Καλλινικίδη και την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας Εύη Αθανασιάδου μετέφεραν το μήνυμα της φετινής Ονειρούπολης «Η Αγάπη όλα τα κινεί» δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του οποίου τη διακόσμηση επιμελήθηκε ο ζωγράφος Κώστας Ζαμπίδης»

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική παράσταση στην πλατεία Ελευθερίας από το συγκρότημα «Δραμάδοντες» του Παναγιώτη Χρόνη .

dramini

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Επιστολή Επιμελητήριου Δράμας για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι μετά από τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρήσεων μελών μας,  σχετικά με τα νέα μέτρα που αφορούν την μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & διαχείρισης κρίσεων κ. Νικόλαο Χαρδαλιά,  στην οποία καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της ΠΕ Δράμας από το συγκεκριμένο μέτρο αιτιολογημένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής και την μεθοδολογία που το Υπουργείο επέλεξε για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ταυτόχρονα κατατίθεται για ακόμη μια φορά το αίτημα εξαίρεσης για την διέλευση φορτηγών( πρώτων υλών & προϊόντων)  συγκεκριμένων επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου Δράμας από την δίοδο Εξοχής-σύνορα Βουλγαρίας 

 

Ακολουθεί η επιστολή:

Δράμα 11 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ. 1007

 

Προς τον

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

κύριο Νικόλαο Χαρδαλιά

κοινοποίηση:

 

 • Γραφείο Πρωθυπουργού
 • Υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα
 • Υπουργό Εργασίας –Κοινωνικών Υποθέσεων κύριο Ιωάννη Βρούτση
 • Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κύριο Άδωνη Γεωργιάδη
 • Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με την ανακοίνωση της 10ης Αυγούστου 2020  ότι: 

«Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.»

Σεβόμενοι πρωτίστως την Δημόσια Υγεία αλλά και την κοινή λογική, μετά από έντονες διαμαρτυρίες μελών μας επιχειρήσεων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  σας επισημαίνουμε εκφράζοντας ταυτόχρονα και την εύλογη απορία μας, ότι  τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο που αναφέρεστε, δεν αφορά την ΠΕ Δράμας, αλλά την εικόνα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία προκύπτει όμως από κάποιες άλλες περιοχές. 

Ταυτόχρονα η απόφαση για τα μέτρα προφανώς δεν ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία για όλες τις περιοχές διότι αλλού αναφέρεστε σε Περιφέρειες συνολικά, αλλού σε Περιφερειακές Ενότητες και αλλού σε Δήμους.

Δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο η ΠΕ Δράμας, με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στο συνολικό πληθυσμό, συμπεριελήφθη στα νέα μέτρα, την στιγμή που για περιοχές όπως στην Θεσσαλία (ΠΕ Λάρισας, Δήμος Βόλου) ή την Κεντρική Μακεδονία (ΠΕ Χαλκιδικής, ΠΕ Θεσσαλονίκης, Δήμος Κατερίνης) επιλέξατε να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες ή Δήμους.

Προφανώς η εφαρμογή των μέτρων που έχουν παρθεί σε προηγούμενες ΠΝΠ και ΚΥΑ, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η μείωση των τραπεζοκαθισμάτων, η λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής στο προσωπικό, τηρούνται στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και εφαρμόζονται  εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, παρά την εκ των πραγμάτων πραγματική μεγάλη μείωση των εσόδων τους. Τώρα με την διάταξη  για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας η επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη και πλέον η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ειδικά των θέσεων εργασίας είναι εξαιρετικά αμφίβολη.     

Επιπρόσθετα πριν λίγες ημέρες, σας είχαμε μεταφέρει το αίτημα να επιτρέπεται  κατ’ εξαίρεση και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά μέτρα, η μετακίνηση φορτηγών των βιομηχανικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας από την πύλη της Εξοχής (σύνορα Βουλγαρίας), εξαιτίας της προβλήματος της απόστασης από τον Προμαχώνα, του συγχρωτισμού που υπάρχει εκεί με αποτέλεσμα την πολύωρη παραμονή των φορτίων, καθώς και της οικονομικής ζημίας που έχουν υποστεί από το μέτρο. 

 

κύριε Υπουργέ,

παρακαλώ θερμά 

 

 • να επανεξετάσετε την απόφαση σας και να εξαιρέσετε την ΠΕ Δράμας από τον περιορισμό του ωραρίου ακριβώς λόγω του μειωμένου επιδημιολογικού φορτίου και σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για άλλες περιοχές της χώρας, τηρώντας το δίκαιο και την ισότιμη αντιμετώπιση.

 

 • να επιτρέψετε κατ’ εξαίρεση την μετακίνηση φορτηγών συγκεκριμένων επιχειρήσεων μας από την πύλη της Εξοχής. 

 

 

Σε διαφορετική περίπτωση, όταν αυτές οι διατάξεις προκαλούν επιπρόσθετη ζημία στις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα από τα αρμόδια Υπουργεία για επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης – ανακούφισης αυτών; Πως το κρίνετε;

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας στα αιτήματα μας σεβόμενοι την δημόσια υγεία και τηρώντας τα μέτρα    

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δραμα | Έναρξη Εγγραφών στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής για το Δήμο της Δράμας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις που στόχο έχουν την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτή.

Την Δευτέρα 10-08-2020 κι εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης παρουσία του κ. Ιωάννη Γαζάνη, προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας και της κ. Μαρίας Βραδέλη προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας, ανανέωσαν για μια ακόμη χρονιά τη συνεργασία τους, για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικά Φροντιστήρια/Υποστηρικτική Διδασκαλία.

Οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις (κοινωνικοοικονομικά κριτήρια), θα έχουν την δυνατότητα τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας, σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια/κέντρα έπειτα από θετική ανταπόκριση και αποκλειστική προσφορά των μελών των δύο Συλλόγων.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ξεκινά από 10-08-2020 έως 21-08-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από 8.30 π.μ έως 1 μ.μ (γραφεία 130 και 127 Διοικητήριο, τηλέφωνα επικοινωνίας : 2521351130 και 2521351127).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Θα πραγματοποιηθεί η συναυλίας με το Θέατρο σκιών στην μνήμη του εκλιπόντα Αγάθωνα Ιακωβίδη

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως ανακοινώθηκε ενημερώνουμε τους αγαπητούς μας συμπολίτες της Δράμας, πως η προγραμματισμένη συναυλία με το Θέατρο σκιών και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, θα πραγματοποιηθεί κανονικά χωρίς τον εκλιπόντα. Ο ξαφνικός χαμός του σπουδαίου καλλιτέχνη Αγάθωνα, μας λύπησε όλους και στη μνήμη του θα γίνει κανονικά η συναυλία, όπου θα παραβρεθούν μέλη της ορχήστρας του που θα κάνουν ειδικό αφιέρωμα στον εκλιπόντα.

Να θυμίσουμε εδώ πως η συναυλία θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας (Σωκράτης Δημητριάδης) και θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων λόγω Covid-19.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Φεστιβάλ Δράμας | Αποτελέσματα Drama Pitching Lab 2020

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής για το Drama Pitching Lab 2020. Υποβλήθηκαν περισσότερα  από 90 σχέδια, και από τις πέντε ηπείρους, τα οποία φέτος ήταν ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών.

Με μεγάλη χαρά η εκπαιδευτική ομάδα του Drama Pitching Lab καλωσορίζει την υποβολή πολλών σχεδίων ντοκιμαντέρ, docu-fiction και animation.

Για το φετινό Pitching, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί online, επιλέχθηκαν σχέδια από τη μακρινή Κίνα έως την Αυστραλία, και από το Μεξικό έως την Ευρώπη. Ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων ήταν και τα σχέδια από την Ελλάδα, πολλά από τα οποία θα άξιζε να αναπτυχθούν σε σενάρια για μεγάλου μήκους, καθότι περιέχουν πλούσιες ιστορίες, που δε θα κατάφερναν να ολοκληρωθούν στη μικρού μήκους φόρμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ιστορικό στοιχείο, οι οικογενειακές σχέσεις (διευρυμένες σε όλες τις πιθανές εκδοχές που εμφανίζονται στη σύγχρονη εποχή), τα κοινωνικά προβλήματα και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, έδωσαν τον τόνο στις φετινές υποψηφιότητες.

Το Pitching Lab, φέτος, αποφάσισε να δεχθεί 15 σχέδια, καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να επιτρέψει τη μεγαλύτερη συμμετοχή, και κατά συνέπεια, να διευρύνει την παγκόσμια εμβέλεια του προγράμματος.

    Η ΛΙΣΤΑ         

 1. LAUGHTER CLUB, Llewellyn Michael Bates, Screenwriter & Producer – AUSTRALIA
 2. BAJO EL ÁRBOL, Gisela Carbajal Rodríguez / Felix Klee, Screenwriter / Director – MEXICO / GERMANY
 3. THE CAGE WITHIN A CAGE, Onur Kök, Director – TURKEY
 4. ART, NUCLEAR ENERGY AND A LOVE OF BUGS, Friederike Lorenz, Screenwriter & Director – GERMANY
 5. MY GRANDMOTHER’S SISTER, Eleni Kavouki / Maria Tzortzatou, Screenwriter / Director – GREECE
 6. THE VERY BIZARRE STORY OF AN UNOFFICIAL FAMILY, Salamis Ayşegül Şentuğ / FehmiÖztürk, Screenwriter / Director – CYPRUS
 7. SIPHONOPHORE, Samuel Sultana / Stephanie Sant, Screenwriter / Director – FRANCE / MALTA
 8. MAGDALENA HAUZEN:DIE UNBEWEGLICHE ZEIT, Yannis Karpouzis, Screenwriter & Director – GREECE
 9. A GENTLE MOTH, Eric Peh Ha, Screenwriter & Director – CHINA
 10. HONEYMOON, Alkis Papastathopoulos, Screenwriter / Director – GREECE
 11. THE WALKING WAY, Vangelis Liberopoulos, Screenwriter & Director GREECE
 12. THE BLACK BOX, Christos Asteriou / Konstantinos Fragkoulis, Screenwriter & Director – GREECE
 13. CLOUDY WATER, Iakovos Panagopoulos / Konstantinos Karakostas, Screenwriter / Director – GREECE
 14. DEEP END, Vera Pirogova, Screenwriter / Director – RUSSIA
 15. THE TENDER SHOP, Eirini Karagkiozidou, Screenwriter / Director – GREECE

https://www.dramafilmfestival.gr/festival/pitching-lab/

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ