Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου | «Μου λείπει η δουλειά μου, θέλω να επιστρέψω στο Σώμα» λέει ο Σαραλιώτης

«Μου λείπει η δουλειά μου», δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης, αναφέροντας ότι ίσως κάποια στιγμή εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αστυνομία.

Αυτό δηλώνει στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται πως μετά των αθωωτική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ο Σαραλιώτης έχει δικαίωμα επανόδου στην υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Εκτός από την επανένταξη του στο Σώμα, δικαιούται να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς.

Ο Σαραλιώτης ζει σήμερα στη Δράμα πουλώντας καφέδες σε καταστήματα της πόλης. «Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι» λέει ο ίδιος και χαρακτηρίζει «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Σαραλιώτη στο Σώμα

Ο 42χρονος αν και βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2012, προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του, όπως λέει, καθώς ζει σε μια μικρή κοινωνία, όπως είναι η Δράμα. Η οικογένειά του ένιωσε ανακούφιση από την απόφαση. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στο Σώμα.

«Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες είτε ένστολοι, είτε όχι, όταν αθωώνονται από την ποινική διαδικασία ανακτούν όλα τα δικαιώματα τους, είτε εργασιακά, είτε όχι» σημειώνει ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο Star.

Δικηγόρος Κορκονέα: «Είναι ευτυχής, δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται»

Την ίδια ώρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που αποφυλακίστηκε, δε μένει στο πατρικό του, αλλά σε σπίτι που δε γνωρίζει ούτε ο δικηγόρος του, ο οποίος μαθαίνει νέα του πρώην ειδικού φρουρού, από τους γονείς του.

Ρωμανός για αποφυλάκιση Κορκονέα: «Καμιά ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»

Ωστόσο, ο Κορκονέας δε θα μπορέσει ποτέ να γυρίσει στην  υπηρεσία του καθώς κρίθηκε ένοχος. Ο Νίκος Ρωμανός, ξεσπά με κείμενο του για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη

Ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για μία πολιτική απόφαση που «επιβραβεύει την δολοφονική αστυνομική βία ακόμα και αν στρέφεται ενάντια σε νεολαίους. Μια απόφαση που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προκλητικής ασυλίας στους κατασταλτικούς μηχανισμούς : “Έχετε το ελεύθερο να δολοφονήσετε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις σας χωρίς συνέπειες”. Μία απόφαση που ουσιαστικά οπλίζει την σφαίρα στην θαλάμη των ένοπλων φρουρών της έννομης τάξης μπροστά στις νέες κατασταλτικές σταυροφορίες που οργανώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το ανατρεπτικό κίνημα».

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πάτρα | Σύλληψη 38χρονου – Βρέθηκε στο κινητό του χειρόγραφη προκήρυξη

Συνελήφθη 38χρονος στην Πάτρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης“, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο 38χρονος είναι γνωστός αντιεξουσιαστής και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Πάτρα για ληστείες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται μεταξύ άλλων να βρέθηκε χειρόγραφη προκήρυξη για την επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Πλέον συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 11 άτομα.

Έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις που φέρεται να είχαν πραγματοποιήσει μέλη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως σημειώνεται.

Μεταξύ αυτών, η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε εντοπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά και η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών.

πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΣΕΡΡΕΣ | Νεκρός 66χρονος σε μετωπική συγκρουση οχημάτων.

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/04) στην περιοχή της Μαυροθάλασσας στις Σέρρες.

Περίπου στις 08:30 το πρωί δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιβήρων- Μαυροθάλασσας.

Από τη σύγκρουση «έχασε» τη ζωή του ο 66χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 85χρονος οδηγός του δεύτερου ΙΧ.

Όπως αναφέρει το infonews24.gr για τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με τον 85χρονο να μεταφέρεται και να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: newsbeast.gr, info news24

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en