Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Τι φέρεται να είπε ο 28χρονος στην ΕΛ.ΑΣ. – Παραμένει άγνωστο το κίνητρο

Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γραφείο του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου στο κέντρο της Αθήνας
image_print

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του ποινικολόγου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, καθώς οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 28χρονου Αιγύπτιου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ο συλληφθείς φέρεται να παραδέχθηκε κατά την εξέτασή του ότι επιτέθηκε στον 73χρονο δικηγόρο, ωστόσο το ακριβές κίνητρο της πράξης παραμένει υπό διερεύνηση. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

Τι υποστήριξε στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο 28χρονος φέρεται να ανέφερε ότι είχε γνωριστεί με τον Σταύρο Γεωργίου μέσω κοινής παρέας.

Κατά τους ισχυρισμούς του, οι δύο άνδρες μετέβησαν αργότερα στο δικηγορικό γραφείο του θύματος, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός και ακολούθησε συμπλοκή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι χτύπησε επανειλημμένα τον ποινικολόγο στο κεφάλι και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον χώρο, αφαιρώντας χρήματα και έναν φορητό υπολογιστή. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί ελέγχονται από τις Αρχές και δεν αποτελούν ακόμη δικαστικά αποδεδειγμένα γεγονότα.

Το βιντεοληπτικό υλικό που αξιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση και στον εντοπισμό του 28χρονου φέρεται να έπαιξε υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Στα βίντεο φέρονται να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δύο ανδρών πριν εισέλθουν στο κτίριο όπου βρισκόταν το γραφείο του ποινικολόγου. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τον χώρο, προκειμένου να συγκριθούν με τα στοιχεία του υπόπτου.

Εξετάζεται το παρελθόν του συλληφθέντος

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης το 2024, ενώ φέρεται να είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ζητήματα σχετικά με την παραμονή του στη χώρα.

Και τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν μέρος της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, χωρίς να σχετίζονται κατ’ ανάγκη με το κίνητρο της υπό διερεύνηση ανθρωποκτονίας.

Πώς εντοπίστηκε ο Σταύρος Γεωργίου

Ο ποινικολόγος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο γραφείο όπου εργαζόταν και διέμενε, αφού οι κόρες του ανησύχησαν επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Με τη βοήθεια του θυρωρού άνοιξε η πόρτα του χώρου και αποκαλύφθηκε η τραγική κατάληξη. Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα φέρονται να αποδίδουν τον θάνατο σε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο

Παρά τη σύλληψη και τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τι ακριβώς προκάλεσε τη σύγκρουση των δύο ανδρών.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι καταθέσεις, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, το υλικό από τις κάμερες, τα εργαστηριακά ευρήματα και τα αντικείμενα που φέρεται να αφαιρέθηκαν από το γραφείο.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης και τα πλήρη δεδομένα αναμένεται να αποσαφηνιστούν από τη δικαστική διερεύνηση.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τις διαρρήξεις – Ο ένας αναζητούνταν από την Interpol

image_print

 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας που κατηγορούνται για σειρά διαρρήξεων και κλοπών σε Καβάλα, Τρίκαλα και Αγρίνιο. Ο ένας από τους δύο αναζητούνταν διεθνώς για ανθρωποκτονία και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ενώπιον του Ανακριτή Καβάλας απολογήθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας στην Καβάλα για σειρά διαρρήξεων και κλοπών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, κρίθηκαν και οι δύο προσωρινά κρατούμενοι και αναμένεται να οδηγηθούν σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, έπειτα από έρευνα για τη δράση τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τρία άτομα, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις, φέρονται να διέπραξαν, από τις 6 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2026, συνολικά δώδεκα διαρρήξεις και απόπειρες διάρρηξης κατοικιών σε περιοχές της Καβάλας, των Τρικάλων και του Αγρινίου.

Στις εννέα περιπτώσεις κατάφεραν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ σε ακόμη τρεις περιπτώσεις στην περιοχή της Καβάλας οι απόπειρες δεν ολοκληρώθηκαν.

Για τις μετακινήσεις τους οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, χρηματικό ποσό και ένα κλεμμένο ρολόι χειρός.

Επιπλέον, από την κατοχή των δύο ανδρών, καθώς και από την οικία που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, 1.280 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, είδη ένδυσης που φέρονται να φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και τρία πλαστά έγγραφα.

Ιδιαίτερη διάσταση στην υπόθεση δίνει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, οι δύο συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, για τον έναν από αυτούς διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Βόρειας Μακεδονίας, για αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η αστυνομική έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των κατηγορουμένων, αλλά και τα χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης που τους αποδίδεται, έχουν διαβιβαστεί και σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Στόχος είναι να διερευνηθεί εάν συνδέονται με άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που παρουσιάζουν παρόμοια μεθοδολογία.

Οι Αρχές επιχειρούν έτσι να χαρτογραφήσουν το πλήρες εύρος της φερόμενης δράσης τους και να διαπιστώσουν εάν ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται είναι μεγαλύτερος από εκείνον που έχει μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

 

 

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις για ναρκωτικά μέσα σε μία εβδομάδα

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε επιχείρηση ελέγχων για υποθέσεις ναρκωτικών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
image_print

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – Μία σύλληψη στην Καβάλα.

Στη σύλληψη 22 Ελλήνων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 31 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου 2026.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν συνολικά 21 ξεχωριστές δικογραφίες, ενώ οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στη Ροδόπη

Σε μία από τις υποθέσεις, το πρωί της 6ης Αυγούστου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, συνέλαβαν έναν Έλληνα στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς καλλιεργούσε σε αγρόκτημα οικισμού της Ροδόπης τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,2 μέτρα. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλαστικό θρυμματιστή, κενή σακούλα φυτοχώματος και ψεκαστήρι χειρός.

Σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «LAIKA», εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες τρεις νάιλον συσκευασίες και δύο γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 349,3 γραμμαρίων.

Συλλήψεις και στην Καβάλα

Σε ακόμη 20 περιπτώσεις, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων σε ολόκληρη την Περιφέρεια, προχωρώντας στη σύλληψη δέκα Ελλήνων σε περιοχές του Έβρου, δύο στην Κομοτηνή, τριών στην Ξάνθη, ενός στην Καβάλα και πέντε σε περιοχές της Δράμας.

Κατά τους ελέγχους, σε δύο οχήματα, δύο οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 72,11 γραμμαρίων, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 85 ναρκωτικά δισκία, δύο τσιγάρα κάνναβης, δύο τρίφτες και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Νέες ηλεκτρονικές απάτες κλέβουν κωδικούς

Ελλάδα - Ηλεκτρονικές απάτες με πλαστά τραπεζικά μηνύματα - 2026
image_print

Νέα κύματα ηλεκτρονικής απάτης καταγράφονται στην Ελλάδα, με επιτήδειους να στέλνουν παραπλανητικά email και μηνύματα που εμφανίζονται ως ενημερώσεις από τράπεζες ή τον e-ΕΦΚΑ. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν ανυποψίαστους πολίτες σε ψεύτικες ιστοσελίδες ή αρχεία, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε κωδικούς, τραπεζικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία.

Το φαινόμενο παραμένει ιδιαίτερα έντονο, παρά τις συνεχείς επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα, στη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος έχουν συγκεντρωθεί περίπου 15.000 νέες υποθέσεις, με περισσότερες από 7.800 να αφορούν απάτες μέσω Διαδικτύου.

Το μήνυμα-παγίδα με δήθεν αποστολέα τράπεζα

Μία από τις νέες μεθόδους που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες αφορά email που εμφανίζονται ως επίσημες ενημερώσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Το μήνυμα ενημερώνει τον παραλήπτη ότι αλλάζει η διαδικασία ηλεκτρονικής έγκρισης για λόγους ασφαλείας και τον προειδοποιεί ότι, αν δεν ολοκληρώσει συγκεκριμένα βήματα μέσα σε δύο ημέρες, η υπηρεσία του θα ακυρωθεί.

Στο email επισυνάπτεται αρχείο PDF, το οποίο είναι διαμορφωμένο με τρόπο που παραπέμπει σε επίσημη τραπεζική επικοινωνία. Μέσα στο αρχείο υπάρχει ενεργό πεδίο με την ένδειξη «Επικυρώνω».

Αν ο χρήστης το επιλέξει, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε κακόβουλη σελίδα ή διαδικασία με στόχο την υφαρπαγή των στοιχείων του.

Νέα απάτη με δήθεν μήνυμα του e-ΕΦΚΑ

Αντίστοιχη απάτη χρησιμοποιεί ως δόλωμα την υποτιθέμενη αναστολή της κάρτας υγείας.

Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι απαιτείται άμεση επικαιροποίηση των προσωπικών τους στοιχείων και καλούνται να πατήσουν σύνδεσμο με τίτλο «Ενημέρωση Στοιχείων».

Ο σύνδεσμος οδηγεί σε πλαστή ιστοσελίδα που μιμείται επίσημη υπηρεσία, με στόχο να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα, τραπεζικές πληροφορίες ή κωδικούς πρόσβασης.

Ο e-ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρέπει να γίνεται μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή της επίσημης εφαρμογής και ποτέ μέσω συνδέσμων που φτάνουν με email ή SMS.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε μηνύματα που απαιτούν άμεση αντίδραση, απειλούν με ακύρωση υπηρεσιών ή ζητούν επιβεβαίωση τραπεζικών και προσωπικών στοιχείων.

Δεν πρέπει να ανοίγουν ύποπτους συνδέσμους ή αρχεία, ούτε να καταχωρούν κωδικούς σε σελίδες στις οποίες οδηγούνται μέσω email ή SMS.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει ήδη δώσει τραπεζικά στοιχεία, συνιστάται να επικοινωνήσει άμεσα με την τράπεζά του, να αλλάξει τους σχετικούς κωδικούς και να παρακολουθεί τις κινήσεις των λογαριασμών του για τυχόν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές.

Το phishing παραμένει βασικό εργαλείο απάτης

Οι ηλεκτρονικές απάτες τύπου phishing εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές κυβερνοεγκλήματος διεθνώς.

Οι δράστες ποντάρουν κυρίως στην αίσθηση επείγοντος, στην εμπιστοσύνη προς γνωστούς οργανισμούς και στην ομοιότητα των πλαστών μηνυμάτων με πραγματικές ειδοποιήσεις.

Για αυτό, η προσεκτική εξέταση του αποστολέα και η αποφυγή ανοίγματος ύποπτων συνδέσμων παραμένουν τα βασικότερα μέτρα προστασίας.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en